• 10
    resmi bir açıklama gelmedikçe inanmak istemiyorum bu duruma. söylenildiği gibi diziler maçların açık kanaldan verilmemesinin sebebi değil; çünkü star tv doğan grubu'nda iken salı günü maç yayınlanmıyordu, doğuş grubu'nda iken ise çarşamba maç yayınlanmıyor. gerçi muhteşem yüzyıl çok büyük bir prodüksiyon, çarşamba maçlarının star'da yayınlanamamasının sebebi o ama papatyam'ın gayet günü değiştirilecek sıradan bir dizi olduğunu herkes hatırlar herhalde. bir de maçların sadece star tv yerine star-ntv dönüşümlü olarak yayınlanacağının duyurulmasının nedeni çarşamba maçlarının da yayınlanma isteğiydi bence. hatta sezon sonunda uefa ile yayın sözleşmesi yenilendi sırf bunun için; hatırlarsanız ntv sadece uefa avrupa ligi final maçını verebilmişti sezon sonunda.

    eğer fenerbahçe olur da şampiyonlar ligine girerse ve bu karar doğru ise, ntv'nin fenerbahçe aşkı yüzünden belki bir tane maçımızı şifresiz olarak izleyebiliriz. 6 şampiyonlar ligi haftasında 6 maç yayınlayacak olan ntv, 3 fenerbahçe, 3 galatasaray maçı seçmesi gerekir normalde ama seçim 4-2, 5-1 gibi bir şey olabilir, ntv'den beklenmeyecek şey değil bu. aralarında tek türk takımının katılması durumunda "üçü sende, üçü bende" anlaşması yapıldıysa haber doğrudur ama böyle bir anlaşma yoksa doğuş grubu sadece galatasaray'ın katılması durumunda bizim maçlarımızı yayınlamayı tercih edecektir.

    yayın kalitesi olarak iyi olduğu söylenen d-smart'ı almayı zaten düşünüyordum ama sürüyle maç olan haftalarında bile sadece 3-4 şampiyonlar ligi maçı vermeyi seçtikleri için vazgeçiyordum bundan. derken bazı liglerin yayın haklarını toplamaya başladılar ve gözüme girdiler. halen doyurucu niteliğe ulaşmamış olsalar da çok yaklaştılar diyebilirim. digiturk ve d-smart'ı aynı anda ödeyebilecek gücüm olmadığı için birinden birini seçeceğim büyük ihtimalle. bir de tepemin tasının atıp her ikisini de bir arada izleyebileceğim yollara kayma ihtimalim var ki, şirketlerin "müşteriyi sikme odaklı" olup olmadıklarına bağlı bu durum. d-smart'ın halen sallanmadığını duyuyorum o seçeneklerde; hoş, dünyadaki tüm spor müsabakalarına ulaşmak mümkün malum seçenekten. doğan grubu'nun muhteşem(!) spor spikerleri göz önüne alındığında maçları arap spikerlerden dinlemeye gönlüm hiç el vermiyor :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın