• 1
    gremlin ınteractive tarafından 1995-1998 seneleri arasında çıkarılan futbol oyunları serisi. actua soccer 2 ve actua soccer 3 oyunlarının kapağında alan shearer yer almıştır. son oyunun farklı kapakları da vardı.

    http://www.pwned.jp/...8-Actua_Soccer_2.jpg

    http://ecx.images-amazon.com/...VL._SL500_AA300_.jpg

    ilk futbol simülasyon oyunumdu. sözlükte benden başka bu oyunu oynayan oldu mu acaba? çok merak ediyorum.
  • 3
    zamanında* pc net dergisi bir sonraki sayısında içinde 20 oyun demosu olan bi cd hediye edeceğini açıklamıştı. ulan o bir ay bitmemişti resmen. bekle bekle bekle. ayın 1 inde almıştım o sayıyı. işte o 20 oyun demosundan biri de actua soccer 2 nin demosuydu. günde 5 saatten en az 3 ay actua soccer2 demosunu oynadıktan sonra actua soccer3 ün orjinalini edinmiştim. grafik falan filan pek tabii ki yerlerdeydi ama inanılmaz güzel bi şut sistemi vardı. bi de gol oldu mu topun ağlarla buluştuğu yerden goal yazısı döne döne ekranın ortasına doğru gelir, iyice havaya sokardı insanı. alan shearer god mode olarak gezinirdi.
    oyunda alan shearer'lı, gazza'lı, paul ince'li ingiltere milli takımı favori takımımdı. benim de ilk futbol oyunumdu. jenerik müziği şirıa şirıa şirıaa dıı ı dı dııı ı dı dı şeklindeydi. hala kulaklarımda namıssız. velhasıl çok çok güzel bir oyundu.
  • 4
    aklımda bu oyun hakkında üç şey kalmış.

    birincisi, kaleyi karşıdan gören pozisyonlarda kesinlikle gol atamıyordum. bilgisayar bana böyle çok gol atıyordu ama benim şutlarımın hiçbiri gol olmuyordu. sadece kafa vuruşları giriyordu, şutlar girmiyordu. ben de kanatlardan girip vuruyordum. çünkü kaleci auta doğru fazla uçup kalede boşluk bırakıyordu.

    ikincisi, bu oyunda kayarak top kapmaya çalışmak çok zevkliydi. belki de adamı biçerken çıkan ses hoşuma gidiyordu. bir de kaydığımız yerlerdeki izler yerinde kalıyordu.

    üçüncüsü, ilk futbol oyunum olduğu için spikerin oyuncu telaffuzları çok etkiliyordu beni. o zamanlar küçüktüm tabii. paul scholes'u "polsköls" diye duyduğumda "pols girls" diye bir futbolcu olduğunu sanıyordum. abdullah ercan'ı örkanabdula diye duyduğumda berkamp geliyordu aklıma. bir de paraguay'da bir futbolcu vardı, adını hatırlayamadım. spiker her siskooo dediğinde gülesim geliyordu.

    http://www.youtube.com/watch?v=CHw6K0ue-ck
  • 5
    playstation 1'de deli gibi oynadığım oyun.hatta abartarak 3 gün boyunca takım isimleri olsun,forma renkleri,oyuncu boy-kiloları ve özellikleri,mevkiileri için deli gibi uğraşmış,sonucunda 1999-2000 türkiye süper ligini editör sayesinde tam halde eksiksiz bir biçimde (tabi forma reklamı hariç) yapmıştım.

    artık hagi ile topla sağ çizgide buluşuyor,okan'ın presiyle top kapıyor,popescu ile kalemi savunuyordum.hatta o dönem galatasaray dışında ankaragücü ile sık sık oynuyordum ve hakan keleş ve yılmaz özlem'le beşiktaş ve fenerbahçe'nin kalesini şut bombardımanına tutuyordum.tribünlerden gelen o "wooow" sesi bile bu oyunu oynamak için başlıbaşına bir nedendi.hatta bu yamayı hazırlarken serkan aykut o dönem için samsun forması giyiyordu ve samsun'da ki bir fb maçında frikikten fener'e nefis bir gol atmıştı.bende aynı akşam serkan'ın shooting'i tavan yaptırmıştım.(bkz: gereksiz bilgiler)

    yabancıların bizim ligimizi o dönem oyunlarda (fifa'da dahil olmak üzere) pek siklemediği bir gerçek vardı ortada.o yüzden benim için çok değerliydi yaptığım bu yama.ancak memory card'ın arızalanması sonucu türkiye ligi save dosyam uçtu.bende o günden sonra elimi sürmedim bir daha actua soccer 3'e..
App Store'dan indirin Google Play'den alın