resim
Emre Utkucan
Görev:Futbol Ve Scout Direktörü
Takım:Galatasaray
Yaş:45
Uyruk:Türkiye
  • 730
    üç beş cahilin lafına kırılıp kendi ayrılmak istiyor ise ayrı ama başarısız olduğunu ölçecek elimizde done yok. kulübün nasıl transfer yaptığını duvara anlatsan anlardı şimdiye kadar ama galatasaray izleyicisi anlamıyor.

    transfer yapma ile ilgili görevi olmayan birimin yöneticisi.

    her kimse bu ekibe dil uzatıyor ise muhakkak menajer trolü olduğu bir şekilde ortaya çıkıyor.

    laf meclisten içeri galatasaray sözlükte galatasaraylı’dan çok menajer, yönetim yada rakip takım trolü mevcut. medya zaten menajerlerin avucunun içinde.

    galatasaray yönetiminin son üç buçuk sezondur yaptığı en iyi iş sosyal medya ve ana akım medyadaki herkesin birinin trolü olduğunu varsayarak hareket etmesidir.
  • 483
    galatasaray taraftarı haricinde eleştireni olmayan profesyonel. yapılan transferleri diğer kulüplerle kıyasladığımda fazlasıyla başarılı buluyorum. anadolu kulüplerinin elinde olan lüks kulübümüzde yok. yapılan transferlerin bir iki tanesi hariç fiyasko çıktığı dönemleri(bir transfer dönemi içinde) çok eskiden yaşıyorduk yıllardır yaşamıyoruz. galatasaray'ın yaptığı scouting beklediğimiz anlamda 8-10 genç oyuncu alıp kiraya vermek şeklinde değil dolayısıyla taraftar da tatmin olmuyor.
  • 731
    galatasaray scout şefi. kendisini ölçüp, değerlendirebileceğimiz bilgilere sahip olmadığımızdan ve taraflardan birinin de yakın zamanda konuşacağını sanmadığımdan şu an oluşan ortam tam olarak vurun abalıyadır. kendisinin başarısız olduğunu düşünmek için galatasaray içerisindeki işleyişin her bir çarkının futbol dünyasının gerçekliğine uygun profesyonellikte olduğunu varsaymamız gerekir. falat daha yakın dönemde çift başlı transfer yapısına sahip bir kulüp olarak bu başlıların birbirinin kuyusunu nasıl kazmaya çalıştıklarını izledik. o yüzden kendisine nötrüm. umarım galatasaray hep daha iyi olur.
  • 179
    gözlemci şubesinin lideridir.

    şimdi bu adamın zamanında bi röportajı vardı. herif diyo ki şimdi bizim oyuncu havuzumuzu gören drogba kendini kesicekti bu ne kadar muazzam bi sistem falan diye. tam böyle askerden yeni gelmiş patates soymuş ama ev ortamında arkadaşlarına falan 3 tane kelle aldım diyen heriftir benim gözümde. inanılmaz bi havuz sistemimiz var ama havuzun kenarına geçip karı kız kesmek istiyorum poz keseyim biraz diyen bi arkadaş. ne de olsa havuz senin birader.

    geçenlerde sabah uyuyamadım japonya 1.lig maçlarını izliyorum kofu tosu kawaski falan böyle. heriflerin alfabesi de garip beğendiğim oyuncuyu bulmak için forma numarasını falan yazıyorum gugıla öyle buluyorum japon televizyonundan anlamıyorum haliyle. bi kaç tane adam buldum 3 hafta boyunca güzelce takipçisi oldum onların da. iddaa falan da tutturdum sayelerinde. ulan dedim heriflerin değerine bakıyorum 500bin avro bilemedim 1,2 milyon avro. mail atacaktım bakın böyle böyle üç oyuncu var 2si sağ açık birisi sol. bi bakıverin diyecektim ama neyye yarar hatıralar ya. lafımız mı geçecek sanki. ben merak ediyorum bu adam elbet tek özelliği melankolik tivitler atıp demli çay içmiyor bakıyor gözlemliyor falan ama tek doğru hamlen de yasin öztekin olsun. olacak iş değil ya. neyse sen ortamlarda yine söyle bizim scout havuzumuzun dünyada eşi benzeri falan yok demeye devam et. bi de memlekette jöle süren bi memoli adam gibi adamdı heralde geri kalan ne iş anlamadım ben.

