• 1
    vuku buluşu neredeyse kaçınılmaz olan ve çözümü de pek mümkün görünmeyen durum. maalesef ki yüksek fiyatlı biletler her türden taraftar profiline hitap eder olmaktan çıkıyor; bu durum hem taraftar profilinin belli bir çerçeveye sıkışmasına hem de maça giden kişilerin beklentilerinin -kimi zaman gerçekçi olmayacak şekilde- değişmesine yol açıyor.

    bana göre bilete yüksek tutarlar ödemek, taraftarı da daima iyi bir gösteri seyretmeyi bekleyen ve her türlü reaksiyonunu bu talebi doğrultusunda veren bir müşteri profiline sokuyor. 4 haneli tutarlara bilet alan insanların büyük kısmı -insan psikolojisi dolayısıyla ister istemez- galatasaray için orada olmanın yanı sıra, ödediği meblağın karşılığını almayı ve hemen her an tatmin olmayı isteyen bir tavra bürünüyor. haliyle bu tavır, takımın olumsuz performans gösterdiği anlarda durumu değiştirme ve itici güç olma yönünde çaba sarf etmekten ziyade halden yakınma ve takımın işlemezliğine adapte olma durumunu beraberinde getiriyor.

    ilişki temelde şöyle şekilleniyor:

    galatasaray iyi gider > biletlere olan talep artar > bilet fiyatları yükselir > yüksek fiyatlı bilet arzı, talep gösteren taraftarın beklentilerini yapılan ödemenin karşılığını bekleyen bir mental hale sokar > taraftarın takıma olan pozitif etkisi düşer
App Store'dan indirin Google Play'den alın