• 434
    abdullah avcı,tayfun korkut ve okan buruk tarafından 2014 ve ilerisi planlanan futbol takımı bu arkadaşlara güvenilip sabır gösterilecekse eyvallah lakin ortada bir planlama da görmek gerekir.
    kısa vadede 2014 orta vadede 2016 uzun vadede ise daha sonrasını aynı anda düşünüp planlamak lazım ulusal takımlar genelde 4 yılda bir dünya kupası aradaki yıllarda da kıta turnuvalarına katılırlar ve bu 2 yıllık peryodik çalışma gerektirir.
    bu bağlamda ulusal takımların lig karması zihniyetinden çok jenerasyon üzerinden teşkil edeceği aşikar hocanın da maçtan önce söylediği ligin en formda oyuncusu oynamayabilir lafı da yerindedir.
    bu söylemin altını doldurmak bir plan çizmek takımı bir arada oynatıp geliştirmek belli bir sistematiği oturtmak ise teknik kadronun birincil görevi olmalıdır.
    2014 ve daha sonrası planlanrken takımda yapılacak ilk değişiklik emre belözoğlu ile vedalaşmak olmalı gerek yaş gerek devamlılık gerekse ikame oyuncu bakımından ele alındığında bu karar alınmalı eğer emre ile devam edilecek ise bu takımda selçuk inan'ın yeri olmaz zira 2016 hedefi kalır ki burada ön plana alınacak oyuncu nuri olmalı hatta bu iki turnuva da emre ile geçilecekse selçuk ve nuri ara jenerasyon durumuna düşecekleri için belki 90 ve sonrasına dahi bu liste uzamalı. sonuç olarak bu işin matematiği bunu gerektirir benzer pozisyonda olan oyuncuları belli rollere hazırlamak ve o yoldan gidilmeli yoksa kısır tartışmalar sürüp gider.
    takımın milli maç adedi çok olmayan oyunculardan kurulduğu ortada yapılacak ilk iş belli bir plan ve kadroya sadık kalıp bir arada maç adetlerini arttırmak ve birlikte geliştirmek olmalı burada anahtar kelime istikrar sürekli yap boz ile bir sonuç elde edilemez.
    kale ve savunma dörtlüsünde genç bir kuşak yakalanmış durumda misal burada aynı oyuncularda ısrar edilirse gelişim katedilmesi mümkün savunma önü ve kenar oyuncularında da bolca alternatif gözüküyor belki ilerde genç bir santrfor adayı olmaması sıkıntı yaratabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın