• 78
    tam anlamıyla galatasaray ve fenerbahçe arasındaki -özellikle taraftarlar arasında- farkı ortaya koyan belgeseldir. ha eksiği fazlası falan elbet var ancak belgesel içeriğini şöyle bir sıralarsak:

    --- spoiler ---
    -galatasaray'ın geçmişinden, lisesinden ve başkanından gazetecisine kadar herkesin fransızca konuşabilmesinden aradaki kültür farkı apaçık ortaya çıkmıştır.

    -galatasaray'ın başarıları için avrupa kupalarındaki şampiyon kulüpler kupası yarı finali ve uefa kupası şampiyonluğu olurken, fenerbahçe başarıları için galatasaray'ı yendiği 4-3 ve 6-0'lık iki maç konu olmuş.

    -fenerbahçe taraftarları "onlar fransız yeaa biz kurtuluş savaşında savaştık" diye ülkenin tek koruyucusu kendileriymiş gibi göstermeye çalışıp bundan kendilerine bi haz yaratmaya çalışırken, galatasaray taraftarları savaş yıllarında galatasaray lisesi'nin mezun veremediği dönemler olduğunu belirtip ve bu hassas konuların taraftar çekişmesine alet edilmemesi gerektiğinin farkında olup konuyu kısa kesmişlerdir.

    -yine fenerbahçe taraftarı maçtan önce "3-1, 3-2 yeneriz garibanlar bir gol bari atsın" tarzı konuşurken maç sonrası "zaten bilmem kaç gündür yenemiyorlardı" dönekliğine girerek gerçek hayattan mükkemel bir kesitlerini sunmuşlar.

    --- spoiler ---

    bu videoyu izleyen fransızlar muhtemelen özellikle fransız kültürüne yakınlığından dolayı biraz daha galatasaray'a sempati ile bakmış olabilirler ancak başka bi milletten birisi izlese sırf şu fenerbahçelilerin liseli tavırları nedeniyle bile bize daha sıcak bakar.

    son olarak fenerbahçelilerin "şeref gollerini" attıkları zaman ortalığı yıkmaları da ayrı komedi. açıp açıp o halleri izlenesi.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın