• 1
    2017-2018 sezonunda ligde attığı 29 golle ligin yabancı golcü rekorunu kırarak şampiyonluğumuza maksimum katkıda bulunan bafetimbi gomis'in 2018-2019 sezonu öncesi yönetimden senelik ücretinde arttırım yapmasını istemesidir.

    temmuz ayında zam söylentileri ilk çıktığında; geçen seneki ödeme problemleri esnasında taraftarlara formasını öperek koşan, her sosyal yardım projesinde önlerde yer alan ve her gün bireysel antrenman videoları paylaşan gomis'e hepimiz destek verdi ve haberlerin yalan olmasını umduk. fakat 10 ağustos 2018 ankaragücü galatasaray maçıilk on birinde yer almamasının akabinde fatih terim'in maç sonu açıklamalarında açık açık söylemesiyle kendisinin zam talebi hakkında bir soru işareti kalmamıştır.
    kaynak isteyenler için;

    --- alıntı ---

    fatih terim: gomis’in yönetimden bir isteği olduğu doğru. bizim herkesi kazanmamız lazım. bazen bunlar olabiliyor.

    kaynak : http://gss.gs/A2y
    video kaynak : http://gss.gs/J55

    --- alıntı ---

    bir kulüp oyuncuyla sözleşme imzalarken kendisinden maksimum alacağı performansa göre sözleşme yapar. iyi yönetilen kulüpler oyuncunun alacağı asgari tutarı belirler ve oyuncunun performansına göre bonuslar içeren primleri dahil ederek sözleşme imzalarlar. peki dursun özbek yönetimi 2017-2018 transfer sezonunda nasıl sözleşmeler imzaladı? hem oyunculara yüksek garanti ücretler verildi hem de başarı/performans primleri eklendi. aşağıda gomis'in sözleşmesi mevcut. işin absürd yanı kulübüyle sözleşmesi devam eden bir oyuncu transfer ederken hem kulübüne bonservis hem oyuncuya imza parası veriyorsunuz. ayrıca oyuncuya bunun haricinde senelik 3.350.000 euro tutarında bir garanti ücretin yanında her sene aşağı yukarı 1-1.3 milyon euro (şampiyonluk potasında 70 ortalama puan toplayacağımız varsayılarak) bonus veriyorsunuz.

    --- alıntı ---

    profesyonel futbolcu bafetibi gomis ve kulübü swansea city afc (swansea) ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. buna göre, futbolcunun eski kulübüne net 2.500.000 eur tutarında transfer bedeli ödenecektir.

    futbolcunun kendisiyle de 2017-2018 futbol sezonundan başlamak üzere 3 futbol sezonu için aşağıdaki şartlarda anlaşılmıştır.
    2017-2018 sezonu için net 3.350.000 eur sabit transfer ücreti
    2018-2019 sezonu için net 3.350.000 eur sabit transfer ücreti
    2019-2020 sezonu için net 3.350.000 eur sabit transfer ücreti

    şirketimiz bu dönem içerisinde futbolcuya ayrıca imza parası olarak net 2.500.000 eur ve şampiyonluk halinde prim olarak net 200.000 usd ödenecektir. buna ek olarak futbolcuya takımın futbolcunun fiilen oynadığı tff süper lig ve uefa müsabakalarında alacağı her bir puan için 5.000 eur prim ödeyecektir."

    --- alıntı ---

    bu kadar yüksek maaş içeren bir sözleşme, oyuncu tarafından gol kralı olduğu ilk sezonun ardından beğenilmeyip zam talebiyle cevaplanıyorsa sizin yönetim olarak büyük zaaflarınız var demektir. senede 4.5 milyon euro kazanan 32 yaşındaki futbolcunuz böyle bir şımarıklık içerisinde bulunuyorsa yapacağınız ilk iş kendisine bu ücretleri taahhüt eden çin veya katar ligi'ne gönderip emekli etmeniz olmalı. işte beşiktaş bu tip operasyonlarda kıskanılacak bir başarıyla oyuncularını bu pazarlara yüksek bonservis bedelleri kazanarak satıyor ve kulübe transfer girdisi sağlıyor. biz ise uefa kriterleri dolayısıyla satamadığımız için alamıyoruz ve 1.90'lık eren derdiyok 'un rakip savunmalar arasında kaybolup gidişini, bafetimbi gomis'in kaçırdığı penaltıyla kaybettiğimiz süper kupa'nın yıldırım demirören tarafından akhisarsporlu futbolculara verilmesini izliyoruz.

    bu entry geçen sezonun ikinci yarısı kombine alarak izmir'den istanbul'a her iç saha maçına fire vermeden gomis formasıyla gelen bir galatasaraylı tarafından yazılmıştır.
  • 3
    zaten yeterince yüksek maaşlar alan bir futbolcunun, üstün performans gösterdiği bir sezondan sonra zam istemesi doğru değil tabi ki fakat, dursun aydın özbek yönetimi tarafından, bu yüksek rakamlı sözleşmeye ek olarak, üstün performans sergilemesi durumunda, şifahen, sözleşmesinin iyileştirileceği sözü verildiği de konuşulmakta.

    bu durumda gomis'i, iyi performans gösterdikten sonra zam isteyen paragöz futbolcu olarak değil de, kendisine şifahen verilen söz üzerine "ne oldu başkan bizim iş" diye soran bir futbolcu olarak görüyorum. bu durumun basına yansıması ve, gomis'in ya da menejerinin bu konuyu fazla uzatması dışında canımı sıkan birşey yok.

    dışardan konuşup, yorumlaması kolay olsa da, bu durumu eleştirern herkesin, kendilerine çalıştıkları işyerinde performans artırmaları şartıyla şifahen zam sözü verildiğinde ve bu söz tutulmadığında, nasıll bir tutum sergileyeceklerini düşünmelerini öneriyorum. kısaca, empati yapılmalı diyorum.
  • 4
    bence bir futbolcunun kulüpten zam istemesi sadece o zamlı maaşı başka bir kulübün oyuncuya teklif ettiğinin kanıtlanması durumunda mevzu bahis olabilir.

    sana en yüksek maaşı biz vermişiz ki bize gelmişsin aq.. kara kaşımız gözümüz için mi geldin sanki? daha yüksek maaşla seni isyeyen var mı yok? yani bulabileceğin en enayi kulüp hala bizken bu enayiliğin üzerine daha fazlasını istemek ne? yönetim ya da fatih hoca da bir adım geri atarsa onlara da yazıklar olsun. ya eşşek gibi bu paraya en az geçen seneki performansını verir ya da efsane olabilecekken kestane gibi mutsuz mutsuz oturur kenarda..

    oyuncuyu kazanma ayaklarını falan da geçiniz. oyuncuyu para, sevgi, huzur ve başarı motive etmiyorsa daha fazla para verip bu iş çözülmez.

    biz de zamanla hangi adamla nasıl sözleşme yapılmasını öğreniriz de karaktersiz heriflerle böyle sorunlar yaşamayız bundan sonra inşallah.

    zaten bence bu kriz dönemi, doğru şartlarda transfer yapmayı, doğru sözleşmeler yapmayı seve seve öğrenmeyen kulüplerimize başka şekilde öğretecek.
  • 7
    bu maaş talebinde bizim de payımız büyük. ülke insanları olarak sevgiyi de, nefreti de çok abartıyoruz. gomis yıl boyu o kadar çok sevgi gösterisiyle karşılaştı ki kendisini çok abarttı. galatasaray tarihinde ulaşılamaz bir yerde olduğunu sanıyor.

    patronunuz her dakika sizi övse siz de maaşınızı gözden geçirmeyi düşünürsünüz. en iyi niyetli adamın bile aklından geçer bu.

    hagi'lere, metin oktay'lara filan gitmiyorum bile. drogba-sneijder kadar benimsenmedi daha. bunu da anlaması yaz kampına mal oldu. umarım çabucak toparlanır.
  • 8
    3.350.000 € maaş
    2.500.000 € imza parası
    200.000 € şampiyonluk primi
    200.000 € maç başılar (en az 200)
    toplam 6.250.000 €...

    33 yaşında bir oyuncusun ve geçen yıl hesaplamalarıma göre en az 6.25 milyon euro kazanmışsın ve hala gözün parada ise senin şuana kadar yaptığın aslan dansların, taraftara sarılman, elinle para yok işareti yapman ve türlu türlü yaptığın bütün şirinliklerin hepsi sahteymiş demektir. insan oğlunun ne kadar nankör olduğunun bir kanıtı daha. elmander gibi adamlar kalmadı artık.
  • 11
    transfer dönemi bitmeden gomis'i elimizden çıkarmamız gerektiğini bir kez daha gösteren talep.
    öncelikle gomis'i çok severim, sezon boyunca da destekledim. sahada ruhuyla oynadığına hep inandım. kötü oynadı, penaltılar kaçırdı ama yine de sahada o hırsı görmek benim için yeterliydi.
    kendisi resmi olmasa da zam sözü almış olabilir ve 29 gol attığı sezon sonrası bu talebini yönetime iletmiş olabilir buraya kadar her şey normal. fakat benim gözümde gomis'i bitiren şu 3 şey oldu.
    1- kulübün maddi sıkıntıda olduğunu bildiği halde bu talebinden vazgeçmemesi ve yaz kampını aşırı isteksiz geçirmesi
    2- sosyal medya paylaşımlarının sahte olması ( muhtemelen taraftarı arkasına alma isteği de var bunda )
    3- istediğini alamayınca hepimizin konuştuğu o 'profesyonellikten' uzak davranıp, hazırlık maçları ve süper kupa maçında lakayt bir şekilde oynaması.

    gomis'i elimizden çıkarırsak belki yerine 29 gol atacak bir forvet alamayız ama takım arkadaşlarına daha çok gol attıran, kanatlara açılıp top taşıyan, önde pres yapıp takım savunmasına katkı sağlayan, kafa topu alabilen bir forvet bulabiliriz. bence bu tarz bir forvet bize çok daha fazla fayda sağlar. en azından şampiyonlar liginde rakip defansın arasında kaybolmuş bir gomis izlemeyiz.
  • 13
    kulübün ffp durumu bir yanda döviz kurlarının yükselişi diğer yanda dururken yapılan talep. bir futbolcu bir kulübe aidiyet hissi duymayabilir, tamamen profesyonelce düşünüyor da olabilir ama hali hazırda takımın en yüksek ücretini alan bir futbolcunun* maddi sıkıntı içinde bulunan kulübünden zam talep etmesi hiç makul bir istek değil. kendisiyle 34-35 yaşına kadar yüksek ücretli sözleşme imzalayan eski yönetimin yaptığı iş bilmezliği fırsat biliyor belli ki.
App Store'dan indirin Google Play'den alın