• 307
    on kişiyle de deneyip yine kupayı kaldırdığımız maçtır.

    maça yine, geçen yılki fenerbahçe derbilerinde olduğu gibi aşırı presle önde basarak, ikili mücadelelerde başarılı olup ayağa iyi paslarla oynadığımız ve fener defansını hataya zorlayıp kolay pozisyonlar yakalayıp ama yine alışılageldiği üzere bu kolay golleri atamayarak başladık. yine ve yeniden devreye girerken alex + fenerbahçe + hakem + petek balı dörtlüsüyle devreyi şut atmadan golle kapatan rakibimizin inanılmaz mistik güçlerini sorgulamaya başladık. ikinci yarı biraz oyuna denge gelmiş gibi görünse de yine hücumda iyi organizasyonlar kurduğumuz ve savunmadan iyi toplar çıkardığımız dakikalarda yine bir hakem faciası yaşandı ve yine cüneyt çakır yine soru işareti bir fenerbahçe golü..

    gürcan bilgiç'in iğrenç ağlamaları yorumlarını dinleyip, sahaya atılan torpil, meşale saçmalıklarıyla taraftarımıza kızarken, bir anda engin baytar sahneye çıktı ve geçen yıl bütün sezon bastırdığı o kendisinden beklenen hareketi, sezonun ilk resmi maçında yaparak, daha lig başlamadan bizi büyük ihtimalle çok uzun süre eksik bırakacağını da bağıra bağıra göstermiş oldu. ama yine futbolun adaleti tecelli etti ve son dakikalarda yine ellerinden o kupayı söke söke (!) aldık. umut bulut + selçuk inan ikilisinin arasına bir de burak yılmaz ' ın girdiğini düşününce bu sene gerçekten takıma kalite anlamında büyük artılar geldiğini gördük. amrabat kısa sürede bu sene ne canlar yakacağının sinyallerini verirken, hamit henüz takıma alışamadığını bu maçta da etkisiz futboluyla gösterdi. geçen yılı neredeyse hiç oynamadan geçirdiği için kendisine birkaç ay daha tolerans gösterilmeli diye düşünüyorum. dany soğukkanlı görünse de, ikili mücadelelerde güçlü rakiplerine karşı zayıf bir görüntüsü vardı. ayrıca ayağında topu tutarken güven vermedi , daha ziyade riskli hissettirdi.

    emre çolak çok başarılıydı ama son pozisyonlarda daha akıllı ve bitirici hamleler yapabilirdi. semih her zamanki gibiydi ama yan toplarda biraz arkaya çok top kaçırdık sanki. muslera'nın gollerde hatası yok gibiydi. maç boyunca en çok aksayan yanımız sağ kanat oldu. eboue hamit ve engin bu kanattan etkili ataklar geliştiremediler. ikinci yarı kontrataklarla birlikte ve aydın 'ın girmesiyle biraz hareketlendi. umut , ilk kaçırdığı pozisyonla yine işte o meşhur saç baş yolduran umut'u mu aldık diye sorgulatırken, maç sonunda 3 golde de imzasını atarak, hem gücüyle hem de oyuna direkt etkisiyle helal olsun dedirtti ve bence maçın yıldızıydı. bu sene forvette müthiş rekabet olacağı kesin. elmander çok rahat 3 pozisyonu gol yapamadı. tam olarak sakatlığı sonrası gücünü %100 kazandığını düşünmüyorum. hakan balta, selçuk bildiğimiz gibiydi.

    hakem cüneyt çakır için söylenecek birşey yok, maçı katletmek için elinden geleni yaptı. bu adam artık bizim maçlarımıza verilmesin lütfen. bize yaramıyor cüneyt çakır. sen, bir avrupa maçı yönetsen o barajı öyle 8 metreye çekemezsin. ama işte biz olunca çekiyorsun. aynı şekilde alex atarken bizim baraj 10 metre geride..diğer herşeyi geçtim, bu bile bana çok yanlı göründü. fenerbahçe'nin iki golünde de imzası vardı.
    son olarak, on kişi kaldıktan sonra oyundan düşmeden ve o eksikliği hissetmeden oynamamız çok önemliydi. engin baytar, çok büyük ihanet etti takıma. böylesine bir maçta bu hatayı yapan adamın profesyonel olduğunu bana kimse anlatamaz. bu maç bizim şampiyonlar liginde gruptan çıkma maçımız olsa ne olurdu ? orada bu hareketi yapmayacağı ne malum? istediği kadar süper futbolcu olsun. sinirlerine hakim olacaksın. psikopatmış yok deliymiş git o zaman tribünde holigan ol, sahada işin yok! felipe melo'nun bu yüzden brezilya kariyeri neredeyse bitti...

    taraftar anlamsızca meşale attı, üçüncü golden sonra bir kez daha anons yapılıp maç tatil olur diye bekledim resmen.. bu kadar bilinçsiz bu kadar cahil olunur mu? o meşaleyi yaktın tamam, on dakika boyunca bize duman izlettin ona da tamam, e be adam o meşaleyi sahaya atmayla nasıl bir zevk alıyorsun ? oyunu durdurmak seni orgazma mı ulaştırıyor ? bolivya, kolombiya falan liglerinin maçları gibi bir ortama soktular sahayı, hiç haketmemişler bence final maçını...

    kupa yine hakedenin oldu. büyüksün cimbom! ağlamayın melisler!
App Store'dan indirin Google Play'den alın