• 3
    hakaret etmeden kendini ifade edemeyenlere cevap vermeyecek olan yazardır. sadece kendini ifade etmek adına bir kaç kelam edip susacaktır, sonra isteyen hakaretlerine devam edebilir.

    bu ülkede onlarca yıldır "baskı" "zulüm" "ötekileştirme" vardır. bu ülkede insanlar inandıkları için asıldılar. devletine asi olanlarla aynı coğrafyada yaşadıkları için çoluk çocuk demeden bombalandılar. ermeni, rum vb olarak bu topraklarda doğdukları için yüz karası bir vergiyle cezalandırıldılar, sürüldüler, evleri, malları mülkleri talan edildi. sosyalist oldukları için asıldılar. türbanlı oldukları için okullardan atıldılar, mahkeme salonlarından kovuldular... ulan bu ülkede subay oğlunun düğününe katılamadı kadınlar başörtülü diye.. bu ülkede 17 yaşında bir çocuğun yaşını büyüttüler asabilmek için... inandığı dava uğruna mücadele etti diye.. 17 yaşında bir çocuğun...

    bu ülkede, insanlar yakıldı diri diri, sivasta.. başbağlarda kurşuna dizildi insanlar...

    sivası anan başbağları anmadı, başbağlardan bahseden sivasta dilsiz oldu... türbanlı kız okuluna giremezken kıs kıs gülenler, içki yasağında hopladı.. içki yasağına ses etmeyenler türban yasağına sövüyordu...

    herkesin dilinde özgürlük türküsü ama "bana, benim gibi düşünen'e özgürlük" peşinde.. samimi değilsin güzel kardeşim...
    önce kendin için istediğini başkası için istemeyi, kendin için istemediğini başkası için istemeyeyi öğren!

    galatasaray sözlük'le ilgili kısma gelince;

    bu sözlükte ali koç kahraman ilan edildi... yazık.. binlerce kez yazık.. ali koç dediğin adam, 70-80 yıldır kapitalizm'in ağa babalığını yapan bir sülalenin mensubu.. sen güya anti-emperyalistsin, antikapitalistsin ama cebindeki parada on binlerce işçinin emeğinin hakkı olan bir adamı, üstelik tescilli galatasaray düşmani bir adamı sırf otelinin kapısını eylemcilere açtı diye kahraman ilan etmen, hem de galatasaray sözlükte, yakışmıyor güzel kardeşim. bu demek değil ki ali koç'a teşekkür edilmesin yaptığı için, elbette edilsin.. 10 yanlışın yanına 1 doğru ekledi diye de efsaneleştirilmesin.. "adam gibi adam" 1 doğruyla olunmaz.

    nick altıma yazılan saçmalıklara cevap vermeyeceğimi söylemiştim ama prekazi888 ile ilgili olana sanırım cevap vermem lazım. kendisini tanımam etmem. ortak noktamız galatasaray ve prekazi sevgisi sanırım.
  • 4
    (bkz: fatih terim/#3219140)

    fatih terim'in rakip kadrolar çok güçsüzken ya da kendi kadrosu çok güclüyken sampiyon olabildiğini söyleyen yazar.

    96/2000'e girmiyorum çünkü gülünç. 11/12'de bir önceki sezon 8. olmuş galatasaray vardı. bir anda çekirdek tamamen değişti. fenerbahçe niang ve lugano'yu kaybetmişti ama gökhan'ı caner'i emre'si alex'i bir önceki sezonun yıldızı stoch'u dia'sı ocakta 14 milyona alınan sow'u yine bir önceki sezonun yıldızı mehmet topuz'uyla baya baya bizden iyi kadroya sahipti. sezon başlarken kağıt üstünde emre çolak, engin baytar, elmander, kazım,baros hattının alex, semih, dia, stoch hattından daha üretken olacağını tahmin ediyorsa bir şey demiyorum tabiki. keza simaolu quaresmalı-ki o quaresmayı o sene çok istedi hoca- almeida'lı fernandesli besiktas falan da saymıyorum.

    17/18. 2 sene üst üste şampiyonlugun üstüne pepe, negredo, medel, lens çekmiş beşiktaş. baya baya maaş veren başaksehir, 5 forveti 48 orta sahası olan fenerbahçe. ve toplam 13 oyuncu ile galatasaray. hoca gelene kadar son haftaya kadae şampiyonluk yarışına girdiğimiz iki rakibimizden iki haftada 8 gol yemiştik ama olsun.

    18/19 forvetsiz başla. 17 hafta eren derdiyok ve sinan ile oyna. rakibinde sonra lyon'u ucuran slimani, lille'i samp yapan burak falan var. kagawa besiktas'a gelip ilk macta 2 gol atınca burda neler yazıldıgı dun gibi aklımda. o zaman gömülen belhanda- feg ile şampiyon ol. ama kadro çok iyi.

    aziz yıldırım'ın 'uefa kupasi tesadüftür' demesi ile 12de 8 sampiyonlugu gömmek arasında bence çok fark yok. ama bu itibarsızlaştırma sürecek gibi.
  • 5
    (bkz: #3219140) şöyle bir entry girmek için gerçekten ya yaşınızın çok genç olması ya da kötü niyetli olmanız gerekiyor.

    ilk dönemini saymaya gerek bile yok. bir kaç elit oyuncu dışında kadronun tamamı anadolu ya da altyapı çıkışlıydı ve sonuç ortada.

    3. döneminde geldiğinde ligin en iyi takımı falan yoktu. bitik kadronun üzerine bazı eklemeler yapılmış ve o şekilde biraz toparlanmıştı kadro. engin baytar, emre çolak gibi isimlerle şampiyon oldu ve rakibi fenerbahçe 24 milyon euro'luk satış yapıp başta sow olmak üzere iyi transferler yapmıştı.

    4. döneminin başında bjk tarihinin en pahalı ve yıldızlar karması kadrosuna karşı şampiyonluğu aldı ve bunu elinden alınan ndiaye yerine donk ile yaptı.

    kendi taraftarının efsanesine, rakip taraftar ağzıyla bu şekilde iftira atması ve itibarsızlaştırmaya çalışması gerçekten çok ilginç. hocayı istemiyor olabilir, devrinin geçtiğini düşünebilir ve bu düşünceye saygı duyarım. ancak bunu mantıklı ve doğru gerekçelerle değil, yalan ve gerçek dışı şekilde belirtmek sadece kötü niyetliliktir.
  • 6
    (bkz: #3219140)
    yazmış olduğu bu entry sonucu gülmekten etna yanardağı gibi patladığım yazar. kendisinin sanırım yaşı çok küçük ya da galatasaray’ ı 2019-2020 sezonundan beri takip ediyor. bir de birtakım beşiktaşlı trollerin etkisinde kalmış gözüküyor. rakip takım taraftarları da kendisinde bu denli etki bırakıyorsa naçizane daha soft kişilikleri olan insanların futbol yorumlarını okumasını tavsiye ederim. özellikle 96-98 yılları ve 2011 sezonundaki 8.lik sonrasında alınan şampiyonluklar, yakın tarihte ise 12 kişiyle oynanan 2017-2018 ve yarım dönem forvetsiz oynanan 2018-2019 sezonlarının şampiyon tamamlanmasına girmiyorum bile. yıl olmuş 2021, hala fatih terim’ in şampiyonlukları balla, şansla falan aldığını düşünen galatasaray taraftarları var. üzerine fazlaca yorum yapılmaya değmeyecek bir konudur.
  • 7
    yazdıklarının başına başıma bir şey gelmeyecekse yazsaydı aslında böyle olmazdı, onu atlamasaydı keşke...*
    (bkz: fatih terim/#3219140)
    edit: mod arkadaşlara önerim girdi silme sebebi olarak "başıma birşey gelmeyecekse diyen yazarın başına birşey getirmek" yaratıp nick altı girdileri silsinler. bu da sadece ilk girdisinde bu kalıbı kullanan arkadaşlara verilsin, diğerleri linç yesin. *
App Store'dan indirin Google Play'den alın