resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kayserispor
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 1469
    gol atma arzusunu, hırsını ve bencilliğini olumlu bir cevher olarak gördüğüm forvetimizdir. sonuçta mülayim yapılı bir oyuncuyu sürdürülebilir olarak hırslı kılmak ve topu sağa sola dağıtmak yerine gol oluncaya kadar kaleyi bombalamasını sağlamak gerçekten zor bir şey, bu gibi özellikler ne yazık ki doğuştan gelen karakteristik davranışlar. misal oldukça etkili şutlar çekebildiği halde bunu gerçekten çok seyrek kullanan bir johan elmander örneği var önümüzde. tamam hakan balta'nın da bu özellikleri oldukça iyi ama haliyle bir ileri uç elemanının bir sol beke nazaran rakip kaleye direkt olarak daha fazla yüklenmesi haklı olarak beklenir. lakin ilk cümlede saymış olduklarıma belki de gereğinden fazla sahip bir insan eğitilebilir ve işlenerek, yontularak takım için optimum düzeyde faydalı bir hale getirilebilir. burak yılmaz da bunlardan birisi ama fatih terim faktörü hiç şüphesiz kendisi ve takımımız adına yakın geleceği daha da pozitif kılıyor.

    yani şu ayrım bence çok önemli; burak yılmaz hırsı ve agresif bir bencil tarza sahip, amacına ulaşana kadar da bunu usanmadan sürdürüyor ki hemen hemen her maçta rastlıyoruz bu tavrına. bunun tam tersine de ricardo quaresma örnek verilebilir. adam negatif hırslı ve bencil. amacına ulaşamadıkça gücünü kaybeden, takımı bozan, topla etkinliğini kaybeden, kırmızı kart riski artan, küsen, rakibin adeta ekmeğine yağ süren bir yapıda.

    son olarak belirtmek isterim ki, bana göre uzunca bir zamandır topla bu derece başarılı ve etkili dripling yapan, adam eksiltebilen bir forvetimiz olmamıştı.

    bu yüzden de burak yılmaz muhakkak takdir de edilir ama her şeyden önce diğer takımlar için korkutucu bir rakiptir. bir şekilde gol atmak için her yolu deneyen, canla başla çalışan, güçlü, kondisyonu ve fizik gücü yerinde, "yılmaz" bir savaşçı...
App Store'dan indirin Google Play'den alın