resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 1099
    burak'ı sadece golcü olarak değerlendirmemek gerekir. burak sahip olduğu özellikleriyle takımımızın eksik yönlerini kapatacak bir isimdir aynı zamanda. geçen sene ara paslara depar atacak, topu alıp gidecek bir forvetimiz olmadığı için gollerimizi genelde hep kapalı savunmalara karşı attık. kontradan attığımız gol çok az hatırlıyorum. kazımın ankaragücüne attığı gol mesela.

    burakın gelmesiyle takımın hücum setleri daha da çeşitlenecek. yeri geldiğinde uzun toplar ve ara paslar kullanılacak. burada selçuk&burak uyumu da bulunmaz bir fırsat bizim için. elmander genelde hücumda pis işleri yapıp partnerini rahatlatan bir isim. yaptığı boş koşularla ve alan boşaltmalarla burakın önünü bir çok maçta açacaktır. aralarında rekabetten ziyade elmanderin omzunda yükselen bir burak bekliyorum ben bu sene. burakın performansı özellikle elmander ve selçuk sayesinde çok yükselecektir. bu da aslında yapılması planlanan çilek transferinin eğer bu isim forvet olursa bence çok gereksiz olduğunu gösterir. elinde burak elmander ve selçuk varsa zaten bu üçlü çilek tarlası gibi olacaktır.

    burakın bir diğer özelliği komple bir forvet olmasıdır. frikikten atar, uzaktan atar, plase atar, gömer atar, kafayla atar. yani sistemin ona biçeceği her role uyabilecek bir yapısı var. bizim takımın bir diğer özelliği çok hareketli bir yapısının olmasıdır. forvetler orta sahaya kadar gelir, orta sahalar ileri çıkar. selçuk&melo bu sayede 25 gol attı. burak da hareketli yapısı ve geçmişinde kanatlarda da oynamış olması sayesinde stabil durmayacak, takımın sistemine adapte olabilecektir.

    burak bize gelirken bütün trabzon camiasını karşısına alarak geldi. fenerlisi, beşiktaşlısı hepsi burakla uğraşacaktır. geçmişinde istanbul maceralarının da başarısız olması üzerinde bir baskı oluşturmak için koz olarak kullanılacaktır medya tarafından. burakı aşağıya çekebilmek için ellerinden gelen her fırsatı kullanacaklardır.

    burada en önemli görev biz taraftarlara düşüyor. eğer biz buraka yeterince "hakettiği" desteği verirsek ve gol atamasa bile takım için ne kadar önemli olduğunu unutmazsak, burak bizim efsane golcülerimiz arasında yer alacaktır. burak konusunda bu kadar iddialıyım. çünkü onun özelliklerine sahip bir türk forvet uzun yıllardır gelmedi türk futboluna.

    yolun açık olsun burak, takımımıza hoş geldin. eminim ki seninle birlikte büyük başarılar kazanacak takımımız ve sen bu takımın en önemli parçalarından birisi olacaksın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın