• 54
    otis smith'in zamanında takıma verdiği zararların fitil fitil burnundan geldiği takım. genel menajer değişikliğiyle rob hennigan takımın yönetimine getirildi ve kendisinden bir mucize yaratması beklendi ama işler hiç de kolay olmadı, olmayacak.

    dün gece itibariyle rob hennigan ile dwigh howard arasında geçen görüşmede howard artık kesin olarak orlando magic ile işinin bittiğini ve şampiyonluğa oynayacak bir takım kurulsa bile artık bu takımda kalmayacağını söyledi. buna sebep olarak da takası için bu kadar beklenip fırsatların tek tek kaybedilmesi ve hem onu hem de takımını bir anlamda kapana kısılmış bir şekilde bırakmaları olarak gösterdi.

    dwight howard takası ile uğraşmaktan takıma henüz bir koç bile bulamadı orlando yönetimi. halbuki ellerindeki çok değerli bir koç olan stan van gundy'i dwight howard uğruna takımdan kovmuşlardı. şimdi her iki ucu kirli değneği tutmak üzereler.

    orlando yönetimi ne yapacak ya da ne yapmak istiyor onu düşüncelerim doğrultusunda aktarmaya çalışayım.

    ilk hedef tabi ki howard'ı sign and trade yoluyla bir takıma göndermek ve karşılığında kaliteli oyuncular ya da draft pickleri almak. ama burda çok öenmli bir detay var. howard'ın sözleşmesi bu sezon sonunda bitiyor ve onu almak isteyecek takım ondan sözleşme uzatma garantisi istiyor. howard da bu takım ancak benim istediğim bir takım olursa ancak o zaman uzatırım diyor. yani orlando'nun önüne takas yapması için çok kısıtlı bir liste koyuyor. bu liste ise basına yansıdığı kadarıyla brooklyn nets ve los angeles lakers.

    houston rockets'ın orlando'ya aslında çok iyi sayılacak bir teklif sunduğu çok yazıldı çizildi ama howard'ın houston'la sözleşme uzatmayacağım garantisi vermeyerek takası veto ettiği söylendi.

    dwight howard neden uzatma yapmak istemiyor? daha doğrusu önümüzdeki sezon sonunda neden serbest kalmak istiyor? soruların cevabı çok basit. diyelim ki howard bu sezon herhangi bir takıma gitti ve sözleşmesi bitip serbest kalmadan önce sözleşme uzattı. bu uzatma ancak 4. yılı takım ya da oyuncu opsiyonu ile olabilecek* 3 yıllık garanti bir sözleşme olabilir. yani 60 milyon dolar civarında bir teklif ancak sunabilecek onu alacak herhangi bir takım. şayet serbest kalırsa 2013 sezonundan geçerli olmak üzere howard'a 5 yıllık garanti sözleşme sunulabilir ve bu teklif 117 milyon doları bulabilir. arada inanılmaz bir fark var ve doğal olarak howard da bunu düşünerek hem kozlarını iyi oynamaya hem de kendine daha iyi karar vermek için zaman kazandırmaya çalışıyor.

    orlando hızlı bir takas yapmak istese şu anda gidebileceği tek yer olarak los angeles lakers görünüyor. peki bu gerçekleşirse lakers'ta takasın merkezinde kim olacak? tabi ki andrew bynum. işin ironik tarafı bynum da tamamiyle howard ile aynı durumda. onun da sözleşmesi bu yıl bitiyor ve 3 yıllık uzatma ya da serbest kalıp 5 yıllık kontrat alma birebir onun için de söz konusu.. hatta bynum'ın menajeri dan feagan bynum'ı takasla alacak takımın bynum'ın sözleşme uzatmaya çabuk kanacağını düşünmesi aptalca olur şeklinde bir açıklama yapıp gözdağını da verdi.

    orlando magic andrew bynum'ı almaya da çok sıcak bakmıyor aslında. oyuncunun sakatlık geçmişi, sorunlu yapısı ve kontrat uzatmama riski yüzünden 3. bir takımı devreye sokmaya çalışıyorlar. 3. takım nasıl işe yarar? bynum o takıma gönderilir, karşılığında o takımdan kaliteli oyuncular alınır howard da lakers'a gider şeklinde. ama sözleşme uzatmaya pek yanaşmayan bynum'ı gerçekten de hangi salak takım alır? andrew bynum'ı alacak takım sonuçta karşılığında sadece kwame brown vermeyecek.*

    brooklyn nets açısından bakarsak, onlarda oyuncularıyla yeni anlaşmalar yaptıkları için hiçbirini 15 ocak 2013 tarihinden önce herhangi bir takasta kullanamazlar. yani nets ile takas o tarihe kadar imkansız. peki orlando o tarihe kadar bekler mi? beklemesine bekler de takımıyla bütün bağlarını tamamen kesmiş howard'ı yarım sezon takımda tutmak alınacak sonuçlara karşı gelecek tepkiler, ayrıca ona da bir anlamda boşu boşuna ödenecek paralar düşünüldüğünde bu da çok mantıklı görünmüyor.

    işin benim için de en can alıcı bölümüne gelelim. diyelim ki howard bir takıma gitti veya kendi takımında kaldı sezon sonunda da kimseyle sözleşme uzatmadan serbest kaldı. işte o zaman listesini bir daha güncellemesi gerekecek. çünkü gelecek sene lüks vergisi içindeki takımlar sign and trade yapamayacak. peki kim bu takımlar? los angeles lakers, brooklyn nets, new york knicks ve bir iki hamle ile payroll'unu düzeltmezse los angeles clippers olacak. peki bu takımlar sign and trade yolunu kullanamazsa howard'ı başka bir yolla alabilecekler mi? hayır. bu imkansız. çünkü takas yolunu kullanamayan bir takım sadece ve sadece salary cap boşluğu varsa oyuncu alabilir..

    peki gelecek yıl sonunda howard'ı alabilecek boşluğa sahip büyük takım kim var? cevap evet çok heyecan verici..* dallas mavericks! gelecek yıl serbest oyuncular dwight howard, chris paul, andrew bynum gibi oyuncuları salary cap kullanarak alabilecek tek büyük market takımı dallas. ha bu diğer takımlar alamaz anlamına gelmiyor tabi ki. mesela bir sacramento kings sign and trade yolunu kullanarak da bu büyük yıldızlardan birini almak isteyebilirler. ama oyuncular gider mi işte daha büyük soru işareti burda yatıyor.

    howard'ın serbest kalmasını orlando açısından yorumlarsak da hem takım onun karşılığında aldığı koca bir hiç olacak hem de elindeki takımın gelecek hamlelerini karartan, kısıtlayan koca kontratlar herhangi bir takıma gönderememiş olacaklar.

    bu da süper yıldızını zapt edemeyen bir takımın epic fail hikayesi olsun spor dünyasına.

    howard ile ilgili olabilecek her türlü ihtimal size sunulmuştur efendim..
App Store'dan indirin Google Play'den alın