    bi de ayıp ediyorum heralde şimdi manken falan layklamasına sözüm yok. isteyen istediğini beğenir isterse kedi köpek videosu atar falan bu herifin özel hayatıdır. işini iyi yapsın isterse günde 10 kez selfie paylaşsın yediği yemeklerin fotoğrafını çeksin beni bağlamaz. gerçi yani bu scout sistemi falan gençlerbirliğinin heriflerini alsak daha yararlı olmaz mı diye düşünmüyor değilim. olmadı ilhan cavcav'a verelim parası neyse de bize adam bulsun. cerro porteno dan geremi'yi çıkarıp iki sene oynatıp real madrid'e yollayan oradan da chelsea'ye geçen futbolcuyu bulan adam sonuçta cavcav, işini bilir.

    son not olarak da emrecim seni sevmiyor değilim. ben genel olarak insan sevmem ama senlik bi durum yok. merdümgirizlik mevcut bende. şimdi bunu okuyup da üzülme gerçekten. hayat 3 günlük çoğu zaman ben napıyorum ulan burada hissiyle yaşıyorum. senden tek ricam biraz daha böyle bizi mutlu edecek şeyler yap ya. belki de yaptığın şeyleri hiç görmüyoruz falan bilemem. keşke bilsem.

    bu özgüveni sevdim aferin koçuma diyerek sevgilerimi yolluyorum.

    http://alkislarlayasiyorum.com/...unce-agzi-acik-kaldi
  • 748
    türkiye’nin en büyük kulübü olan galatasaray’ın scout şefidir. onlarca başkan, teknik direktör geldi, kimse bu arkadaşa dokunmadı. kaç para maaş alıyor tahmin edemiyorum lakin bunca senedir kulüp içinde barınması kanıma dokunuyor. yahu arkadaş sen insan kaynaklarında çalışmıyorsun, aldığın maaş karşılığında galatasaray’a genç futbolcu bulup aldırman lazım. aldırdığın adamdan da para kazanmamız lazım ki biz de seni burada öve öve yorulalım.

    son 10 senede bu arkadaşın tavsiyesi ile kimi aldık, kazandık?

    olmuş, pişmiş adamı takıma aldırmaksa mevzu, sen ne iş yapıyorsun birader? yönetim emre’ye maaş vereceğine gelsin sözlüğü takip etsin buradan da transfer önerisi çıkar. kaldı ki buradan görüp alacakları adamlar, emre’nin önerilerinden daha fazla kazandıracaktır.

    acilen scout ekibinde bir değişiklik yapılmalı ve kulübün yarınları için farklı çalışma düzenine geçilmeli.

    her sene çöp adamlara piyasa değeri 10 iken 20 vererek almaktansa, gidip 2’ye 5 adam alıp kiralayalım. eminim sonucu bugünden verimli olacaktır.
  • 313
    mevcut transfer politikası nedeniyle herhangi bir kabahati bulunmayan profesyonel. bu adamın ve ekibinin yaptığı iş; tüm mevkilerde galatasaray'ın oyuncusu olabilecek futbolcuları önce teknik ekibe ve ardından da yönetime sunmak. satın alma, kiralama gibi opsiyonları araştırmak değil, yalnızca raporlamak. en önemli ayrıntıyı renkdaşlar şurada kaçırıyor, bir transfer dönemindeki tüm transferler scout ekibinin tavsiyesi ile yapıldığında scout ekibi süper ya da hiçbiri bu ekipten gelen raporlara göre yapılmazsa ekip kötü anlamına gelmez. scout ekibi bir envanter* oluşturur.

    diyelim x mevkisi için ekip a, b, c, d ve e isimlerini önerdi. a, b ve c'nin kulüpleri teklifi kabul etmedi, d'nin yıllık ücretinde anlaşılamadı, e ise türkiye'ye gelmek istemedi. şimdi burada scout ekibi mi kabahatli oluyor? ha şu olur, scout ekibinin olumlu referansı ile bir adam alınır ve rezalet bir performansı ortaya çıkar, o zaman arkadaşları eleştirelim. aksi bir davranış "tanrılar kurban istiyor" misali bir günah keçisi yaratmaktan öteye gitmez.
  • 620
    https://hizliresim.com/opjps5u

    düşünün bakalım zamanında hem şu tweet'i hemde muslera ile ilgili malum tweet'i atmış biri siz olsaydınız kulupte kalabilir miydiniz ?

    ama söz konusu kişi bunları yazmasına rağmen kaldı hemde mancini ile sözde dost olarak.
    ilkeleri olan birisi olsaydı çoktan fatih terim'in ardından hemen getirilen roberto mancini ile çalışmayıp istifa ederdi eğer yazdığı tweet'teki gibi düşünüyorsa.

    ayrıca fatih hocanın son gönderilişinden sonra kendisine bağlı olan tüm çalışanlar teker teker istifa etti. eray sözen, mert çetin, ender uysal vs. gibi bir çok isim ama kendisi ölü taklidi yaparak hiçbir yorum dahi yapmadı fatih hocanın gönderilişine dair. çünkü kendisi koltuk sevdalısı.

    edit: mancini'den attığı tweet ile ilgili olarak görevde kalabilmek için florya'da nasıl ve hangi hallerde özür dilediği ise bende kalsın.
  • 266
    çok tuhaf bir toplum olduğumuzu gösteren adamdır gözümde. ekibin şefi olduğu için başlığına yazıyorum ama scoutu transfer komitesi zannetmek ne tuhaf bir şeydir. dünyanın neresinde görülmüş scout ekibinin transfer yaptığı? hiçbir kavram doğru anlaşılmıyor maalesef ülkemizde. adamların görevleri oyuncu araştırmak, gözlemlemek, veritabanı oluşturmak, senin teknik direktörün bu değerlendirmelerden oyuncu seçer, seçmez kendi bileceği iştir. adam oyuncu araştırır, transferini yapmaz. raporlarını görmediğimize göre de direkt olarak eleştiremeyiz dışardan. insanlar hem sürdürebilen düzen, sistem olsun diyor hem de kulüpteki sistemli olan, başkanlara, teknik direktörlere bağlı olarak değişmeyen düzeni olan tek yeri bozmak derdinde. kimse böyle bir ekibin raporlarına göre hareket edecek teknik direktör ve başkanlarımız olsun demiyor. bayılıyoruz asıl problemi çözmek yerine alakasız insanları kurban seçmeye.
  • 81
    dün * gs tv'de scout ekibinin işleyişi hakkında, scout ekibinde bulunan kişiler hakkında, geçen sezon devre arası yapılmış transferler hakkında, bu sezon yapılmış transferler hakkında ve scout ekibi ile ilgili merak edilen konular ve scout ekibine gelen eleştiriler ile ilgili detaylı, doyurucu bilgiler vermiş scouting ve performans analizi genel sorumlusumuz. vakti olan arkadaşlar programı aşağıda paylaştığım linklerden izlerse bu sistem hakkında epey bilgi sahibi olur. zira bu konu taraftarlar arasında varlığı bilinen ancak işleyişi, faydaları meçhul bir konuydu. inşallah emre utkucan ve ekibi kulübümüze fayda sağlayan işlere imzasını atar.

    http://www.youtube.com/watch?v=r8iI1mohRTM (1. bölüm)

    http://www.youtube.com/watch?v=LjdndtiyO3U (2. bölüm)

    http://www.youtube.com/watch?v=eV_EM8ww9ZY (3. bölüm)
  • 370
    kendisini sürekli eleştirmeme rağmen bir yandan da acaba bizim bilmediğimiz bir şeyler mi dönüyor diyorum.

    bir adam bu kadar pasif ise bu kulupte 5 sene görev alamazdı. hele ki fatih terim'in olduğu bir kulupte iş yapmayan adam anında postalanır. lakin bu adamın yeri en az mert çetin kadar garanti.

    bence bu adama scout dışında kulup içinde başka görevler veriyorlar. bir gerçek var ki bu adamın uzmanlık alanı scout değil. ya da sürekli birilerini tavsiye ediyor yönetim iş yapmaz diyerek veto ediyor.

    kendimi bu şekilde avutuyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın