• 116
    şimdi fenerbahçe'nin de en az bizim kadar iyi bir kadrosu var. bunu kabul edelim. en azından lig yarışında küçümsenmeyecek kadroları var en azından bunda anlaşalım. kendi pencerelerinde tek sorunları bir defans ve orta saha. defans yobo ile çözüldü ama orta saha düşünmüyor gibiler. neyse onları kendi pencerelerinden bakmaya devam etsinler çünkü sol bek transferinde nokta atışı yaptıklarını düşünüyorlar.*

    iki takım arasına gelince ligde ekstra kayıp durumunda her zaman çok ciddi bir tehdit olacak rakip var. kendi aramızdaki maçlarda orta saha faktörüyle her zaman 1 adım önce olacak olsakta yarın melo oynayamayacak. bu yüzden burada ki avantajımız kayboldu diyebiliriz. burak yılmaz'ın en azından şu maç için çok büyük kayıp olmadığını ve dany'nin 1 maçlık ujfa reyizin yerini doldurabileceğini düşünürsek melo dışında çok ciddi eksiğimiz olmayacak.

    bizde melo'nun eksiğine karşılık onlarda da yobo maç kadrosunda yok. tam kadro olsalardı 1 adım önümüzde olacaklardı ancak durum burda eşitleniyor. bugün okuduğumuz haberlere göre de gökhan gönül maçta forma giyemeyeceğinden toplamda en azından 1 adım önde olduğumuz düşünülebilir.

    maç kadrosuna gelince kale-defans hattı-selçuk-hamit-elmander ile 8 oyuncu banko bizde. rakipte ise kale-defans hattı-orta 2li-alex-kuyt olmak üzere 9 adam belli. işte diğer taraflar nasıl doldurulur sow oynarsa kuyt sağda olur. kuyt ilerde oynarsa topuz sağda olur ek olarak caner-stoch arasında bir tercih yapılacak hepsi bu.

    işte kadrolara baktığımızda bariz eksikleri göz önüne çıkıyor ve üstünlük kurabileceğimiz yerler direk belli oluyor. melo'nun yerine engin idare edecektir diye düşünüyorum. şu an için kadromuzda 1 forvet ve sol kanat belli değil gibi.

    şimdi fenerbahçe'ye bariz üstünlük kurabileceğimiz 3 noktaya bakalım.
    **galatasaray sağ kanadı-fenerbahçe sol beki yani hamit vs hasan ali: fb'nin bir çok hazırlık maçını ve avrupa maçlarını izledim kesinlikle kadronun en zayıf halkası. yer tutmada bile sıkıntı yaşıyor. gol koklayan bir hücumcumuz ve dikine giden bir oyuncu burdan pozisyon çıkarır ancak hamit çok golcü değil ve dribbling ile pek arası yok. buradan hamit ile pek pozisyon çıkamayabilir. misal melo'nun yerine hamit, hamit'in yerine aydın oynasa belki daha fazla etki yaratabilirdi.

    **galatasaray solu-fenerbahçe sol beki: burada rakipte orhan var. orhan defansif olarak gökhan gönülden daha iyi bir maç çıkarabilecek olsa da ofansif olarak yanına yaklaşamaz. sıradan bir gününde olursa iyi bir kanat burdan pozisyonlar çıkarır. bence kesinlikle amrabat tercih edilmeli ancak emre ile başlayacağız gibi geliyor ne yazık ki.

    **forvet-rakip defans: egemen-bekir bu maçlık idare edebilecek olsalarda sağda orhan solda hasan ali düşünüldüğünde her an bir hata doğurabilecek gibi duruyor. elmander'in yanında necati ile başlarsak buradaki etkimiz azalabilir ancak elmander-umut başlarsa hücum presine karşı koyamayabilirler. burayı kullanmak lazım.

    maçı kazandırabilecek 3 tercih var gibi geliyor. 1.sinin olmasını imkansız görüyorum ama en azından yarın ilk 11'de amrabat veya umut olmalı. amrabat-umut oynarsa riskle birlikte maçı erkenden getirebilecek bir hamle olur. emre-umut iyi bir etki yaratır. emre-necati bence en kötü senaryo olur.

    diğer yerler zaten bildiğimiz gibi. yine de ben herşeye rağmen kötü oynasak bile defansta bireysel hata olmadığı sürece maçı kazanacağımızı düşünüyorum. fenerbahçe vaslui'ye turu bile verebilirdi ancak skor olarak rahat kazandılar bence bu bizim işimize geldi. topu kanatlara yayıp orta kesmek dışında hiçbir hücum etkinlikleri yoktu sezon öncesi. kazanacağız gibi geliyor. haydi hayırlısı.

    edit: imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın