resim
Hakan Kadir Balta
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray U19
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 2016
    zaman zaman basit hatalar yapan sol bek.

    ben bireysel hatalarını fazla eleştirmem. 26 ağustos 2012 beşiktaş galatasaray maçı'ndaki hatası ne ilkti ne de son. bu kadar bariz ve basit olması düşündürücü olsa da geçerim. ama şu adama yok şöyle mükemmel, şöyle görev adamı, yok barcelona'daki abidal deniyor ya sinirden kendimle ilişkiye girme noktasına geliyorum.

    ulan dümdüz bir bek oyuncusu işte! basit oynamaya çalışan, atağa katıldığı pozisyon sayısı sınırlı olan, 1-2 tane stoper özelliğine sahip vasat bir bek oyuncusu. hangi futbol aklıyla bu adamın çok iyi bir bek olduğu iddia edilir anlamak mümkün değil. hiç mi iyi bek oyuncusu seyretmediniz?

    rakibin önüne geçip çok iyi taç kazandırıyor mesela, savunma özellikleri fena değil, hava toplarında stoperlere yardımcı oluyor, birkaç tane de golü var. başka?

    hızlı bir oyuncu mu? kesinlikle değil. soldan bindirme yapıp içeri orta kesebilecek bir oyuncu mu? kesinlikle değil. sıfıra inip adrese teslim paslar atabilecek bir oyuncu mu? kesinlikle değil. adam eksiltebilen süratli açık oyuncularını sertliğiyle sindirebilecek bir oyuncu mu? kesinlikle değil.

    eee hangi özelliğini görüp abartıyorsun bu kadar? istikrarlı olduğu için diyorsan zaten bu adam hiçbir maçta soldan soldan yardırmıyor ki. zaten o yüzden vasat diyorum. 5 üzerinden 2-3 işte. bu kadar.

    oynatılmasına karşı değilim. yabancı kontenjanı diye bir şey varken ben de balta'yı koyarım sol beke. ülkede bek mi yetişiyor ki alıp yerleştirelim. hakan ünsal'dan sonra yerli sol bek yetiştirebilmiş miyiz? hayır. dolayısıyla balta'nın oynaması doğal. oynasın performansı zaten 3 aşağı 5 yukarı belli devam ettirsin. bireysel hatalarını da azaltmak için çalışsın tamam.

    ama şu adamın abartılması kadar sinirime dokunan bir şey yok. yemin ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın