resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kayserispor
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 937
    kendisinin galatasaray'a transferine en çok sevinen isimlerden birisiyim. boş alan golcüsü denerek kendisinin vasıflarını küçük görmeye çalışanlara bir çift lafım var; okuyuversinler bir zahmet:

    -galatasaray'ın 2011-2012 süper lig şampiyonluğu macerasındaki tüm maçların videolarına ulaşmak mümkün. attığımız gollerin içerisinde kontra ataklarla bulduğumuz gollerin oranı hiç de az değil. kontra atak yapmak küçük takımlara özgü bir taktik değildir. her takım sık sık ve maç içerisinde taktik olmasa bile anlık inisiyatif gereği başvurur. burak yılmaz tamamen kontra atak taktiğine dönük bir oyuncu olmadığı gibi, olsa bile, tekrar ediyorum, olsa bile, "galatasaray kontra atağa çıkmaz" diye bir racon, kanun, taktik yoktur. bunu en iyi kullanan oyunculardan birisi bizim kadromuzda olacaksa bunun ne zararı olabilir ben anlayamadım.

    -4-4-2 dizilişinde ileri ikilide yer alabiliceği gibi, 4-3-3 dizilişinde ileri üçlüde de yer alabilir. orta üçlü selçuk-melo-hamit olacaksa, sağ bekte eboue olduktan sonra ileri üçlünün sağında pek ala iş görecektir burak yılmaz. bu adam nerede oynayacak sıkıntımız da yok.

    -burak yılmaz'ın eski başarısız maceralarından sonra trabzonspor'da yakaladığı performansın kuşku yarattığını ben de fark ediyorum. hak veririm. yersiz bir korku değil. ancak ben burak yılmaz'ın tesadüfen trabzonspor'da başarılı olduğunu düşünmüyorum. bir gelişim süreci içerisinde olduğunu düşünüyorum.

    -trabzonspor'un zorluk derecesi yüksek maçlarında burak yılmaz'ın başarısız olduğuna dair tespitler var. bu şekilde ele alırsak yüzeysel kalır bu tespitler. sonuçta trabzonspor'un colman-zokora-adrian (alanzinho)'dan oluşan orta sahası, bizdeki selçuk-melo-hamit (emre, engin ve culio da var maşallah daha) orta sahasıyla kıyaslanamaz. gol atılamamasının öncelikli sebebi, takımın , golcülere pozisyon hazırlayamamasıdır. burak yılmaz'ın dünyaları kaçırdığı maç sayısı 1-2 tanedir. onun dışında silik kaldığı maçlarda trabzonspor, rakibiyle hiç başedememiş, burak yılmaz'ı besleyememiştir. o maçların hepsini izledik. şu anda ulaşmak da mümkün.

    -galatasaray, yapması gereken transferi yapmıştır. gladbach'ın golcüsünü nasıl bayern münih alıyorsa, fransa liginde parlayan golcüyü nasıl lyon hemen kapatıyorsa, galatasaray da yerel liginin en çok gol atan golcüsünü hemen kadrosuna katmıştır. burak yılmaz başarısız olabilir mi, tabii ki olabilir. neticede o da insan. ancak bu transferle galatasaray öyle büyük bir kumar falan oynamamıştır. ligin en büyük takımının yapması gereken transferi yapmıştır.

    hoşgeldin diyorum kendisine. bundan sonra bizimle olacak olmasına çok sevindim. çok istiyordum bu transferi. utandırma bizleri burak yılmaz.

    edit:imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın