resim
Metin Oktay
Mevki:Santrfor
Doğum:02.02.1936
Ölüm:13.09.1991 (55)
Uyruk:Türkiye
  • 720
    taçsız kralım size metin abi demek istiyorum.

    sevgili metin abi seni canlı olarak izleme şansına ne yazık ki erişemedim. canlı olarak televizyonda ne yazık ki hiç bir zaman izleyemedim. hayatını kaybettiğin o pis günü ama asla unutamadım. eski yazlıktaydık, ben tek başıma oyun oynuyordum, birden babam bembeyaz oldu, babamın metin ölmüş diye hayıflanıp üzülmesi hala gözümün önünde. çocukken yazlıkta arkadaşlarım arasında her konuda azınlıkta kalıyordum ne yazık ki. hepsi ya fenerbahçeli ya da beşiktaşlıydı. çocukluk ya işte dalga geçerlerdi ama ne zaman ki ağları yırttığın o golü öğrendim, mahalledeki tüm çocuklar sustu, bir daha ağızlarını açamadılar; sayende hepsini susturdum. çocukluk aklıyla ağların yırtılmasından daha büyük bir şey yoktu çünkü bizler için.

    metin abi sen futbolu bıraktıktan yıllar sonra bi çocuk çıktı sakarya'dan ki sen onu canlı olarak da izlemişsindir diye tahmin ediyorum. bu çocuk zamanla kendisini çok geliştirdi, çok büyük başarılar kazandı, çok goller attı seni bile geçti. ama hayatında seni hiç görmemiş ben, kendisini defalarca canlı olarak stadyumda, televizyonda ve florya'da idman yaparken izlememe rağmen ısınamadım ve inter'e bedavaya gitmek için italya semalarına girdiği gün de defterimden sildim. ama hiç bir zaman da rakip taraftarlara onu yedirmedim, yedirmem de. ne de olsa öyle yada böyle benim bi değerim. ben istediğim kadar ona laf söylesem de asla saygısızlık yaptırmam, yapmam. şimdi kendisi için şu kadar çok gol attı diye büyük futbolcu, fenerbahçe'ye gitmediği için büyük galatasaraylı sevmek zorundasın deniyor. iyi de attığı goller seni de geçti şimdi bu mantıkla senden de mi büyük futbolcu ? senden de mi büyük galatasaraylı ? bence asla ne seninle ne turgay şeren'le mukayese edilecek kadar büyük galatasaraylı değildir. metin abi sizler yoklukta para için takımınızı satmazken, varlık içinde bedavaya giden birisi ile nasıl sizi aynı kefeye sokabilirim ki ?

    metin abi sen, turgay şeren ve adını sayamadığım arma sevdalıları sayesinde bugün galatasaray yıkılmaz bir kale. galatasaray'ın galatasaray olması için bütün fedakarlıkları yaptınız. iyi ki vardınız metin abi ve diğer arma sevdalıları. son olarak da metin abicim sizin kuşaktan sonra sizler gibi bi fatih hoca oldu. yeri geldi basketbol takımının parasını cebinden verdi, yeri geldi kulüp binasnın tadilatında katkıda bulunda yeri geldi resmi televizyon kanalına yardım sözü verdi. sizin arkanızdan geldiğim için çok gururluyum; mekanın cennet olsun metin abi.

    edit: imla...
App Store'dan indirin Google Play'den alın