2020-21 EuroLeague 28.Hafta Maçı
20:30 Sinan Erdem Spor Salonu
100 - 70
  • 1
    euroleague normal sezon 28. hafta karşılaşması. saat 20.30'da başlayacak ve bein sports 3'ten canlı olarak yayınlanacak.

    formda efes ile ortalama çeska karşı karşıya. efes'ten çok fazla bahsetmeye gerek yok, gümbür gümbür ilerliyor takım. çeska ise bildiğimiz o eski çeska'lardan çok uzak durumda. bilhassa 2021 yılında oynadıkları müsabakalarda hem domine edemiyorlar rakiplerini hem de gerçekten kötü mağlubiyetler aldılar. mike james'in kulüple (başkanla ve koçla) yaşadığı sorunlar malum, buna rağmen o kısma çok da takılmadan performans vermeye devam ediyor lakin duygusal bir kopukluk olduğu bariz. nikola milutinov ise omuz sakatlığı nedeniyle sezonu kapatmıştı, bu maçta yok. öte yandan bir süredir sakat olan will clyburn oynayacak, efes açısından handikap. bununla birlikte milutinov'un yerine kadroya dahil edilen michael eric ile danimarkalı guard gabe iffe lundberg (çeska tarihinin ilk dan oyuncusu) çeska'ya iyi uyum sağlamış gibiler.

    nasıl efes barça'ya ters geliyorsa çeska da efes'e ters geliyor yıllardır. rekabet hafızası olarak nitelendirebiliriz bunu. mesela fb beko da çeska'ya her şartta üstünlük kuruyor. bu açıdan efes'in formu, ritmi ne olursa olsun bu mücadele efes için çetin geçecek.

    sezonun ilk yarısındaki maçta* çeska 100-65 kazanmıştı. bu maç efes'in son 3 sezondaki en kötü maçıydı (hatta o kadar kötü bir maçtı ki sözlükte başlığı bile yok), takım her açıdan dökülmüştü. efes tarafında sakatlıkların ve hastalıkların pik yaptığı dönemde alınan bu 35 sayı farklık mağlubiyet aynı zamanda kulüp tarihinin en kötü mağlubiyetlerinden biriydi de. tabii ne şu anki efes o günkü efes ne de şu anki çeska o günkü çeska.

    efes maçı kazanırsa rakiplerinin alacağı sonuçlara da bağlı olarak maç eksiğiyle dahi 3.'lük koltuğuna kurulabilir.

    iyi bir seyirlik.

    maç sonu edit'i: efesli oyuncular allah korusun hastalık sakatlık vs. yaşamaz ise o kupayı kaldıracak sezon sonunda, bu maç bunu berrak bi' biçimde gösterdi. nazar değmesin...
  • 4
    şu an ki formuyla nba'de merkez* veya güneydoğu* gruplarında ilk 2'ye oynayacak formda olan anadolu efes, bir maçı daha ilk çeyrekte bitirdi. muhtemelen ergin ataman ve oyuncular devre arasında, ikinci yarı rakibin gururuyla nasıl oynarız diye düşünüyorlardır.* ayrıca, efes'i izlemesi büyük keyif gerçekten.
    (bkz: 4 mart 2021 anadolu efes cska moskova basketbol maçı)
  • 8
    efes pilsen 100-70 galip gelerek, tam 30 sayı farkla maçı kazandı.

    öne çıkan istatistikler şöyle;

    vasilije micic 21 sayı 6 ribaund 8 asist 2 top çalma,

    shane larkin 11 sayı 2 ribaund 2 asist,

    sertaç şanlı 14 sayı 3 ribaund 3 asist,

    krunoslav simon 11 sayı 4 ribaund 4 asist,

    rodrigue beaubois 11 sayı 1 ribaund 2 asist,

    chris singleton ise 12 sayı ve 2 top çalma ile oynadı.

    efes pilsen bir süredir geçen yıl oynadığı basketbolu oynuyor, takım harika. izlemesi çok zevkli, takımın bazı hücumları o kadar güzel ki bir ara yugoslavları filan seyrediyorum sanıyorum. :)

    efes pilsen takım olarak şampiyonluğa inanmış, bunu oynanan oyundan, oyuncuların mücadelesinden çok net olarak görüyoruz. savunma anlamında da efes'in daha derli toplu iyi olduğunu söyleyebiliriz.

    ergin hocam ve takımı geçen yıl masa başında verilmeyen şampiyonluklarını, bu yıl basketbol oynayarak göstere göstere, hatta eze eze yenerek alıcak, benim ergin hocamıza ve takıma olan inancım tam. mayıs ayında almanya'da köln'de efes pilsen euroleague şampiyonu olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın