• 10433
    soru 1) gsstore ve nike mağazaları'nın büyük bir bölümüne baktığımızda ; ellerinde ya forma kalmadığını görüyoruz ya da sadece büyük bedenler mevcut.

    *taraftarın üzerine düşeni yaptığı bu dönemde yaşanan sıkıntının sebebi nedir ?

    *taraftarımız özlem duyduğu formalara ne zaman kavuşur ?

    bu yıl formalarımız tasarımları ve kaliteleri ile taraftarımızca çok beğenildi. diğer taraftan sportif başarılarımızın da etkisiyle taraftarımızn hem formalara hem de diğer ürünlerimize ilgisi bundan önceki hiç bir dönemle karşılaştırılamayacak kadar yoğun oldu. öyle ki, şampiyonluk yaşadığımız mayıs ayından itibaren rekor üstüne rekor kırmaktayız. bütün bunlar tabii ki çok sevindirici. taraftar kendi üstüne düşeni fazlasıyla yapmakta.

    konunun diğer tarafına baktığımızda, neden acaba bu durum önceden öngörülemedi diye haklı bir soru ve eleştiri akla geliyor. bu dönemde satışa sürülen ürünler, planlama zorunlulukları nedeniyle ocak ayında sipariş edilmiş ürünler. o dönemde geçmiş yıl verilerinin 3.5 – 4 kat üzerinde sipariş vermiş olmak bizim için oldukça güvenli gözüküyordu. ama talep patlaması gerçekleşince, en ufak bir gecikme bile sorun yaratır hale geldi.

    hep anlattığım örnek şu; lansmandan sonra geçen 5 haftalık süreçte, hemen hemen bir önceki yılda sattığımızın yarısı kadar forma satmışız. sanırım bu örnek durumu bir ölçüde açıklayabiliyor. tabii uzakdoğuda üretilmekte olan ürünlerin uçakla getirilmesi dahil, olabilecek her türlü önlemi almaya çalışıyoruz. birkaç hafta içinde sorun büyük ölçüde çözümlenmiş olacaktır.

    galatasaray news ‏@grandegs

    soru 2) ay-yıldız baskısız formalarımıza uygulanabilecek işlemler neler olacak ? ve bu baskı süreci ne zaman başlayacak ?

    ay-yıldız ise siparişlerin ocak ayında verilmiş olması nedeniyle, forma ile verilecek bir armanın taraftarca evde veya mağazada basitçe uygulanabilmesi şeklinde düşünülmüştü. ancak gelen armaların formaya yapışma sorunu olduğunu belirledik. bu şekilde taraftara vermiş olsa idik, yapışmamış armalar veya yapıştırma işlemi sırasında zarar görmüş formalar dolayısıyla taraftarlarımızı sıkıntıya sokmuş olurduk. o nedenle armaları dağıtmayıp, nike ile birlikte soruna çözüm arayışına giriştik.

    çözüm üretme süreci ne yazık ki benim tahminlerimin ötesinde uzun sürdü. çalışmalar devam ediyor, çok kısa bir zamanda çözüm getirmiş olacağız.

    galatasaray news ‏@grandegs

    soru 3 )yurt içinde yeni girişimcilerle yaptığınız görüşmeler sonucunda hangi illerde yeni gsstore'lar açılması planlanıyor ?

    galatasaray sadece istanbul’un değil türkiye’nin kulübü. galatasaray türkiye’dir deyişi boş bir ifade değil. yapılan araştırmalar hemen hemen bütün illerde galatasaray taraftarının en büyük oranda varlığını işaret ediyor. oysa mağaza yaygınlığımız bu geniş potansiyeli kavrayacak boyutta değil.

    bu nedenle bir yayılma stratejisi geliştirdik. merkez nüfusu 250,000 üzerinde bulunan hemen her yerleşim noktası bir mağazanın olabilmesi için uygun gibi gözüküyor. şu anda mevcut olan 40 mağazamızı yeni bayilikler vererek 100 civarına çıkarabileceğimiz düşüncesindeyiz. tabii bu bir anda olmayacaktır, 2-3 yıl içinde bu hedef ulaşılmış olacağı inancındayım.

    sadece, şu ana kadar bulunmadığımız illerde değil, başta izmir olmak üzere istanbul, ankara, bursa, adana, antalya gibi büyük metropollerde de yeni mağazalar eklemek üzere çalışıyoruz. şu anda çok sayıda bayi adayı ile görüşmelerimiz var ve somut gelişmeler oldukça taraftarlarımıza duyuruda bulunacağız.

    galatasaray news ‏@grandegs

    soru 4) galatasaray'ın avrupadaki taraftar sayısını düşünerek , yurt dışında açılması düşünülen gsstore'lar için program ve temaslarınız nelerdir ?

    azerbaycan – bakü’de olmak istiyoruz. bir kaç kanaldan görüşmelerimiz var.

    almanya’da daha genişlemek arzusundayız.

    ingiltere, belçika, hollanda ve iskandinavya ilk aşamada ilgi duyduğumuz bölgeler. keza abd konusunda da bazı temaslarımız var.

    galatasaray news ‏@grandegs

    soru 5 ) şampiyonlar ligi badge'li ürünlerimiz ile kırımız-siyah nike antreman formalarımızın satışı ne zaman başlayacak ?

    şampiyonlar ligi badge’i hazır, yakında duyurusunu yaparak dağıtımına başlarız. şampiyonlar ligi ile ilgili özel bir koleksiyon çalışmamız da var, zamanı gelince onu da detaylarıyla duyuracağım.

    kırmızı-siyah nike antrenman formalarına gelince bunlar sadece takım için özel olarak üretildi, malesef üretim planında yok. dolayısıyla satışa sunulmayacak.

    galatasaray news ‏@grandegs

    soru 6) basketbol ve voleybol şubelerimizin sponsoru aynı şirket mi olacak ? sponsorlu formalar ne zamana satışa çıkar ?

    bu konuda bazı çalışmalar var ancak benim bilgi vermem doğru olmaz. iletişim grubumuz zamanı ve yeri gelince kamuoyuna açıklayacaklardır. ürünlerin satılması için bu yıl geçen yıldan daha organize olacağımız konusunda endişem yok.

    galatasaray news ‏@grandegs

    soru 7 ) 41.000 kombine satışı ile türkiye'de bir rekora imza atan galatasaray , forma & ürün satışlarında da aynı rekoru bu sezon kıracak mıdır ?

    2012 mayısa ayından itibaren ürün satışları konusunda geçmişte erişilmiş her kategorideki rekorlar kırılmıştır. tarihimizdeki en fazla ürün ve forma satış rekorlarını da kırmış bulunuyoruz.

    galatasaray news ‏@grandegs

    soru 8 ) nurettin kantarelli'nin galatasaray ile ilgili gerçekleştirmeyi düşündüğü hayali nedir ?

    gsstore’u tüm galatasaraylıların beğendiği, gurur duyduğu, kalitesine, fiyatına ve hizmetine güvendiği, galatasaray’ın şanına, büyüklüğüne yakışır bir düzeye getirmek benim ve takım arkadaşlarımın hem amacı hem de görevidir.

    galatasaray news ‏@grandegs

    soru 9) (gsstore.org) online satış sitemizi objektif bir gözle değerlendirirsek ; artılarımız ve kendimizi geliştirmemiz gereken noktalar nelerdir ?

    online sitemizin satış performansını tüm eksikliklerimize karşın olağanüstü düzeyde arttırmış durumdayız. aslında hata payımız % 1.5 seviyesinde. bu da her 10,000 siparişte 150 siparişin sorunlu/hatalı olması demek. her ay onbinlerce sipariş hazırlanıyor bu günlerde. aslında oransal olarak çok fazla değil ama her 10,000’de 150 sorunlu sipariş ve mutsuz taraftar haliyle sorunun olduğundan da büyük gözükmesine yol açmakta.

    aksaklıkların bir bölümü kredi kartından iki kere çekim yapılması, ki bunda genellikle taraftarımızın banka işlemi sırasında tekrar tuşa basması, bağlantı kopması gibi nedenlerden kaynaklanıyor. bir diğeri yapılan havalenin zamanında hesabımıza geçmemesi nedeniyle, siparişin iptal olması üzerine ortaya çıkıyor. zayıf noktamız ise taraftarın sözlü ve yazılı iletişim taleplerini anında karşılayamamamız. bu konuda çalışmalarımız var ve süratle çözüm üretmeye çalışacağız

    http://grandegs.blogspot.com/...himizdeki-forma.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın