resim
Barış Alper Yılmaz
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.86
Uyruk:Türkiye
  • 8651
    kendisi için tek kelimeyle bir tanım yapacak olsam bu (bkz: nankör) olur. ailesi iyi besilemiş gücü kuvveti yerinde ama ahlaki olarak tam yetiştirememişler kendisini. bundan sonrası için tek isteğim ya bizim istedigimiz bonservis bedeliyle satılması ya da kadro dışı bırakılıp şampiyonlar ligi listesine alınmadan bütün sezon geçen hafta olduğu gibi bisiklet bindirilmesi...
    bütün camiayı birbirine katıp bir özür bile dilemek lütfunda bulunmadan hiçbirşey olmamış gibi idmanlara katılmaktadır. ne teknik heyet ne yönetim buna karşı birşey dememektedir. normal bir olay herhalde, biz büyüttük... özür dilemek dediysem bizim ayaklarımıza kapanıp minnet dilemesi değil, davasında haklı olduğunu düşünüyorsa "üzgünüm olayların bu noktaya gelmesini istemezdim ama bana da sözler verildi kontratımı da galatasaraya bonservis kazandırmak için yeniledim ama bana o zaman söz veren yöneticiler şimdi sözlerini unuttular" gibisinden konuyu açıklayan birşeyler de söylese bu da bir özürdü sonuçta. ama beyimiz hiçbirşey olmamış gibi hayatına devam ediyor.
    dediğim gibi ok yaydan çıkmıştır. ya bizim istediğimiz gibi satış ya da kadro dışı...
  • 8653
    ali nacinin haberine göre hala menajeriyle gitmek için numara çeviren futbolcu. özür falan dilediği de yok. galatasaraya değil başka takıma gitse bugün futbolcu olacağı şüpheli adamın tavrına bakın. barış galatarayda kalmak istemiyor da ne demek, galatasaray forması giydiği için her gün şükür namazı kılması lazım.

    ben gideceğim diye tutturup idmana çıkmayan menajeriyle birlikte galatasarayı maddi ve manevi olarak şıkıştırmak için elinden geleni yapan ve hala bir özür bile dilemeyenadamı istemiyorum. kaldı ki okan hoca bile o kadar alttan aldı hala süreçte bir ilerleme yok.

    20 milyon insanın çocuğunun rızkından ayırarak desteklediği bir organizasyona kimse üç kuruş fazla kazanacağım diye tavır yapamaz. hele ki bu organizasyon mektebi sultanininse. galatasarayın kültürü ve vizyonu birçoğuna çok bol gelir. bu çocuğun üstünde bu gömlek eğriti duruyor.
  • 8654
    şu an için özür mözür dilemeyecektir. aldığı tutumun haklılığına ve sonuç getireceğine inan(dırıl)mış vaziyette çünkü. karşısında kulüp bir aksiyon almış değil. ya 50 verirler ya da antrenmalara çıkar maçlara çıkamasın denirse belli bir süre sonunda gardı düşecektir.

    duygusallığa da, arabeskliğe de, drama queenliğe de gerek yok. rasyonel süreç yönetimidir bu işler. yola gelecektir. ya da 40 mlyon kemiksiz getirecektir. başka olurunun olmadığını anladığında 'barış' olur.
  • 8656
    40 da olsa satın bu adamı, son ana kadar 50'yi zorlayın tabi. oluyorsa olsun, olmazsa kurtulun. artık kadroda tutmak hata olur.

    psikolog değilim ama gözlemlediğim kadarıyla bir narsisizm vakası gibi geliyor bana. bu adamın takım arkadaşlarıyla sıkıntı yaşamaması da mümkün değil. zaten yerli tayfanın içinde değil. muslera ve mertens de olmayınca adamı frenleyemedik ve içindeki lağım patladı.

    okan buruk son kazanma denemesini zaten yaptı. hadi galatasaray neyse benim de hatrım yok mu dedi, hatrı yokmuş. barış bu zamana kadar her şeyi kendisi başarmış. galatasaray ona muhtaçtır, osimhen kendisiyle oynadığı için şanslıdır, sane kadar maaş almalıdır vesaire. bu kafanın galatasaray'a vereceği bir şey yok. gitsin tedavi olsun. galatasaray'ı zehirlemesin. bizim de hatalarımız var elbet, o da başka bir entry konusu olsun.
  • 8659
    sözlüğe yazmaya döndüğümde barış alper yılmaz övgüsü ile döneceğimi düşünüyordum daha birkaç hafta önce. hatta kerem aktürkoğlu - fener muhabbeti bile yoktu, barış sevgim o muhabbetle daha da artmıştı.

    benim gözümde takımın en değerli oyuncusu, en sevdiğim oyunc diyebileceğim bir noktadaydı.

    çünkü onun "kötü oynayabilirsin ama kötü koşamazsın" mottosu benim için en önemli bakış açısıdır.

    yüreğiyle oynayan bu adam bu sezon(25-26) kara verme yetisini de geliştirmiş ve a sınıfı oyuncudan, elit bir oyuncu kategorisine geçişe hazırlanıyordu.

    osimhen ve icardi yokken 9 numarada sırtı dönük de oynayabilmesi ve gol vuruşları ile cidden hayranlık ve gururla izliyordum.

    yaptığı harry kewell sevinci ile de bendeki yerini zirveye çıkarmıştı ta ki malum mallığına kadar.

    şu kulüpte şu hareketi yapmayacağına inandığım 1 numaralı adam olabilirdi.

    yazıklar olsun sana koçum.

    sana laflar hazırladım ama sakin kalmaya çalışıyorum günlerdir.

    galatasaray yönetimi ve okan buruk sessizce bu olayı kapatmaya çalışırsa onlara da söyleyecek sözlerim var.

    paşam çıkacak önce herkesten özür dileyecek, galatasaray ağacının dallarından, köküne kadar her zerresinden özür dileyecek, sonra 3 koşuyorken 5 koşacak ve ben de yavaş yavaş sindirip, cahilliğine vereceğim.

    diğer seçenekleri ise 50 m euro getirmek veya 3 yıl boyunca u19 ile çalışmak.

    bazı şeyler vardır ki 30-40 milyon eurodan daha değerlidir.

    kariyer sezonu geçireceğin yerde yaptığın bu mallığın sonu dilerim galatasaray için en iyisi olacak şekilde biter. bu saatten sonra senin iyiliğin umurumda bile değil, tamamen pragmatistim.

    galatasaray ağaçtır gerisi dal!
  • 8660
    ben bilmem yok takımın en önemli oyuncusuymuş, yok çok önemliymiş. galatasaraylı olmasını da beklemiyorum, aidiyet de beklemiyorum. getireceği para da önemli değil, kalırsa alacağı zam da.

    gidecekse gitsin artık. her başlığı açtığımda gittiği haberini görmek için heves var içimde. ben huzursuzluk çıkaran oyuncu istemiyorum. keremde de aynıydı. arka tarafta ne yaşanırsa yaşansın ben maça bakarken birbirne bağlı oyuncular göreyim yeter. takım için oynasın yeter.

    not: ben sadece galatasaray iyi yerlerde görmek istiyorum bunu isteyen oyuncularla. galatasaray ın maddiyatını düşünmek, hesap yapmak benim işim değil. yaptığım alış-verişleri de giymeyi sevdiğim için yapıyorum, üyelikleri de izlemekten zevk aldığım için.
  • 8663
    galatasaray kendisine ceza vermeyerek iyi olanı yapıyor. futbolcunun değerini düşürmüyor. ya kulübün istediği paraları getirecek, ya da eskisi gibi çalışıp oynamaya devam edecek. insanları anlıyorum, koskoca bir kurumun prensipleri olması gerektiğini düşünüyorlar ama yine koskoca bir kurumun nefretle hareket etmemesi gerektiğini göz ardı ediyorlar.
  • 8664
    bir süredir zaten gereğinden fazla bireysel ve kendine oynuyordu. bazı pas ve şut tercihleri bunu zaten belli ediyordu. zaten oyuncunun ağırlıklı olarak kanatlarda oynamasına rağmen gol asist istatistiklerinde her zaman gol sayısının asist sayısına ağır basmasından da bunu anlayabiliyorsunuz.

    şimdiye değin fizik gücü ve bireysel performansı sayesinde buna taraftar olarak göz yumuyorduk ama işleyen bir sistem takımı haline geldiğimizde barış'ın vermediği paslar vs. dert olacaktı. hatta osimhen'in sahada istediği pasları alamadığındaki agresif halini görünce korkmuyor da değildim. şimdi taraftar bugüne kadar tolere ettiği bu durumun üzerine gidecek. ıslıklayacak homurdanacak küfredecek. barış yaptıkları için alkışlanmayacak, yapamadıkları için ıslıklanacak ki bizim taraftar bu konuda gayet acımasız. bence artık barış'ın bu takımda maalesef yeri yok.

    ben zaten ileri dörtlüde açıkçası yunus, sane, icardi, osimhen'i daha önde görüyorum. barış da çok iyi futbolcu tabii ama burada abartıldığı kadar iyi bir futbolcu değil. hele ki galatasaray'ın 1 numaralı oyuncusu, takımın en iyi oyuncusu vs. hiç değil.

    sizin arda güler'iniz varsa bizim de barış'ımız var goygoyundan ötürü arda gibi barış'ın da egosunu avrupa şampiyonasından bu yanda bence gereksiz şişirdik.

    takımda kalmayı ya da avrupa'ya gidip üst düzey takımlarda biraz daha aklını kullanmayı düşünse elit seviyeye çıkabilirdi ama o mevcut yetenekleriyle arabistan çöllerindeki vasat oyunculara karşı fark yaratmayı istiyor. dolayısıyla ben bu yaştan sonra barış'ın fark yaratan bir yetenek sıçraması yapacağını zannetmiyorum. bence bu mentalitesiyle tavanı da bu ve buna erişmişken satmakta da bir sakınca. yok. sonuçta profesyonel futbolcu. para kazanmayı herkes ister buyursun gitsin ama bizi pazarlık masasında zor durumda bırakmadan gitsin.

    bu arada kalmak isterse de diler özrünü, efendi gibi topunu oynar biz de affederiz. böyle meselelerde bizi 2001 ekonpmik krizinde maddi olarak belki de tarihimizdeki en zor zamanımızda "sağlıklı yaşam için futbol oynamıyoruz herhalde (gülerek)" diye bonservissiz terk eden altyapımızdan çıkma oyuncumuzu bile bugün neredeyse fatih terim ile kıyas edecek seviyede bağrımıza basıyoruz. galatasaray'ın büyük bir kulüptür ama gönlü de büyüktür. yeri geldiğinde affetmesini de bilir.
  • 8665
    takımda osimhen, davinson, torreira varken değeri abartılan oyuncu. kadroda olmadığı yedekten bile girmediği son 3 maçta galatasaray 14 gol attı bu arada. osimhen'e yıl boyu asisti yoktu bir ara, sezonu da iki asistle bitirdi. eksiklerini saymaya kalkarsam yığınla bulurum. 1 sezon boyunca aralıksız övdüm, hatalarını eksiklerini görmezden geldim. çünkü iyi niyetine güvendim ama yanılmışım. kısaca kendini bir bok zannetmesin, bu takımda ne topçular var. kendisine muhtaç falan değiliz. muhtaçlık varsa da onun son 10 günde galatasaray'a ihanet etmesinden dolayı var. barcelona, city bile değer verdiği oyuncu son anda arıza çıkarsa şaşırır, afallar, bu çok normal. üstelik yerli kontenjanından bir oyuncu bunu yaparsa hiç affetmem. yine de biz sıkıntı çekeriz ama yolumuzu buluruz. kendi bilecek, okan buruk bile bu şımarmışın hakkından gelemiyorsa ben mi hakkında geleceğim. belasını bulsun hain herif.
  • 8666
    aforizma sevmem ama mezarlıklar vazgeçilmez olduğunu düşünenlerle doludur sözünü barış’ın iyi düşünmesi lazım. galatasaray ülkenin bu şartlarında bile bir dünya markası. barış’ın takındığı bu tavır, galatasaray tarafından unutulmayacak ek olarak kariyerinin geri kalanında da seçeneklerini etikeleyecektir. antrenmana çıkmayan, takımını yarı yolda bırakan, sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmeyen sporcu, redbull sporcusu da olsa, elit seviyedeki takımlar için soru işareti getirecektir. ha barış’ın elit seviye hedefi olduğu da bana göre tartışmalı.
  • 8667
    kendisinin satılacağını öngördüğüm futbolcumuz.

    bu saatten sonra dikiş tutmayacağını biliyordur okan hoca. bence bu hafta sonuna kadar satışı gerçekleşecektir. kaleci ve orta saha transferinin de hafta sonuna kadar gerçekleşeceğini düşünüyorum. zaniolo da kalacaktır bence barış'ın gidişi ile.

    sonrasında artık fırsat transferi adı altında belki yerli olarak özel bir isim daha alınabilir.
  • 8668
    hala çıkıp özür dilemedi, herhangi bir açıklama yapmadı. okan hocanın basın önünde el uzatmasına rağmen. kendisi ile ilgili düşünülen pişmanlık, geri adım, kalma düşüncesi vs. hiçbiri hala yok görünen o ki.

    giderse paralar içinde futboldan emekli olacak. sonra muhtemel ki başka mesleklere yatırım yapıp o parayı da batıracak. etrafındaki yiyicileri doyurup, galatasaray’a ihanet edip, kariyerini harcadığı ile kalacak. hem de hiç iyi anılmayacak bir şekilde.
  • 8670
    durumunun bir an evvel netleştirilmesi gereken oyuncu. yapacağımız takviyeyi ona göre şekillendirmemiz adına önemli.

    kalma kararı verdiyse yönetim, barış'ın kafası halen karışık mı? antrenmanlara çıkıyor mu? kadroda olacak mı? takımın huzurunu bozuyor mu? bunlar aydınlatılmalı.

    gönderilecekse takımla bir araya getirilmemeli, belirlenen ücret tam ve eksiksiz alınmalı. sonra da nereye gidiyorsa gitsin.
  • 8671
    ajandanın şöyle olduğunu düşünüyorum.

    bugün 28 ağustos 2025 şampiyonlar ligi kura çekimi var. idari ve teknik yönetimin, kulübün ve takımın tek odak noktası bu.

    2 gün sonra 30 ağustos 2025 galatasaray çaykur rizespor maçı var. barış rizeli. eğer takım içinde buzlar eridiyse barış maç önü basın toplantısında yer alabilir. okan hocaya zaten soracaklar barış'ın durumunu. ilk sinyali burada alacağız. maç önü kendisini görmezsek maç kadrosunu bekleyeceğiz. maça ilk 11 çıkıp çıkmaması, tribünlerin çağırıp çağırmaması, ilk 11 çıktığı senaryoda hayvanlar gibi oynaması, bir sürü durum var belirsizliğin ortadan kalkacağı. kendisi için en kötü senaryoda kamp kadrosuna alınmaz.

    yani şu anda ortalık durgun olmasına rağmen önümüzdeki 2 gün barış alper adına ve bizler için yine hızlı geçecek ama kafalardaki soru işaretleri kaybolacak.
  • 8673
    rize maçı kadrosuna alınmaması gerekir. ilk 11’i geç abi, kadroda olmaması lazım. yönetim ve teknik heyet oldu bittiye getirmesin. bu adam hala özür dilemedi. dilese bile gidene kadar gönülsüz destekleyeceğiz ama düzgün bir özür dilemeden kadroya girmemesi lazım.

    tabii keşke 50 milyonu getirse de arap çöllerine yol alsa bir an önce. biz de önümüze baksak. o kadar nakit parayla son saniye bir fırsat transferi kovalarız.

    öyle takımın en iyi ismi falan diyenlere de gülüyorum. osimhen, torreira, sane, sanchez, sara vb hepsi kadro için kendisinden daha önemli bence. yunus da fiziksel olarak barış gibi olmasa da teknik ve yaratıcılık olarak barış’tan çok önde. üçlü orta saha oynayacaksak kanatlar yunus ve sane olur, barış yerine de fizikli fuleli bir oyuncu almak yeterli olacaktır.
  • 8674
    özür yok, menajerle yolları ayırma yok veya başka bir şey yok. bence 45 milyon bize kalacak şekilde ve 3-4 yıl türkiye’ye dönemez maddesi ile satılması daha iyi. ki bize söylemesi kolay ama abi-kardeş ilişkisi olan menajerini asla kovamaz.

    oldu da kaldı. tribünlere uzun bir süre oynamasın boşuna. sahaya çıksın topunu oynasın ve soyunma odasına gitsin. ben işimi yapıyorum diye alkış almıyorsam o da almaz bir süre.

    kendisine artık güvenmiyorum. yüksek maaşı duyup düşük bonservisi kulüp kabul etsin diye idmana çıkmayan, ekran karartma hikayesi paylaşan adama boğazım yırtılırcasına destek vermeyeceğim.

    laz ziya’nın dediği gibi 50 yılda itibar edinirsin, 5 dakikada kaybedersin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın