• 1
    ali sami yen arena'nın tribünlerini düzenli şekilde dolduran taraftarların ödüllendirildiği bir program önerisi. bu programın geliştirilmesinde aynı günlük hayatımızdan aşina olduğumuz kurumsal firmalardan yaptığımız alışverişlerde biriktirdiğimiz bonuslar/puanlar karşılığı aldığımız hediyeleri örnek alabiliriz. burada hediyemiz maç bileti veya maç bileti satınalmada öncelik.

    bildiğimiz gibi yeni stadımızla beraber en büyük problemlerimizden biri taraftar profilinin etkisiz performansı. iki büyük sorun var:
    1- tribünlerde istenilen doluluk oranlarına ulaşılamaması
    2- gelen taraftarın verdiği desteğin yetersiz kalması

    bu sorunların anahtarı bilet satış/dağıtımında gözlenen çarpıklılar:

    #1098159

    1- maç biletleri pahalıdır.
    2- belirlenen kombine sayısı dışında kalan koltuk sayısı azdır.
    3- biletix satışa başladıktan saniyeler sonra "tükendi" duyurusu yapar.
    4- gs bonus sahipleri öncelikli satışından bile yararlanamazlar.
    5- karaborsası büyüktür.
    6- önemli maçlarda yönetim eşine dostuna dağıtır.

    kombine kartları kiralama sistemiyle en azından 2, 3 ve 5 numaralı sorunların önüne geçebiliriz.

    geriye kalan 1, 4 ve 6 numaralı sorunları da sadakat programıyla da bir nebze olsun çözebiliiriz diye düşünüyorum.

    1- taraftarlar için her maça gitmek hatırı sayılır paralar harcanmasına neden oluyor. bunu çözmenin bir yolu kombine diyebiliriz ama bu sefer satışa çıkan kombine sayısının yetersiz kaldığını görüyoruz. takımımız iyi gittikçe önümüzdeki yıllarda bu sorunun artacağını rahatça tahmin edebiliriz. bu noktada kombine kartları kiralama sistemi çok mantıklı gözüküyor. ama çeşitli nedenlerden dolayı kombine alamayacak ama elinden geldiğince tüm maçlara gitmeye çalışan taraftarları da düşünmek gerek. sadakat programında takımını desteklemek için stada gelen taraftarlar her maç "maç tecrübesi puanı" biriktirirler. daha sonra bu puanları kullanarak sonraki maçların biletlerinde indirimden faydalanabilirler.

    4- şu an birçok gs bonus sahibi "maç bileti alırken öncelikli satıştan yararlanalım diye alıyoruz, ama hiç bir işe yaramıyor, çıkan az sayıda bilet anında tükeniyor" diye söyleniyor. sadakat programında gs bonus kart sahibi olmayı şart koşarak bu üyeliğin sahibine "gerçekten" avantaj sağlanabilir. sadakat puanları gs bonus kartlarında birikmeli.

    6- belirlenen katsayı puanları gibifaktörler eşliğinde yapılan ince bir planlamayla, şampiyonlar ligi maçları, derbiler veya son hafta maçları gibi özel maçlarda maç tecrübesi puanları yüksek olan taraftarlara öncelik sağlanabilir. sadece avrupa kupası maçları ve derbiler için stada gelen veya kombine alan keyfine düşkün taraftarlar böylece ekarte edilebilir.

    burada amaç arena'da sıkı bir taraftar topluluğunu toplamak. tabii ki bu programın detaylıca tasarlanması gerekiyor. istanbul'da yaşayan taraftarların diğer illerde yaşayanlara göre devasa bir avantajı olacağı kesin. ayrıca taraftarların aldıkları biletler ve kombinelerin değerleri düşürülmemeleri. bir galatasaray taraftarı keyfine düşkün olabilir ve senede tek bir maç için bile olsa bilet veya kombine alabilir. ama bir şekilde filtreden geçirip kış soğuğunda lig sonuncusuyla oynanan maça giden adamı bir nebze daha ilgili görebilir ve bunu kendisine sadakat programı avantaj olarak sunabiliriz. yani karabük fener ayırt etmeden belli bir maçı -mesela 15 tane maçı- statta seyreden taraftara şampiyonluğun ilan edileceği son maçın biletini almada öncelik verilmeli. puan toplamaya sadece stat içinde ya da stat storelarında yapılan alışveriş harcamaları da dahil edilebilir. böylece statta bir sirkülasyon sağlanabilir.

    geliştirilmeye ve eksiklerini gidermeye ihtiyacı olan bir program ama üzerinde düşünülmeye değer diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın