2022-23 NBA Play-Off Yarı Final Pasifik Grubu Play-Off Yarı Final İlk Maçı
05:10 Caesars Sportsbook
112 - 117
  • 1
    lakers'in 117-112 kazandığı ve seride 0-1 öne geçtiği maçtır. tabi oyun yapısı birbirinden çok farklı iki takımın karşılaşması oldu. warriors yeni nesil basketbol anlayışı ile oynuyor. içeriyi zorlamadan, daha çok üçlük ile yaşayan bir ekip. zira bu maçta da tam 21 üçlük sokmayı başararak uzun süre suyun üstünde kalmayı başardılar. tabi bunda eski yılın savunmacısı ödüllü laker anthony davis'in elinde sopayla pota altında beklemesi de etkili oldu. lakers'in maç boyu 10 blok yapması da bu durum destekler vaziyette. yani zaten dışarıdan atmaya meyilli bir takım olan warriors iyice boyalı alandan püskürtüldü. nitekim golden boys maç boyu paint zone'dan 28 sayı bulabildi. öte yandan bu kapışmada ilk tokadı atan lebron ve tayfası serbest atış çizgisini 14 kez ziyaret ederek buradan 25 bonus sayı elde etti, sadece 6 üçlük bulabilen pasifik temsilcisi rakibini 30 faule zorladı.
    maçta dikkate şayan başka bir istatistik de iki takımın da top kayıplarını oldukça sınırlaması oldu. her iki california temsilcisi de sadece 8'er top kaybı yaparak topun değerini bildiklerini gösterdiler.
    tabi bütün bu veriler ışığında golden state'in seride kalabilmesi zor görünüyor. pota altında kevin looney ve draymond green'in üretimden uzak kalması, davis'e diş geçirememesi altın şehrin savaşçıları için denklemin dışında kalmak demek.
  • 2
    lakers'ımızın kazanarak 1-0 öne geçmesine ve ev sahibi avantajını almasına vesile olan maç. doğrusu evinde bu kadar iyi oynayan bir gsw'den en azından ilk iki maç çalmamızı beklemiyordum, çok ekstra bir galibiyet oldu. olur da ikinci maçı da kazanırsak staples'ta 4-0 ile kazanır geçeriz bence seriyi. bakalım, takas döneminin sonundan itibaren müthiş bir takım ve uyum var ortada. son yillarda bubble dönemi gelen şampiyonluk dahil bu kadar keyif aldığım bir takım oyunumuz yoktu. 2010 finallerinden beri denebilir hatta. lebron'u pek sevmem ama takas öncesine kadar dibi gormemizin başlıca sebebi nasıl kendisiyle takas sonrası yükseliş sebebimiz de o. teşekkürler kral. #lakeshow
  • 3
    iki takımda en iyi yaptıkları şeyi çok iyi düzeyde yaptılar.

    golden state çok iyi şut attı, lakers da temaslı oyunuyla faul çizgisine gitti ama sonunda kazanan lakers oldu. açıkçası gsw'nin bu kadar iyi şut atarken maç kaybetmesi büyük soru işaretidir. hatta şöyle söyliyeyim, son 3 dakika kala fark 14'dü lakers lehine, o dakikadan sonra gsw 2 şut kaçırsa, acayip şut attığı bir maçı 20 sayının üzerinde bir farkla bile kaybedebilirdi. tabi o şutlar girdi, 14-0'lık seriyle beraberliği yakaladılar ama lakers tekrar toparlandı ve maça noktayı koydu.

    gsw'nin sezon boyunca en büyük sorunu anthony davis gibi uzunlar oldu. bu maçta da davis'in iki pota altında da mutlak üstünlüğü vardı.

    son olarak şunu söyliyeyim; gsw'nin 53'de 21'le üçlük attığı bir maçı kaybetmesi onlar için hiç hayra alamet değil. lakers'ın bu maçta iyi bir oyun oynadığınu söyleyemem. hatta şöyle diyelim, lakers %24 ile üçlük attığı bir maçı hem de deplasmanda kazanmayı başardı. en başta dediğim gibi, temaslı oyunu seviyorlar, çizgiye gitmeyi seviyorlar, bunu başardılar ve maçı da kazandılar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın