• 2
    günümüz itibariyle ülkemizde "seyircisiz" olarak kabul edilsede, maça giden kadın taraftarlar sanki uzun yıllardır futbol izliyormuş gibi yorum dahi yapabilmektedir.

    ülkemizde kadın futbolsever taraftar profili oluştuğu zaman büyük güç olacaklarına inancım tam. özellikle tribünleri, kadına şiddet, kız çocuklarının okutulması gibi sosyal mesajlar ile kadınların ilgisini çekmeyi başarabilirler. tribün mecralarını, sosyal sorumluluk projeleri üstlenebilecek olgunluğa getirip, yepyeni kapılar açabilirler.

    hangi renkten olursa olsun, kadın taraftarlar desteklenmelidir. kadınların ilgileri yoğunlaştırılmalıdır. "ibne hakem!" tezahüratları yerine, bu oluşum içinde güçlü kadınların akıllarına ihtiyaç var.

    tribünün dili her yerde aynıdır. ilk defa maça gittiğiniz, hiç tezahürat bilmediğimiz günler vardır. insanların hafızalarında tribün, "maça gitme kavga çıkar! küfür ederler hem orda!" şeklinde kaldığı için kadınlarında tribünlerdeki varlığı aynen erkek seyirciler gibi.

    kız arkadaşımın gözlemiyle, kendisinin de gülerek bildirdiği, fenerbahçenin kadın tribünlerinden notlar.

    --- alıntı ---

    kızlar tribününden notlar.

    giriş : alex, volkan gibi gözde futbolculara tezahürat yapılır. çeşitli şarkı ve sloganlar söylenir, son mohikan müziğiyle gaza gelinir.

    gelişme : klişe olan tezahüratlar yapılır, boğazlar yırtılır, atkı bayrak vb. sallanır. başarılı kurtarışlarda volkana yaklaşık 1 dk tezahürat yapılır. rakip futbolcular her fırsatta yuhlanır. hakemin aleyhimize olan her kararı yuhalanır, lehimize olanlar alkışlanır. fenerli futbolcular osursa bile alkışlanır. sarı kartlarda stat yıkılır, karşı tribünlerle iş birliği yapılır.

    sonuç : aykut kocaman istifa sloganlarından sora stadı arkaya alıp fotoğraf çekilir.

    not : semihe neden tezahürat yaptığımızı hala bilmiyorum.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın