• 551
    abdülkerim bardakcı'nın özetlediği ve hislerimize tercüman olduğu maç olmuştur.

    ne alaka!

    okan hocam harbiden ne alaka ya. ikinci yarıya başlarken hemen yapılması gereken değişiklikleri yapmak için sonuna dek bekledin. yetmedi abdülkerim ile torreira çıktı, sara çıktı. kaan ayhan girdi oyuna neye hizmet edecekse.

    hepsini geçtim morata'ya 90 dakika tahammül ettin ya ben ne diyeyim sana.
  • 553
    hocamız ve takımımız sag olsun o kadar rezalet bir performans gösterdi ki hakem söyle hakem böyle demeye bile dilim varmıyor. hadi 10 kişi kaldıktan sonra bu takımın oyuna forvet sokmak dışında herhangi bir futbola dair kafa yoran bir hocasi olmamasi nedeniyle puan alamamiz normal ancak maç 11-11 oynanırken bile sahada rezalet bir futbol vardı. barış, yunus, sara, morata hepsi rezil oynuyordu. maalesef ne hocamız ne oyuncularımız milli arada galatasaray ile kontratları olduğunu hatırlamamiş sadece dinlenmeye ve milli davalarına odaklanmış. yazıklar olsun...
  • 555
    alın size gündem alın size bu durumda maç mı konuşalım...

    herif 2 hafta arayla asker gibi maçımıza atanıyor ne yönetim bir şey der ne taraftar. ülke karışık boşverin öyle mi?

    1 kişi de ulan biz niye 10 kişi kaldık demedi. sahi niye kırmızı gördü bizim topçu? okan buruk'a ya da oyuncuya olan nefret yüzünden kimse oralı olmadı. ne bariz gol şansı vardı ne de sert bir faul vardı. var ise aynısını bjkli chamberlein bizim osimhen'e yaptı ilk yarıda. göğsüne tekme atmadı mı aq? faul bile verilmedi.

    80'de dümdüz penaltıyı yedi adam. sanchez'e yapılan penaltıydı.

    güzelce yönetimi ve taraftarın birçoğu ile kaybettiğimiz maç oldu. ülkeye demokrasi geldi oh.
  • 556
    son düdük çaldığı an stad ışıkları kapatıldı. hepbir ağızdan galatasaraya küfür edilirken bein ısrarla reklama girmedi. ulan büyük galatasaraylılar, bugün bu kulübün yanında olmazsanız yarın kulübün kapısından içeri giremezsiniz.

    bu maça verilen taşralı bi hakem, dün bodrum un fenere karşı 4. kaleciyi, as 3 oyuncusunu yedek bırakması ve ısrarla sesinizi çıkartmamanız! allah aşkına söyleyin biz de bilelim, siz de mi sattınız şampiyonluğu ?
  • 557
    ne franky'nin ne de semih'in kırmızı kartı doğru. semih'i sırf kağıt üzerinde tarafsız yönettik demek için attılar. iki isme de en fazla sarı kart verilirdi. biz maçın çoğunu eksik oynadık. kağıt üzerindeki adaletinizi seveyim sizin. ve bence sanchez'e yapılan hareketi de atladılar bilerek. üstten değil ama ayak ile indiriyor orada bjk'li savunma oyuncusu.

    bjk teknik direktörü bizi bu milli arada bol bol çalışmış. eksiklerimizi ve artılarımızı düşünmüş. bizim okan buruk evde bulmaca çözmüş sanırım.

    namağlup olma maceramız sona erdi bu maçla. namağlup olma baskısı vardıysa kurtulmuşuzdur ondan artık umarım. ama bu maçı en az beraberlikle bitirebilirdik her şeye rağmen.

    morata'nın 90 dakika sahada kalması ne sebepleydi merak halindeyim. takım eksik kalınca etkisi kalmadı.
  • 558
    on kişi kalmış takım 90 dk çift forvet oynadı. altı tane orta sahanın arasında lucas ve sara var.

    nerden baksan tutarsız nerden baksan saçma sapan şeyler.

    ikinci yarıya lemina - morata değişikliği yap. lemina sağ bek önünde barış. oyunu tutup fırsat kovala.

    kaç kere savunma arkası koşu yaptılar sayamadım.

    morata 90 dk oynadı. sinirden elim ayağım titriyor.
  • 559
    düşünüyorum düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum.
    mertens bitmiş, hala oyuna alıyorsun, ahmet kutucu derbi adamı değil. kaan'ı bu sene hepimiz biliyoruz.
    sözleşmesinde morata her maç 11 çıkıp oynayacak diye bir madde var diye düşünüyorum(zorunlu halleder dışında)
    kesinlikle kötü futbolcu değil ama okan'ın sıfır taktik anlayışı ile adam oynayamıyor, çok normal.
    adam sol bekte adam kovalıyor. bir sefer, iki sefer değil.

    eğer seneye şampiyonlar liginde başarı istiyorsak kesinlikle okan ile olmaz. içimizden geçerler. önceden büyük takımlar(city, real, barca gibi) bir üst turu garantileyince çok zorlamıyorlardı. ama şimdi öyle değil averaj sistemi var içimizden geçerler.
    hele şu oyunu şampiyonlar ligindeki herhangi bir takıma karşı oynarsak üzücü skorlar görürüz.
    (bkz: 29 mart 2025 beşiktaş galatasaray maçı)
  • 560
    oyuncu grubu rakibin onda biri motivasyonuyla oynamadı. doğru düzgün bir tane organize ayağımız yok. üstüne üstlük şans yüzüne gülmüş yoktan bir gol atmışşın ama yine eline yüzüne bulaştırıp ikinci golü yemişşin. hoca zaten yine her sıkıştığında evlere şenlik çorba taktiğine dönmüş.
    herkes olabildiğince performansının dibinde.
    sene sonuna kadar allah yardımcımız olsun.
  • 561
    şu uzun lig aralarından nefret ediyorum. her milli maç dönüşü bizim takım hiç idman yapmamış, maçın tarihini 2 saat önce öğrenmiş gibi oluyor. bu hiç değişmiyor.

    göz göre göre yenildik. hiçbir bok oynamadık. güvendiğimiz adamların umurunda değildi. lemina girsin dedik keşke girmeseydi.

    azıcık top oynasak 10 kişi ile 80'den sonra bile galibiyet alacağımız bir bjk vardı. antrenman maçı gibi saçma sapan bir maç, saçma sapan mental sıkıntılar ile güme giden en az 1 puan oldu.

    zaten yasin kol atanınca bunları öngörmek matah bir şey değildi. takım kötü ise kötü aq 35. dakikada 10 kişi kalınacak bir şey yoktu. kaldı ilk yarının son 2-3 dakikasında yaptığımız doğru işler ile gol bulup topun hakimi de olmuştuk. kötü oynuyor olabilirsin belirli bir süre, tüm maç kötü geçecek diye bir şey yok. 10 kişi kalmazsın 2. yarı düzgün oynayıp kazanırsın.

    dursun özbek kına yaksın bir tarafına. bjk başkanı yabancı hakem derken çıkıp destek vermiyorsan bizi sattın, takımı sattın demektir. arkanda en az 20 milyon taraftarı olan bir takımın başkanısın, insan bir mert olur, dik durur. hacıosmanoğlu daha bu başlangıç diyor bizimkinden ses yok.

    haftaya samsun maçında yine 20. dakikada 10 kişi kal da gör. senin ben başkan gibi...
  • 563
    kabul etmek lazım ki okan buruk’un tek bir oyun planı var o da önde press. bjk bunun topu aldığı yerde uzun vurdu dönenleri kalabalık orta sahayla toplamaya çalıştı başarılı da oldu. bu akşam orta sahayı kalabalık tutup uzun toplarla osimhen’i defans arkasına kaçırmaya çalışsak bu maçı kazanırdık. hoca’nın anlmadığı şey şu galatasaray son 10 maç gol yememek için oynasaydı her maçı kazanırdı. namağlup şampiyon olurduk. bu saatten sonra işimiz çok zor. hoca hiç esnek değil. bildiğini de oynayamıyor artık.
  • 566
    malum olaylar sebebi ile fazla futbol konuşmak istemiyorum, hele ki gündemi değiştirmek için verilen bu ekstrem efora zerre katkım olsun hiç istemiyorum. lakin söylemeden de geçemiyorum.

    ne okan hoca, ne frankowski ne de başka bir şey. 20 küsür yıldır futbol izlerim, onlarca hatta belki de yüzlerce pozisyon olmuştur kırmızı beklediğim ve sırf top kaleye çapraz gidiyor diye mutlak gol şansı değil denip kırmızı çıkmamıştır. sırf bu sezon böyle tonla pozisyon çıkar. bakın çapraz falan değil, rakip oyuncu topu kaleye paralel, direkt 90 derece yukarı doğru, hem de galatasaray'lı bir başka oyuncunun olduğu yere doğru sürüyor. ve bu topu oraya sürmesinde frankowski'nin müdahalesinin etkisi yok, müdahale rakibin kontrolünden sonra. ve bu olay daha maçın başlarında yaşanıyor. belki de bugün deli gibi eleştirilen isimler, adil bir maçta kendisini kanıtlayıp özür diletecekti, keza vakit bile tanınmadı.

    edit: beddua kaldırıldı.
  • 567
    22-23 konya deplasmanı, 23-24 iç saha fenerbahçe maçı gibi okan hoca'nın basiretinin bağlandığı maçlar yaşadık. bu sezon ise çok fazla oldu bu maçlardan. sezonun başından sonuna sürekli olarak teknik hatalar ile kaybedilen maçlar yaşadık. bu maçta da öyle böyle 10 kişi kalmamıza rağmen deplasmanda beraberliği bulduk. rakipte de bir şey yok aslında rafa hariç topu ileriye taşıyamıyorlar. 10 kişi de kalsak orta sahayı güçlü tutsak ikinci yarı bu maçı alırdık biz. beraberlik bile demiyorum bakın. devre arası morata-mertens veya lemina değişikliği maçı getirirdi ama morata sol açık oynadı yine de oynadı. yani en kötü ihtimal morata-kaan değişikliği yapıp barış sağ açık, yunus sol açık 4-4-1 devam etse yine beraberliği kurtarırdık. velhasıl yine olmadı. bu sezon bu maçlar hiç olmadı ama. neyse ki başka böyle maç yok ligin kalanında. geriye kalan 8 maçı bir şekilde alacağımıza inanıyorum. bir miktar trabzon maçından kaygım var. o da tek puan kaybı hakkımız olsun.
  • 569
    maçı kazanmadılar, biz kaybettik. öyle müthiş bir futbol yoktu sahada. iki tane bal/hata golü, hepsi bu kadar.

    galatasaray'ın yaşadığı bu değişim ve dönüşüm spor üzerine tezi yazılacak bir olay. formsuzluk, sakatlık vs. ile açıklanacak bir şey değil bu. tamamen duygusal/psikolojik. bir sürü sebebi olabilir tabii ki.

    gözüme haftalardır çarpan bazı mistik durumlar:

    1. taç atışı: yani komedi kanallarına koyun, bir sürü insan gülerken kalp krizi geçirip ölür. top bizim adımıza taça çıkınca moralim bozuluyor vallahi. bunu bilen beşiktaş, her sıkıştığında topu taça attı. zaten kullanamıyoruz diye.

    2. orta açmak: ısrarla topu kenarlara atıp ısrarla orta açamamak ya da saçma sapan ortalar açmak artık normalleşti takımda. orta açıyor dediğimiz franky bile bu maç dâhil sinir krizlerine soktu bizi.

    3. paslaşma: bizim takım adına buna paslaşma değil "paslanma" demek daha uygun. kalecisinden tutun forvetine kadar topu az ötedeki adama isabetli yollayamıyoruz.

    4. top uzaklaştırma: ısrarla rakibe atıyoruz. şaka gibi. topun düştüğü yerde asla yokuz. öyle çok uzağa da atamıyoruz zaten. desen ki rakip savunmaya kadar vurdun, neyse diyeceğim.

    5. şut: son birkaç yıldır (icardi'den allah razı olsun, tuttuğu altın olsun!) şöyle kaleyi döven bir şutör topçumuz yoktu. icardi geldi, o da sakatlandı. kutucu'yu aldık... neyse devam edersem ağzımı bozacağım!..

    6. teknik-taktik: birkaç aydır ne oynadığımız belli değil. oynuyor muyuz ondan bile emin değilim. hani taktiğimiz var da uygulayamıyoruz desem o da değil bence. beden eğitimi hocası gibi kenar yönetimimiz. sanki öğrencilere topu verip "hadi oynayın!" diyorlar. (bence beden eğitimi hocalarımız bile bu kadar yapmıyordur!)

    sinirden elim ayağım titriyor ama devam edeceğim. bitmedi yazı burada...

    7. yönetim: asla biz kadar galatasaraylı değiller. ben bugün yönetimde olsam yabancı hakemden tutun, federasyona ve maçın hakemine kadar ağzımı bozmuştum. tabii ki onlardan bunu beklemiyorum ama koca kulüpte nasıl zerre yaptırım gücü olmaz ya!? gülüyorum artık bu duruma. sınıfta zorbalığa uğrayan ezik öğrenci gibiyiz her maçta. başımızda bizi koruyacak ne bir büyüğümüz ne de adaleti sağlayacak bir mekanizmamız var gidip de şikâyet edecek.

    8. hakemler: maçımıza atanan istisnasız her hakem, annelerine küfür etmişiz gibi davranıyorlar. yüz ifadelerinden bize karşı düdük ve kartlarına kadar müthiş bir tavır bu. ben diğer takımlara pek böyle yaklaşım görmedim.

    9. okan buruk: yani çözemedim. anlayamıyorum da! kafasında neler dönüyor acaba? kurduğu kadrolar, oynattığı futbol, oyuncu değişikliği vs. hiçbir şeyi anlamıyorum. takım aylardır berbat oynuyor ve zerre dokunamadı takıma. kimse de ağzını açıp olanı biteni bize anlatmıyor. yani biz bu gece değil uzunca bir süre rahat uyuyamayacağız ama onlar mışıl mışıl uyuyacak. işte bu sinir bozucu!

    10. mayıslar bizimdir: beşiktaş'ı yensen psikolojik olarak herkesin kabul edeceği "galatasaray şampi" olayını başaramadık ve maç sonu yine bu söylemi duymaya başladık. artık bu lafa da sinir olmaya başladım. galatasaray taraftarı her sene kanser olmak zorunda mı lig mayısta kopacak diye? yensen bu gece bitmişti bu iş iyi-kötü. bu kabullenişle belki fener kendi maçlara asılmayacak, biz ise oynadığımız rakiplerden ekstra performanslar görmeyecektik.
  • 572
    sir okan buruk sene içinde bir açıklama yapmıştı. "bizden savunma yapmamızı, kapanmamızı istiyorlar ama yapmayacağız". sonra da eklemişti " yani savunma tabi ki yapacağız ama bildiğimizden şaşmayacağız".

    hocam bi bildiğin yok, savunma yapmayı öğren yeterli.ben bu kadar şartlardan bağımsız düşünen başka hoca görmedim. sakatın mı var, takım mı eksik, 1 puan yeter mi, kırmızı mı gördün, rakip mi eksik kaldı, rakip güçlü mü, zayıf mı hiç farketmiyor. bir şablon var, onun dışına çıkamıyoruz. pragmatistliğe tepki olarak allah dünyaya okan buruk'u yollamış. git ne biliyorsan onu yap demiş de işte bildikleriyle takımı bitirdi, hala farkında değil. biraz da bilmediklerini öğtenmek lazım şu hayatta.
  • 573
    solksjaer'in sara'nın pas açılarını kapatıp rakip bek arkasına sızma gibi basit planının tıkır tıkır işlediği maç olmuştur. nitekim kırmızı olduğu şüphe barındıran pozisyon yine bek arkasına atılan toptan geldi. okan buruk buna karşın hiçbir antitez üretememiştir.

    eksik kalmamıza rağmen torreira'dan gelen piyango golü, maçı yine de kazanabileceğimizin habercisi olmuştur. ilk yarıdaki berbat futbol neticesinde oyunu verdik ama o gol okan hocayı yanılttı ve aynı 11le başlama garabetinde bulundu.

    bjk takımı kapanan takımları açamıyor. 9 kişi kalan konya'yı da 10 kişi antep'i de açamadılar. bu oyun solskjaer'in çare bulamadığı oyun. sen ne yapacaksın eksik kaldıktan sonra;
    kapanacaksın. ka-pa-na-cak-sın.

    adamın planı topu sana verip sen gevelerken arkaya sızmak. bu planı sen rakibe uygulasan afallatacaktın. ilk hamlen merkezdeki defansif gücü arttırmak olmalıydı.

    derhal işlevi kalmamış morata'yı oyundan alıp merkezi lemina-torreira yapacaktık. yunus da oyundan çıkacak ve forvetlere tersten uzun atabilecek sara sağ önde olacaktı. barış sola geçip osimhen'e yakın konumlanacaktı. cuesta da sağ beke konup arkaya sızmalar yama yapılarak engellenecekti. yani cuesta'ya çaklılı bek görevi verilecekti. kaan çok yavaş kalıyor. 2. yarıya başlayacak 11;

    muslera
    cuesta-davinson-apo-eren
    sara-lemina-torreira-barış
    osimhen

    bitti. bu kadar. şablon belli, görevler belli. topu rakibe verip oyunu mümkün olduğunca daraltıp rakibi kitleyecektik. top çıkaramıyorken lemina stoper arasına girip kimi zaman driblingle oyunu açacaktı. soimhen+barış rakip için büyük tehditti. bunların hiçbiri uygulanmadı.

    çok net kazanabilecek maçtı bence. eksik kalınmasına ve kötü oyuna rağmen 3 puanla çıkma şansımız sanıldığı kadar az değildi. yazık oldu.
  • 574
    mağlubiyeti hak etmek, diye bir şey varsa o da bu maçtır. yönetim, teknik ekip ve futbolcular el ele mağlubiyeti o kadar çok hak ettik ki ancak bu kadar haklı bir yenilgi alınırdı.

    yabancı hakemi getirtemeyen hatta yasin kol'a engel olamayan yönetim, maç hazırlığı ve maç esnasındaki rezalet tercihleriyle teknik ekip, kafası asla sahada olmayan laubali oyuncu grubuyla kusursuz bir mağlubiyet aldık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın