galatasaray’ın yetiştirdiği kaleci.
galatasaray elbet 11’inde önemli yıldızlar barındırmalı ama en büyük devrim rotasyon oyuncularını altyapıdan yetiştirdiğinde başlayacak.
örneğin as kaleci muslera ise okan kocuk’un şu an ki hali kadar eder batuhan onu ikinci kaleci yapacaksın. örneğin rotasyonda kullandığın berkan gibi oyunun temel dinamiklerini bilen ortalama on üzerinden her maç 7’lik oynayan ön liberoyu altyapından çıkaracaksın.
örneğin geçmişte sağ ve sol bek’i yedekleyen sahaya attığında pozisyon bilgisi yeterli olduğu için sırıtmadan idare eden linnes’i kendin yetiştireceksin.
bunu yaptığımız gün, akademiyi daha çok kullandığımız gün hem maddi hem de manevi daha ileriye gideceğimiz gündür. ki bu dönem alt yapı açısından çok umut vaat eden a takıma 6-8 oyuncu verebilecek bir jenerasyonla tanışmış durumdayız.
(bkz:
jankat yılmaz)
(bkz:
ali turap bülbül)
(bkz:
emin bayram)
(bkz:
metehan baltacı)
(bkz:
baran aksaka)
(bkz:
hamza akman)
(bkz:
emirhan kayar)
(bkz:
yunus akgün)
(bkz:
beknaz almazbekov)
(bkz:
eren aydın)