• 5106
    yazarları, kendilerine ve galatasaraylılığa yakışır şekilde davranmalıdır.

    bir insanın kusrunu, acizliğini dile dolayarak bunun üzerinden espri yapmaya çalışmak gibi ucuzluklardan neden hala vazgeçilmiş değil anlamak güç. hele ki bu kişi düşmanınızsa, onun insani kusurlarını silah olarak kullanmak ne insanlığa yakışır, ne vicdana. baş düşmanımızın dili bir harfe dönmüyor, r'ye v diyor diye bunun üzerinden o kişiyi küçümsemeye çalışmak, aşağılamak nasıl bir anlayışın, nasıl bir hayat görüşünün sonucudur?

    ya da onu ve eylemlerini eleştirirken, hakeratamiz bir üslup kullanmak, küfürler savurmak medeni bir insanın yapacağı türden hareketler midir? biz haklı olduğumuz konularda, neden kendimizi akıllı, mantıklı, medeni insanlar gibi savunamayacağız hiçbir zaman?

    veyahut sevmediğimiz bir insanın 2 saatlik konuşması arasından, 'şike yaptıysam fenerbahçe için yaptım' gibi bir cümleyi cımbızlayıp bunun üzerinden hayali argümanlar üretme gibi bir basitliğe neden ihtiyaç duyarız? akıl ve mantık sahibi, gözü aşırılıktan körleşmemiş, kulakları sağırlaşmamış bir insan -ki ben galatasaray sözlük yazarlarının böyle olduğuna inanmışımdır hep- rakibine saygı duyar, duymaması gereken durumlarda, ya da kendini savunması gereken konularda da sağduyusunu ve duruşunu bozmadan, ölçülü ve galatasaraylılığa yakışır şekilde davranır.

    ben galatasaray sözlük mantalitesinin bu yönde olduğuna inanıyor ve galatasaray sözlüğün, kendisini diğerlerinden farklı kılan anlayış ve değerlere sahip olduğunu düşünüyorum. bu sözlükte yazar olmayı ciddiye alan herkesin de, bunun aksine hareketlerle sözlüğün yozlaşmasını ve ucuzlaşmasını engelleme yönünde gayret göstermesini rica ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın