• 274
    man utd maçında beyaz forma siyah şort kombinasyonuyla bizi sahaya çıkmak zorunda bıraktıkları için affedemeyeceğim forma üreticisi. aslında bu durumdan tek başına nike'ı sorumlu tutmak yanlış elbette ama bildiğim kadarıyla bize sundukları kombinasyonlardan seçim yaptığımız için ilk elde suçlu olarak onları görüyorum. tabiki burada forma seçimini yapan galatasaray yönetiminin de hatası küçümsenemez.

    birinci forma olarak kendine kırmızı ağırlıklı koyu renk bir forma seçmiş olan takımın, kendine alternatif olarak yine kırmızı renk koyu bir forma kombinasyonu seçmesi ve bunun alternatif olarak karşımıza konması tam anlamıyla saçmalık. bir kere öncelikle şunu kafalara iyice sokmak gerekiyor ki, galatasaray forması sarı kırmızı parçalı forma. diğer formalar ise rakip takıma deplasmanda uyamadığımız zamanlarda giyeceğimiz, normal durumlarda asla tercih edilmeyecek olanlardır. bu forma da bu nedenle 1.formadan olmayan renklerden takım geleneklerine uygun şekilde yapılır. eğer kırmızı beyaz renkli bir takıma karşı koyduğun alternatif, ezeli rakiplerinden birinin forma kombinasyonu ise burada bir sıkıntı var demektir. geçen sene uygulanan parçalı - sarı - siyah alternatif (her ne kadar siyah galatasaray formalarının hiç birini sevememiş olsam da) uygulanacak en doğru alternatiflerdi. oysa bu seneki kreasyonda kırmızı- beyaz renkli bir takıma alternatif oluşturmanın imkanı yok.

    gelgelelim yine de sıkıntının sadece nike'a ve bize verdiği kreasyonda olduğunu söylemek yanlış. bizde tam anlamıyla yukarıda bahsettiğim 1.forma kültürü ve sahiplenme olayının otumamış olmasından dolayı yönetimin de yeteri kadar forma olayını maçtan önce önemsediğini sanmıyorum. zira man utd çokça kez altına siyah şort giyerek (ve hatta geçmişinde 1.formasında kullanmışlığı da var) çıktığı maçlar gördük. buna rağmen man utd tarafına ve ya forma kombinasyonuna karar veren hakem (uefa?) üstünde baskı kurularak kolayca bu sorunun çözülmesi yoluna gidilmediği anlaşılıyor. eldeki malzeme parçalı - beyaz - kırmızı ise bu olanaklardan olabilecek en kötü kombinle maça çıkmak estetik tarafı bir tarafa, yönetimin ağırlığı olarak da bazı soru işaretleri uyandırdı.

    en nihayetinde uzun süredir uzak kaldığımı avrupa arenasına siyah beyaz forma ile çıkılmış olmasını kabullenemiyorum ve hatanın tekrarlamaması istemekten başka yapacağımız bir şey yok. bunu çözecek ilk elden nike ise nike, yok herşey yönetimdeyse yönetim bu sezon olmasa da gelecek sezonlar için önlemlerini almalılar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın