• 5
    sebastian vettel(yakıt emici sorunu) ve mark webber'in(attığı spin sonrasında lastik balansını kaybetmesi) son 10 tur içinde yarış dşı kalarak kabus bir pazar geçirmelerine neden olan gp.

    yarışa 12. sırada başlayan meksikalı pilot sergio perez bu sezon ikinci defa sürpriz yaparak podyuma çıktı. ilk ve tek pit stop'una kadar kafayı ortalıklara çıkarmadı desek yeridir. fakat herkesin aksine pit stop'tan 'medium' lastikle çıktı ve tur başına herkese 2 sn giydirmeye başladı. alonso dahil herkesi teker teker geçti, söylendiği gibi 10 tur daha olsa yarışı bile kazanabilirdi. harika bir strateji sonunda 2. oldu. benim de anlamadığım nasıl olur da kimsenin aklına böyle bir şey gelmez. teknik ve mekaniğe bu kadar önem veriyorlar, stratejistleri sınıfta kalıyor sonra. *

    yarışın sonuçuna göre hamilton, alonso ile arasındaki farkı biraz kapatmıl oldu. hamilton ve alonso'yu podyuma çıkmaktan belki daha fazla sevindiren hadise de tabii ki vettel ve webber'in yarış dışı kalıp puan alamamaları idi.

    schumacher fanları için 1-2 cümle gelsin. yarışa 4. olarak başladı schumi ve çift pit stop stratejisi nedeni ile 6. olarak bitirebildi ki iyi bir performans gösterdi kanımca yarış boyu. takım arkadaşı da aynı şekilde 7. olarak başlangıç pozisyonundan 1 sıra geride bitirdi yarışı.

    velhasıl kelam baya zevkli yarıştı. çok fazla geçiş yapıldı. giden herkes heyecanlu birkaç şey gördü. keşke param olsaydı da 10 km ötede monza'ya gidebilseydim. anca dandik ferrari yarışlarına gidebiliyorum amk gazetesi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın