resim
Emre Çolak
Takım:-
Mevki:On Numara
Yaş:33
Boy:1.69
Uyruk:Türkiye
  • 1699
    yıllardan beri savunduğum bir konudur emre. bu çocuk olmayacak, üst düzey bir futbolcu olamayacak. nedeni fizik değil. daha kötüsü mental.
    fizik olarak eksikliği vardır ama bu gelişebilecek ve çözülecek bir sorundur. 2 yılda taş gibi bir fiziğe sahip olur.

    emre'nin düzelmesi çok zor olan sorunu mental. bu çocuk sahadayken kafasından tribünleri atmayı başarabilirse üstüne koyar. çıkaramazsa önüne gelen her futbolcudan azarı yer.

    2 güzel hareket yapayım, taraftar beni alkışlasın diye oynuyor. biz yılların futbol izleyicisiyiz. hemen hemen 2 maçta futbolcunun ne olduğunu, ne yapmak istediğini az çok anlarız.
    emre'yi ilk izlediğim maçtan beri görüşüm böyle. kontraatağı uzaktan etkisiz şutla heba etmesinden tutun, bomboş pozisyondaki futbolcuya pas vermek yerine şut tercihi yapmasına kadar...

    emre önce bu mental eksikliğini çözecek sonra ne olmak istediğini belirleyecek. ideal bir kanat oyuncusu mu yoksa arda turan gibi kanatta oynayıp takımın oyun kurmasına yardımcı olacak bir futbolcu mu?

    eğer ideal kanat oyuncusu olacaksa öğrenmesi gerekenler var. içeriye sürekli katetmek yerine çizgide bekleyip oyuna genişlik sağlayacak. sık sık arka direğe koşular yapacak, sıfıra inip ortalar kesecek, adam eksiltecek.

    yok arda turan gibi bir stilde futbol oynayacaksa o zaman bol bol asistler yapmalı, gol sayısını 5'ten yukarı çıkarmalı. eğer ortaya kayacaksa takımın skor anlamında bir sorumluluğu olmalı.

    bunların hiç birisin yapmayıp alt yapıdan yetişmiş gelecek vaad eden futbolcu profili birkaç sene sonra bitecek. taraftarın sabrı onun emeklilik olma tarihine kadar sürmez. artık zaman icraat zamanı.
    nordin amrabat bir geldi hemen icraate başladı. aralarında çok fazla yaş yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın