• 2
    bu yıl şampiyon olmak zorundayız.

    tff, mhk, vs. diğer tüm mihraklar galatasaray'ı şampiyon yapmamak için ellerinden geleni yapacaklar.
    işte bu nedenle, hepsini yenmek zorundayız. tıpkı 5 eylül 2022 galatasaray gaziantep fk maçında hakemi de yendiğimiz gibi.

    işte bu durumun farkında olan galatasaray yönetimi bol alternatifli güçlü bir kadro oluşturmak için bu transferleri gerçekleştirdi.

    bu bir meydan okumadır.

    muhtemelen, bu yıl şampiyon olup, şampiyonlar ligi'ne katılıp, oradan gelecek para ile bu harcamaları kompanse etmeyi planladılar. riskli gibi görünebilir ama daha iyi bir alternatif çözüm de, ne yazık ki mevcut değil, mümkün değil. yok başka bir alternatif çözüm.

    mevcut ekonomik zorluğa karşın kulübü desteklemek adına gs store'dan ürün satın almak, tribünlerde boş koltuk bırakmamak yapabileceğimiz en önemli destektir.
  • 3
    umrumda olmayan durumdur. emekli bir muhasebeci taraftar olarak söylüyorum: bunu da ben düşünmeyeyim artık ya.

    ergendim, fener anelkaları getirip appiahları götürüyordu ve galatasaray o zamanlar öldü, bitti ve batık olarak görülüyordu. otuz iki yaşındayım. kur şu seviyede, gelirler kuş kadar kaldı, bu maliyetlerin altından nasıl kalkacacağız falan muhabbetleri var. hayatta her şey bir şekilde oluyor ve ilerliyor. o batık günlerde de şampiyonluğa oynuyorduk, bugün de oynuyoruz. daha iyi ve daha kötü günler de göreceğiz. ben artık anın tadını çıkarmak istiyorum. inşallah vura vura şampiyonluğa gideriz de bugünkü keyfimiz katlanarak devam eder. gidemezsek de yapacak bir şey yok. olan ve olacak şeylerin hiçbiri benim suçum değil.

    bu ülkede insanlar devletin yaptığı ihaleleri takip ediyor. şehirlerinde belediyeler parasını nasıl kullanıyor takip ediyor. bu ülkede insanlar youtube üzerinde belediyelerin ihalelerini canlı izliyor. tabii ki bilinçli vatandaş olarak verginin nereye gittiğini takip etmek, hesap sormak önemlidir. taraftar olarak da bu transferlerin maliyetleri seni doğal olarak kaygılandırabilir. ancak bu ülkede her şeyi de ben düşünmeyeyim ya. kulübümün geleceğini, bu maliyetlerin altından nasıl kalkacağını da ben düşüneceksem beni sportif direktör falan yapsınlar o zaman. hem maaşı iyidir hem de adını duyurur, iş ilişkileri falan kurarsın.

    ben vatandaşım. oy kullanarak birilerini seçerim (gerçi bugüne kadar küçücük ilçemin belediye başkanını bile ben seçemedim lol). taraftar olarak da takımımı izlerim. bu ikisinde de yetkili insanlar düşünsün biraz da nasıl olur nasıl yapılır diye. başarısız olan da gitsin veya hesap versin beni orası ilgilendirir.
  • 4
    2022-2023 sezonunda şampiyon olsak bile temmuz başında başlayan dört turluk bir ön eleme sürecine gireceğiz. gerçi o orayı kazanır bu şurada berabere kalırsa üç ön eleme turu da oynayabiliriz. kısacası şampiyon olmamız bile şampiyonlar ligine gideceğimiz anlamına gelmiyor. ülkede ekonominin durumu belli, kurlar belli.

    kısacası bu sezon keyfimize bakalım, bu hesaba girersek hiçbir türlü çıkmıyor. rivayı, floryayı varı yoğu satıp borçları ödeyip faiz yükünü azaltacağımız bir çözüm deneyecekler herhalde, o şekilde gelir gider dengeli olursa ne ala.
  • 5
    bu kadar yüksek maliyetli transferden sonra yönetimdeki isimlerin cebinden para koymasıyla toparlanır ancak. seçimden önce vaat ettikleri gibi ceplerinden öderlerse sorun olmaz. ama herhangi bir nedenden yan çizerlerse uefa bizi seneler boyunca tefe koyup oynatır.

    şahsen bu kadar para babasının olduğu bir yönetimde illa ki bir tanesi bu paraları kulübe öder diye düşünüyorum. dursun özbek olmazsa erden timur, o olmazsa murat özkaya, birinden biri elini cebine atar illa ki.
  • 6
    aynı kaygıları ben de yaşıyorum. fakat biraz düşününce bu kaygıları yaşayanların gelişmiş bir ülkede olduğumuzu düşünen naif insanlar olduğunu fark ediyorum.

    türkiye'de 3 büyük kulübe hiçbir şey olmaz arkadaşlar. izin vermezler. bunu kaç defa gördük; kulüplere yapılan vergi afları hepimizin malumu. futbol, her ne kadar ben de çok severek izlesem de, büyüüük kitleler için -klişe belki ama doğru olduğu için klişe- afyondur. ki bunu sadece eğitimsizler için söylemiyorum: biz iyi kötü okumuş, belirli dünya görüşü olan insanlarız ve kendimden örnek vereyim, gayet istikrarlı bir şekilde bok gibi devam eden hayatımda sığınacağım birkaç limandan biri oluyor futbol ki ben öyle fanatik biri de değilim, sadece severim galatasaray'ı ve kazanınca mutlu olurum. benim gibi biri bile son 3 gündür mutlu geziyor; çünkü önce güzel bir galibiyet aldık, sonra müthiş bir transfer günü yaşadık, birkaç gün sonra da maç var. mutlu oluyor yani insan. ülkede sadece spor sayfalarını okuyup spor kanallarını izleyen milyonlarca insan var, onlardaki etkisi çok daha fazla. sanayide çalışan, afedersiniz hayatı sikilmiş, hiçbir beklentisi ve umudu olmayan 16 yaşındaki çocuk için hayatındaki ender güzelliklerden biri belki de galatasaray, veya fener, veya beşiktaş. bu çocuğun bir şeylerle oyalanması, bir şeylerle mutlu olması gerekir. bunu sadece futbolla yapamazsınız evet, fakat futbol oldukça etkilidir, bu da bir gerçek.

    uzatmayayım, futbolun olmadığı bir türkiye siyasiler için çok daha kontrol edilebilir bir ülke olurdu. bu sadece şu anki iktidarla veya sadece türkiye ile ilgili değil; umutsuz ve fakir toplumların hepsi için geçerli.

    https://eksisozluk.com/...ebol-fatima--3546750

    bugün 3 büyükler kapıya kilit vuralım deseler en başta siyasiler izin vermez.
  • 9
    ileride bize ağır sonuçlar doğurması muhtemel durumdur. pahalı bir kadro kurduk, mutlaka şampiyon olmalı ve şampiyonlar ligine gidebilmeliyiz ki kendimizi amorti edebilelim.

    ancak henüz 5. haftasını oynadığımız ligde aleyhimize sayısız hakem rezaleti yaşanmış ve diğer rakiplerimiz ise hakemlerin el vermesi ile maç kazanırken; bu nasıl mümkün olacak? bence çok zor.
  • 11
    yazılan çizilen rakamlar afaki rakamlar değil bence. bonservisiyle aldığımız adamların çoğunu bir kısmı peşin kalanı taksit veya bonus şeklinde aldık. artı şu anda takımda potansiyelli transfer yapabilecek kaliteli oyuncu sayısı hayli fazla bu isimlerden belki devre arası belki sezon sonu ayrılanları artı store stad ve sponsorluk gelirlerini de arttırıp bütçeyi dengeleyeceğimizi düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın