• 174
    galatasaray – kasımpaşa : 2-1 ilk elin günahı olmaz

    maç öncesi gaziantep’te şerefsizlerin yine patlattığı bomba ve ölüler ve yaralılar. allah rahmet eylesin, yaralananlara allah şifa versin. attığım twiti buraya da alayım “gelinen noktada en büyük kabahatlerden biri kürt faşistlerini solcu zanneden ve destek veren dandik türk solcu ve entellektüellerinindir.” fikrim budur, yılların birikimidir.

    israrla maça ve futbola geçmek istiyorum, çok sıkıldım bu mevzulardan çünkü.

    kasımpaşa sezona medyacı ağzıyla söylersek flaş transferle başladı. iyi oyuncular almışlar. takım falan değiller. galatasaray deplasmanında kapanıp kontra arayan takımlar için takım olma zorunluluğu yok zaten. cansiparene savunma kendiliğinden bir takım olgusu yaratır. kasımpaşa için asıl sınav, kazanmaları gereken kendi standartlarındaki takımlarla yapacakları maçlar. galatasaray’dan puan alabilirlerdi, fenerbahçe, beşiktaş, trabzonspor gibi takımlardan puan alacaklardır. ama asıl sorun gençlerbirliği, antalyaspor gibi orta düzey takımlarla yapacakları maçlarda maçlarda ortaya çıkacak. beni çok da ilgilendirmez, ciner düşünsün.

    hassiktirrrrr, tam yazının burasında fatih terim canlı yayına geldi, gaziantep’te olanlardan sonra konuşmak istemiyorum dedi. aslında içinden ana avrat küfrettiğini biliyorum. hoca bunları söyledikten sonra maç yazısı yazmak da zor amına koyim ama yazıcam. bu orospu çocuklarına fırsat vermeyeceğim, hocam kusura bakma, sen yapman gerekeni yaptın da beni kimse silkemez nasılsa. ulan küfür ettiğim tek yazı olabilir bu gökmenin gazetesi.

    galatasaray geçen sezon ilk devrenin ortasından beri takım oldu. o günden sonra takım olabilmiş bir takımla oynamadı. oynadıysa da düşük kalitede takım olabilmişlerle oynadı, hepsini tokatladı. bu ligde galatasaray’dan sonra en güçlü takım fenerbahçe, o da takım değil.
    takım felsefesi olan, birlikte ve bilinçli hareket eden takımlara karşı galatasaray daha başaralı olur. bireysel yetenekleriyle iş yapmaya çalışan takımlara karşı bazen zorlanabilir, bu gece olduğu gibi. bu yüzden galatasaray takımı şampiyon ligi’nde daha iyi top oynayacak ve başarılı olacaktır. bu kadar da iddialıyım. at bunu fav’a.

    oynayan, oynamayan oyunculara göre takım çok fark etmiyor. bu yüzden projektörlerimi bazı oyunculara çevireceğim (kelim ya, kafamdan yansıyanlar başlığı bile atabilirdim).

    emre çolak : fiorentina maçında emre belözoğlu olur mu demiştim, sanırım çok daha kalitelisi geliyor. karakterden değil futbolcu kalitesinden bahsediyorum, faşistliğin lüzumu yok. bu gece maça damgasını vurdu dersek az bile söylemiş olurum.

    dany : galatasaray’ın oyun felsefesini en iyi anlayan oyuncu, net. ama bir stoper o golü yedirmemeli. çok önemli, çok.

    hamit : anlaşılan idman topçusu ya da hazırlık maçı topçusu değil. bana puan maçıyla gelin diyor, fazla değil 2-3 maç sonra taş gibi bir hamit göreceğiz.

    umut bulut : yorumum yok, haddim değil.

    selçuk inan : yorumum yok, haddim değil.

    maçtan saatler önce verdiğim sözü tuttum, 1 sayfadan kısa maç yazısı yazdım. sanırım bundan sonraki maç yazıları sadece skoru yazmaktan ibaret olacak.

    sakinim, galatasaray şampiyon olacak.

    *
App Store'dan indirin Google Play'den alın