• 5285
    son zamanlarda sözlük formatından biraz uzaklaşıp forum formatına yaklaşmıştır. özellikle futbolcu başlıklarında o gün ilk yazılan ve en tepede görünen birkaç entry'den sonrası tamamen bu entry'lere cevap verme şeklinde yazılıyor.

    örneğin, atıyorum "formsuzluğu takımı da etkiliyor ve gol yememize sebep oluyor" gibisinden bir entry girilmiş olsun. alttaki yorumların çoğu da şu şekilde yapılıyor mesela: "yok formsuz, yok gol yememize sebep oluyor diyen futbol cahili arkadaşlara sormak istiyorum, o olmasa hedehödö mustafa sarp, servet çetin hedehödö..." lan?! ne alaka şimdi mustafa sarp, servet çetin amına koyim nerden nereye bağladın konuyu? bir de hakaret ettin futbol cahili, bilmem ne diye. oldu mu şimdi? olmadı.

    hadi cevap olarak entry yazılmasını da geçtim, hakaret etmek veya küçümseyici şeyler söylemek nedir? bir tek sen mi anlıyorsun lan futboldan? veya senin görüşüne ters bir şey söylendiğinde direkt aşağılanması, küçümsenmesi gereken biri mi oluyor karşıdaki? böyle bir sığlık yok cidden.

    bir de adam bariz bir şekilde senin kullandığın kalıp üzerinden entry'sinde sana bok atmıştır, sen de "keşke böyle yapacağına mesaj atsaydın da özelden tartışsaydık bu konuyu" minvalinde bir mesaj atarsın, gelen cevap şaşmaz: "sana değildi, genel olarak yazdım."

    son dönemlerde bu durum epey can sıkıcı olmaya ve sözlüğü forum formatına götürmeye başladı. sonumuz "galatasaray sözlük çok bozdu, acayip bozdu, önünü alamadık. bozdu bozdu bozdu, bi yerden sonra bozmaz dedik, yine bozdu." olmaz umarım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın