resim
Hakan Kadir Balta
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray U19
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 1841
    yine çok dayanaksız eleştirilere maruz kalmış oyuncumuz. (u: eleştirenler dayanaksız kelimesini hakaret olarak görmezse sevinirim. amacım sorun belirtip çözüm üretemeyen entryleri kötülemek değil bu entryde çözüm aramak)

    öncelikle takımda as oynaması beklenen yabancılara bir bakalım: muslera, eboue, ujfalusi *, melo *, sol açığa beklenen bir transfer (u: ki muhtemelen o da yabancı olacak, transfer yapılmazsa bile riera var, emre ve engin'in yetmediği durumlarda kendisine başvurulacak) ve elmander.

    şimdi muslera, eboue, ujfalusi ve elmander konusunda hepimiz aynı görüşteyiz onları geçiyorum. bu seneki tüm planlar melo'nun alınması üzerine kurulu, müsaadenizle melo'yu da geçiyorum. geriye sol açık kaldı. emre çolak ve engin baytar belki tüm sezonu götürebilir ama bir gerçek var ki hepimiz o bölgeye kader keita ayarında bir futbolcu istiyoruz. istediğimiz oyuncu gelmese bile gelecek sezon maçların çoğunda * riera görev yapacak.

    şimdi, 6 yabancı hakkımızı gerekli bölgelere kullandık. hakan balta'dan iyi bir yabancı sol bek alsak bile sadece riera'nın oynamadığı maçlarda forma giyebilecek. en sonunda ne olacak, hakan yabancıdan daha çok forma şansı bulacak. bu yüzden yabancı transfer o bölge için oldukça anlamsız olur.

    gelelim yerli transferine. öncelikle takımda çağlar birinci var, yaşıyor mu daha o bilinmiyor. hasan ali kaldırım dendi, o da zaten hakan'dan iyi değildi gelse sadece alternatif olacaktı, takıma çağ atlatmayacaktı *. ee geriye ne kaldı? belki ismail köybaşı. o da beşiktaş'ın as oyuncusu yüksek meblağ vermeden almak çok zor, kaldı ki hakan'dan da iyi değil. yani yerlide de kendisinden iyi oyuncu bulamadık. yabancıya geri dönüyoruz.

    michel bastos ismi bugünlerde çok konuşuluyor. melo'ya veremediğin parayı bastos'a ver o gelsin hesabı. bastos benim gözümde gareth bale'in 1-2 gömlek altı, yani gelebilirse çok iyi olur. melo kalırken kendisi de gelirse iyice tadından yenmez. biraz ütopik baktım ama kendisi gelirse bile sol açıkta oynar, hakan balta'nın yerinde değil. geriye tek seçenek riera'yı gönderip yabancı sol bek almak kalıyor.

    şu an takım için sol beke en yakın isim bastos'tan başka isim konuşulmuyor o yüzden kimi alacağız o bile belli değil. hadi adamımızı aldık diyelim, 2013-2014 sezonundan itibaren yabancı sınırlaması 5 olacak. yani ya yeni sol bekimiz gidecek ya da bu entrynin başında yazdığım isimlerden birini yollayıp işleyen çarkı bozacağız. ee ne faydası var o zaman yabancı sol bekin? çark bozulmasın diye yabancıyı göndersek öbür sezonda gene hakan balta oynamayacak mı?

    sonuç olarak, sol beke olası bir yabancı transferi şu an için iyi gibi gözükmesine karşın uzun vadede takıma zarar verebilir. bu yüzden şimdi yapılacak en iyi şey sol beke bir yabancı aramak yerine yerli alternatifi olmayan hakan'a güvenmek olur. geçtiğimiz sezon kendisine verilen güveni boşa çıkarmayan milli sol bekimiz bu sezon da kendisine verilen görevi layıkıyla yerine getirecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın