• 1
    sözlük yazarlarımızın ciddi bir kısmı pek kabul etmese de 2017 model galatasaray'ımızın oynadığın oyunun içeriğinde bulunan düzen.

    bakın güzel kardeşlerim; orta sahamızda fernando stoperlerin arasına kaysa da -ki bu taktik gereği- orta sahamızın en önemli adamı. öte yandan n'diaye ve tolga fernando'nun garantörlüğünde çok rahat ve fazla sayıda ileri çıkabiliyorlar. sağda solda görüyorum, feghouli gelince tolga kulübeye gidecekmiş de kanatlarda feghouli ve rodrigues oynayacakmış deyolar. yanlış.

    yeni formatımızda kanat akınlarının başrolünde mariano ve allah nasip ederse asamoah olacak. bu arkadaşların önünde 2. bir kanat bulunmayacak. bulunmayacak derken has kanat oyuncusu olmayacak. zaten dikkat etmişseniz, rodrigues'de sık sık içeri kat edip belhanda'ya yaklaşıyor. hafif 10'a kırılıyor. sonuçta ulaşmak istenen nokta burası. yani ideal 11'de belhanda ve feghouli 2 adet yarımşar 10, yarımşar kanat gibi olacaklar. hatta daha da ileri gidelim, bilhassa n'diaye ileri çıktığında bu ikiliden biri 8 numaraya bile kırılabilir.

    olayın esprisi budur. açalım; http://galatasaray11.com/i/32351.jpg

    fernando tam stoper değil tabi gidip geliyor. zaten takımın boyunu kısaltan fernando'nun adımları. top rakipteyken stoperlere yaklaşıyor, top bize geçtiğinde ise yanındakileri kenarlara yollayıp takımı öne itiyor. ndiaye ve tolga ise bu emniyete güvenerek sık sık ceza sahası koşuları yapıyorlar. bahsedilen 4-2-3-1 diliminde ne tolga ne ndiaye bu kadar sık gidip gelemez. her yerde bu kadar fazla adamla bulunamayız.

    belhanda'nın sneijder'le karşılaştırılmasının neden yanlış olduğu da bu düzende ortaya çıkıyor zaten. belhanda yanında ikinci bir sihirbazla ki bu feghouli olacak, oyunun şeklini belirleyen kişilerden biri, tek sorumlu değil yani. belhanda, sağdan geleceksek 10 numaraya, soldan geleceksek hafif sol kanada evriliyor, eğer ndiaye atağın merkezindeyse bu sefer biraz geriye açılıyor. sabit durmuyor kesinlikle. top rakipteyken de öyle. 8 numaralardan biri oyundan düşmüşse mutlaka mücadeleye giriyor. feghouli gelsin o da benzer şeyler yapacak.

    hasılı tolga'yı dışarıda tuttuğumuz an tempoya dayalı oyunumuzun % 25-30'u kırılır. ha derseniz ki ndiaye'nin yanında asamoah oynasın buna da şöyle itiraz ederim. sol bekte linnes ortada asamoah atıyorum 70 puanlık verim verirse, sol bekte asamoah ortada tolga en az 80-85 puanlık verim verir.

    şunu derseniz itirazım olmaz, tamam asamoah sol bekte oynasın ama tolga'nın yerine başka birini bulalım. bu olur. ama bu da çok maliyetli olur.

    ligin ilk iki maçındaki oyunumuzun bize gösterdiği en güzel resim her yerde daha fazla adamla bulunmamız. bazı oyuncular hariç -örneğin, mariano ve asamoah, bir çok oyuncumuzun çok net bir bölgesi yok. bu, düzensizlik gibi görülse de aslında gerekli fizik güç varsa yıkılması çok zor bir düzen. bu oyun savunma özverisi olan, aynı zamanda toplu topsuz dikine gitmeyi zul saymayan oyuncularla oynanır. herkes belli oranda savunma yapacak yine herkes belli oranda hücuma katılacak. her ikisine de oyuncular mecbur.

    ben bu oyun kurgusunu çok ama çok beğendim. inşallah feghouli ve asamoah'ın takıma dahil olmalarıyla hem tempomuz artar hem de basit hataları minimuma indiririz. galatasaray'lıyım diye demiyorum ama gerçekten bir türk takımının avrupai seviyeye en çok yaklaştığı oyun bu oyun.

    yürüyedursun aslanlar...
App Store'dan indirin Google Play'den alın