resim
Hakan Kadir Balta
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray U19
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 2089
    haftada 1 halı saha maçı yapan ortalama ofis çalışanı fizik-kondisyonuna sahip futbolcu. suç kendisinde değil onu geçecek futbolcu çıkaramayan, yetiştiremeyen türk futbol altyapısında.
    5 sene önce 5 tane 15 yaşında çocuğu belirleseydik ve 20 yaşına kadar sürekli sol bek oynatsaydık, ona eğitim verseydik bugün hakan balta diye birisi bizde olmayacaktı. çok mu zor sol bek yetiştirmek?

    yapılacak plan belli. 10-15 tane sol ayaklı ve koşuda sorunu olmayacak 15-18 yaş arasında genç futbolcu adayları belirleyeceğiz.

    sonra bunlara ayrı bir sınıf açacağız. galatasaray futbol akademisi sol bek sınıfı adında. bu çocuklar burada normel eğitim görecekler ve futbol eğitimi görecekler. bu çocuklar sol taç çizgisiyle hayatının her alanında yan yana olacaklar. odanın sol tarafında yatacaklar, yatağın sol tarafında yatacaklar. yemek yerken masanın sol tarafında oturacaklar, 4-5 arkadaş yanyana yürürken hep en soldaki kişi olacaklar. fotoğraf çektirirken hep en soldaki kişi olacaklar. sol demek onlar için hayatın kendisi demek olacak.

    neyse gelelim eğitime. bunlara 1 tane hoca verilecek ve antremanlarda sürekli bunlara sol bekin gerektirdiği konular anlatılacak. savunma arkasına koşmak için 20 metrelik depar attıracaklar. bunun için 100 metreci atlet yardımcı olabilir. gerekirse 100 metreci bir hocaları da olmalı. bunları 5 sene boyunca sol bek olarak yetiştireceğiz. üstlerine titreyeceğiz.
    5 sene sonra illaki içlerinden bir tanesi vasatın üstü bir sol bek olur.

    böylece hakan balta ve ondan daha kötü bekler tarih olur. hakan balta'yı en iyi sol bek yapan sistem son bulmuş olur. bu düzeni ancak böyle yıkabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın