resim
Abdullah Mucib Avcı
Görev:Teknik Direktör
Takım:Trabzonspor
Yaş:60
Uyruk:Türkiye
  • 403
    milli takım antrenörleri için genelde makul eleştiriler yapmaya çalışırım. örneğin hiddink elinde kadroyla yapabileceğinin en iyisini yapmıştı, ancak aldığı paranın hakkı daha fazlasını gerektirdiği için gönderildi. ama konu abdullah avcı'ya gelince resmen çıldırıyorum. yaptıkları nerden baksan bir tutarsızlık, bir saçmalık.

    mert günok o kaleye neden geçer. az-çok futbol bilgisi olan bir insan inanılmaz bir potansiyeli olsa bile kaleci mevkisinde oynayan birinin maç pratiği olmadan milli takıma alınmaması, hele ki 2. tercih yapılmaması gerektiğini bilir. senin elinde alternatif mi yok?

    mert'i oynatma nedeni için 2. bir ihtimal var ki düşünmek bile istemiyorum. volkan'ın sakatlığında lig ve avrupa kupası maçları için mert'e pratik kazandırma çabalarına ait olduysa eğer o koltukta bir dakika bile olturtulmamalı. sen milli takım antrenörüsün ve en zor rakibinle oynamadan önce son provan. sanane mert'in pratik kazanmasından. umarım arkasını sağlama almak için böyle kirli tezgahlara girmemiştir.

    iş mert'le bitmiyor. kadro seçimlerine bakıyorsun euro 2012'de olup şimdi olmayan bir hakan balta var.(servet ve zan zaten seçilemez durumda) 2012'nin bütün suçu alternatifi olmayan hakan balta'ya yıkılmış durumda yerine de caner(!) oynuyor. revizyon yapacaksan kessene volkan'ı, emre'yi, hamit'i. 32 yaşındaki egemen'le, sırf ben galatasaray'lıyım fenerbahçe'den adam almadı demesinler diye çağırdığın bekir'le, caner'le revizyon mu olur?

    revizyon demişken aklıma volkan demirel mevzuu geldi. bu sporcunun çevik ama zeki ve ahlaklı olmayanı avcı ilk geldiğinde kendisini kadroya almayınca avcı'ya giydirmişti. çoluk-çocuğu milli takıma aldı diye. doğru-düzgün bir antrenör bu açıklamadan sonra o oyuncu messi, ronaldo bile olsa kadroya almaz. hadi almamaya gücü yetmedi çıkartıp özür diletir. siz o takımın bir üyesi olsanız bu saatten sonra avcı'ya ne kadar itibar ederdiniz?

    haa birde şu gurbetçi oyuncuları milli takıma kazandırma konusu var. oğuzhan gibi hollanda'da ve sercan gibi ne almanya ne de ispanya'da oynama potansiyeli olmayan dolasıyla zaten bizde oynamaktan başka çaresi olmayan 2 oyuncuyu kazandırdı diye övgüler düzülüyor. hadi arkadaşım ikna etsene samed yeşil'i, emre can'ı. ikna ette o zaman vay be diyelim. o çok eleştirdiğimiz hiddink bile en azından alman milli takımında oynama potansiyeli olan iki adamı gökhan töre ve ömer toprak'ı ikna etmişti.

    avusturya maçı ise tam bir skandal. senin resmi maçın hollanda ile ve seçtiğin takım topu iki dakika ayağında tutamayan avusturya. belki de tek sorunsuz mevki olan kalede kendi eliyle sorun yaratıyorsun. kaleye adam keşfedeceğin yerde yıllardır milli takımda dikiş tutturamayan gökhan gönül'ün yerine bir sağ bek keşfetsene. 3 gün önce yaptığı penaltıyı gördükten sonra caner'i sol bek oynatma bari, yarım yamalak olsa da bek olan hasan ali'yi koy. 6. hazırlık maçın hala orta sahaya nuri ve selçuk'u monte edememişsin, emre b.'den medet umuyorsun. galatasaray'da neler yaşadığını bilmez gibi hala arda'ya takımın yönetimini veriyorsun... say say bitmiyor yaptıkların. erken konuşmak doğru değil ama görünen köy milli takımın avcı'ya baya büyük geldiği yönünde..
App Store'dan indirin Google Play'den alın