resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 1718
    amk gazetesine verdiği röportaj:

    -geçen sezon başı üç büyük kulüpten de teklif almana rağmen galatasaray’ı seçtin. bu tercihinin en önemli nedenleri nelerdi?

    galatasaray’a gelmemde başta fatih terim, hasan şaş ve arda’nın çok etkisi oldu. ancak daha önce sezon içinde hiç kimseyle görüşme yapmamıştım ve kimseye söz vermemiştim. hem galatasaray hem fenerbahçe hem de beşiktaş’tan teklif almıştım çünkü sezon sonu sözleşmesi bitecek bir oyuncuydum.
    trabzonspor’da rekor puan topladık 82 puanla. bir hafta uyuyamamıştım o şampiyonluğu kaybettiğimiz dönem. onun sonrasında birçok kişiyle görüştüm, birçok insanın fikrini aldım. ama en sonunda galatasaray’a gelmeye karar verdim çünkü fatih hocanın beni istemesi, küçüklüğümden beri hayran olduğum hasan şaş’ın olması ve arda’nın tabii ki etkisi olmuştur. ancak o sonra ayrıldı (gülerek). maddi olarak daha büyük bir teklifle karşılaştım ama para konusuna hiç girmek istemiyorum çünkü geçmiş bir olay. ama şu an verdiğim kararın ne kadar doğru olduğunu görüyorum.
    -küçüklüğünden beri galatasaraylı olduğun söyleniyor...

    2000’li yıllarda herkes galatasaraylı olmuştu avrupa maçlarında. herkesin bir sempatisi vardı galatasaray’a karşı. 4 sene üst üste şampiyon olunduğunda, uefa kupası alındığında, süper kupa kazanıldığında ben çok küçüktüm ve bütün maçları izliyordum galatasaray’ın. benim de çocukluk yıllarımdan itibaren bir sempatim vardı galatasaray’a karşı. ancak neticede profesyonel futbolcularız. takım tutma lüksümüz yok. tutsak da bunu belli edemeyiz çünkü bunun örneklerini çok yaşadık ama inkar edemem galatasaray’a ayrı bir sempatim vardı.

    -ali sami yen stadı’nda galatasaray formasıyla oynamak ister miydin?

    isterdim çünkü o stadın her galatasarayı için yeri ayrı. tarihi zaferler var unutulmaz maçlar var. ali sami yen’de galatasaray’a karşı manisaspor formasıyla oynayıp 2 gol attığımı hatırlıyorum. arena’da da çok güzel bir atmosfer yarattı geçen sene taraftarımız. arena’nın da ileride tarihi maçlara tanıklık edeceğini düşünüyorum.

    -geçen sene yaşadığın şampiyonluğa dönersek, çok anlamlı demiştin hem bir ilk olması hem de kadıköy’de kupayı kaldırmanızdan dolayı...

    kadıköy’de kazandığımız şampiyonluk çok anlamlıydı. bence bir daha hiçbir takım ezeli rakibinin sahasında şampiyonluk kupasını kaldıramayacak. çıkan olaylar yüzünden bir daha benzeri bir durumda stada kupa getirileceğini düşünmüyorum. zaten play-off uygulaması kaldırıldı. derbi 33.haftaya denk geldi yine ama kim kazanırsa kazansın kupanın orada verileceğini düşünmüyorum.
    -takımın en çok gol atan, en çok asist yapan oyuncusuydun...

    hocamız bizi geçen sene bir takım yaptı. hep bir takım olarak oynadık bütün maçlarda. ben, melo, elmander ve muslera kariyer rekorları kırdık. biz iki ön libero oynamamıza rağmen melo ile 25 gol attık. herkes birbiri için mücadele etti. skor anlamında biş bize düştü belki de ama bu her sene böyle olacak diye bir kaide yok. bu sene yaptığımız transferlerle daha da güçlendik.

    -melo?

    geçen sene çok iyi bir ikili oluşturdu fatih hoca ben ve melo ile. iyi maçlar çıkardık. birbirimizi iyi tanıdık. birbirimizin açıklarını sürekli kapatmaya çalıştık. sahada çok iyi anlaştığım bir oyuncu melo. ben de herkes gibi sabırsızlıkla onu bekliyorum.

    -taraftarın şampiyonluk kutlamasında özel bir ilgisi vardı sana karşı...

    şampiyonluğu saha içinde ilk öğrenen bendim çünkü hakemin hemen yanındaydım ama şampiyon olduğumuzu bir gün sonra arena’daki o gece ancak anladım çünkü gerçekten inanılmaz bir duyguydu. adım anons edilip çağırılınca tünelden sahaya gelene kadar ayaklarımı hissetmedim, ayaklarım titriyordu. anlatılmaz bir duygu. taraftarımızın bana o geceki özel ilgisi beni inanılmaz mutlu etti.

    -fatih terim?
    fatih terim sadece benim için değil bütün takım için gerçekten önemli bir insan. bütün türkiye için. çok öğretici çok duygusal bir insan. baba gibi yaklaşıyor hiç kimseyi ayırt etmeden, herkesi anlamaya çalışıyor. zaten teknik direktörlüğü tartışılmaz. onu hepimiz biliyoruz, iyi ki onunla çalışıyorum.

    -arda turan?
    arda benim çok yakın arkadaşım, kardeşim gibi. birçok şeyi paylaşıyoruz onunla. belki de ailemizden sakladığımız şeyleri konuşuyoruz aramızda. uefa kupası’nı kazanması benim için de çok önemliydi çünkü onun böyle bir şampiyonluk yaşamaya ihtiyacı vardı. onunla gurur duyuyorum, onu çok seviyorum.

    -engin baytar?

    engin de çok sevdiğim bir kardeşim. saha dışında hep beraberiz. sürekli şakalaşırız. kadıköy’deki maçta engin bir pozisyonda aşırı hırs yapmıştı. bana biraz fazla sitem etti fazla bağırdı. ben de ona rahat ol dedim. fenerbahçe maçlarını diğer maçlara göre ayırmam, genel kişiliğim neyse onu yansıtmaya çalışırım sahaya.

    -yeni transferleri nasıl değerlendirirsin?

    çok önemli ve kaliteli transferler yapıyor kulübümüz. taraftar olsam ben de kombine alırdım bu takımı izlemek için. hamit zaten milli takımdan yıllar önce tanıdığım kaliteli bir yıldız. zaten real madrid’den transfer ettiğimiz bir oyuncu. çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. keza amrabat da öyle. ihtiyacımız olan driplingli, süratli bir oyuncu. hemen bütün maçlarını takip ettim kayserispor’da. umut da trabzon’dan takım arkadaşım, ben ona golcü diye sesleniyrum hep takımda. sadece golleriyle değil takım için oynayan bitmek bilmeyen enerjisiyle çok yarar sağlayacak bir isim. dany de gaziantep’ten çok beğendiğim hızlı bir savunma oyuncusu.

    -trabzonsporlu eski futbolcular galatasarayda buluşuyor...

    82 puan alan o takımın birbirinden değerli oyuncuları vardı ve diğer kulüğler tarafından istenmeleri doğal. saygıyı koruduktan sonra herkes hedefleri doğrultusunda istediği kulübe transfer olabilir. galatasaray’da buluşmamız bizim için bir artı çünkü birbirimizi iyi tanıyoruz.
    -bu sezonki hedeflerin neler?

    yıllar sonra şampiyonlar ligi’ne gidiyor galatasaray ve bu bizim için çok önemli. ligde şampiyonluğu tekrar edip türkiye kupası’nda da kazanmak istiyoruz bu sefer. şampiyonlar ligi’nde ilk hedefimiz gruptan çıkmak ve bunu başarabilecek güçteyiz. umarım bunu başardıktan sonra hedefleri kendimiz koyarız. rakip ayırt etmem ama tabii barcelona ve real madrid’i ayırarak söylüyorum. çünkü inanılmaz takımlar. onlar çıkarsa yine kazanmak için oynarız ama dünyadaki en iyi iki takımdan bahsediyoruz. el classico’da ise reeal madrid’i tutarım . bence dünyanın gelmiş geçmiş en büyük kulübü real... barcelona ‘yı geçerek şampiyon olmaları da beni çok sevindirdi. kısacası geçen sezon benim için her anlamda oldukça keyifli geçti. hem galatasaray hem real madrid şampiyonluğa uzandı.

    -avrupa hedefin var mı?
    ilerleyen yıllarda avrupaya gitmeyi düşünüyorum ama eğer avrupa’da galatasaray olarak başarılı olursak belki de o hedefimden vazgeçebilirim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın