• 105
    çok sıkıcı geçmesini beklediğim maç.

    kağıt üstünde iki takımı kıyaslarsak;

    defans: geçen sezon en büyük üstünlüğümüz buradaydı. şimdi de öyle gözüküyor. egemen ve yobo ilk kez birlikte oynayacaklar. ideal bir ikili olduklarını düşünmüyorum. ikisi de yavaş oyuncular. süpürücü özellikte değiller. burak bu ikiliyi çok zorlardı ama oynayamayacak. umut ve elmander yıpratır bu defansı. beklerde de eboue farkımız var.

    orta saha: melo oynamayacak. muhtemelen selçuk-engin-çolak(amrabat)-hamit 4'lüsüyle çıkacağız. onlar da topal-alex-baroni 3'lüsüyle karşımıza çıkacaklar. topal defansif olarak çok iyi hücum olarak zayıf. alex hücumda çok iyi defans olarak sıfır. nasıl bir orta saha kuracaklarını merak ediyorum. kocaman krasic ile başlar mı başlar. caner, topuz, stoch, krasic derken kanatlarda alternatifi çok fener'in. amrabat'ı oynatmazsak orta sahada üretkenlik sorunu yaşayacağımızı düşünüyorum.

    forvet: kuyt çok formda. muhtemelen forvette başlayacak. sow yedek oturur. biz de elmander-umut ikilisiyle başlayacağız. engin'in de oynayacağını düşünürsek hücumda ciddi bir pres gücümüz olacak. karşı tarafı hataya zorlarız. özellikle de yobo-egemen ikilisinin ilk kez oynayacak oluşu avantaj bizim için.

    pek çokların aksine fark falan beklemiyorum. kadro kalitesi olarak üstün olduğumuz gerçek ama selçuk'un yanında defansif özellikleri yüksek bir oyuncunun olmaması selçuk'u biraz geri çekecek. hamit tam olarak hazır değil. pozisyon üretecek çok fazla adamımız yok. ne zaman ki melo-selçuk tandemi tekrar kurulur kenardan amrabat ile ivmelenir hamit de maç eksiğini kapatır o zaman çok sağlam bir orta sahamız olur. şimdilik bunu söylemek zor. ama bu maçta çıkacak 11 ciddi pres yapan, takım savunmasından taviz vermeyen, temposu da biraz düşük bir 11 olacak.

    karşı taraftan bakarsak hazırlık maçlarında fener'in çok az pozisyona girdiğini gördük. emre'nin boşluğunu topal'ın doldurması zaten mümkün değil. bu maçta birden fazla gol atmaları ciddi sürpriz olur benim için. onlara göre sahada diri kalan ikinci yarıda daha etkili olan taraf biz olacağız. yine de fazla gol beklemiyorum bu maçtan. uzatmalara gidilirse şaşırmam hatta.

    edit: yobo yerine bekir oynayacakmış. daha ne.
App Store'dan indirin Google Play'den alın