• 727
    galatasaray'ın iki kanat oyuncusu hakkında transfer haberleri çıkan dönem. birazcık karşılaştırma yapmak istedim.

    wilfred zaha 31 yaşında, kerem aktürkoğlu 25 yaşında.

    zaha 6.5 milyon euro civarı bir maaş alıyor, kerem ise 650 bin euro civarı bir maaş alıyor.

    zaha ile kerem'in 23-24 sezonu performanslarını daha önce karşılaştırdım ama yine burada belirteyim kerem'in zaha'dan daha iyi istatistiğe sahip olduğunu ve daha çok maça etki ettiğini söylemekle beraber, kerem daha çok oynadığı için kafa kafaya diyelim. hoş süreklilik de bir nevi meziyet de neyse.

    zaha giderse yerini dünya pazarından istediğin uyruktan istediğin şekilde doldurabilirsin. kerem giderse ülkede yetişmiş bir oyuncu olduğundan yerini yine bu şekilde bir oyuncu ile doldurmak gerekir ki avrupa'ya kadro yazarken sıkıntı yaşama.

    vallaha şartlar bunlar. seçim size kalmış.
  • 729
    büyük ihtimal kapattık. ayrılık durumları falan da gerçekçi gelmiyor. yönetim kendince oyalama taktiğine geçti. hoca mevcut kadroyla idare etmek zorunda. hepsinden yine verim almaya bakacak. evlatçılıkla suçlanacak, futbolcularını taraftarın önüne atmayla suçlanacak vs. kimse demeyecek bu adam iki senedir bu takımla çalışıyor az biraz takım hakkında fikri olsun diye.
  • 731
    zaha’yı da kerem’i de satmasak ve zaha’yı kerem yerine mertens ile alternatifli kullansak kim bilir belki de sorunlar büyük ölçüde çözülecek. trabzon maçında zaha, mertens pozisyonunda harika oynamıştı. bu durum hem mertens’i rahatlatır, hem kerem’in “pozisyonumu kaybettim” ajitasyonunu bir nebze önler, hem de belki zaha’ya pozitif bir anlam yükler? hem artık sara da var ekipte. torreira ile bağlantıyı daha sıkı tutabileceğiz. zaha bu şekilde bir oyuna evrilirse büyük can yakabilir forvet arkasında. o fizik, hız ve tecrübeyle rakiplerin topla çıkması zor hale gelecektir. hem bats de o mevki + santrfor oynuyor. ilginç olabilir, yeter ki zaha biraz açık fikirli olsun.
  • 732
    belki 1 yedek solbek 1 adet orta saha alırız. benim başka bir beklentim yok. zaten takımda şişkince bir oyuncu grubu var. bazı oyuncuların durumları da ne olacak belirli değil. hatta hoca güveniyorsa dubois bile kalabilir çünkü yerine oyuncu alabilecek durumu görmüyorum.
    muslera, dubuois, jelert, köhn, sanchez, nellson, torreria, sara, ziyech, mertens, zaha, bathsuai, icardi 13 yabancı yapıyor. oliviera, cicaldau, morutan çıkış yaparız. yusuf demir ve yunus akgün'e hoca karar verir. halil devrişoğlu da gönderildi mi tamamdır. yapacak bir şey yok. bu süreci böyle götüreceğiz.
  • 733
    bazı bölgelerde nitelik anlamında eksiklerimizin devam ettiği sezon. ama ortada karamsarlığa kapılacak bir tablo da yok. 2020, 2021 ve 2022 yazındaki gibi zayıf ve yetersiz bir kadro yok elimizde. geçtiğimiz sezondan kaybettiğimiz bir tek önemli futbolcu yok. geçtiğimiz sezon kadroda olmayan ancak 2024-2025 sezonunda faydalanabileceğimiz leo dubois, michy batshuayi, jelias elert ve gabriel sara var elimizde. ligin başlangıç santrası yapılmadan yedek forvetimizi aldık, sağ bekimizi aldık, orta sahamızı da aldık. barış, davinson ve köhn arasından da 99% ayrılan olmayacak gibi gözüküyor. ayrılık sadece zaha ve/veya kerem aktürkoğlu ekseninde olabilir. bir ayrılık veya birden fazla ayrılık olması durumunda; sol bek, sağ veya sol kanat ve hatta orta saha transferi yapacağımız da çok açık. ayrılık olmaz ise, fırsat transferi dışında bir hamlemizin olması zor gözüküyor. bu da bazı niteliksel eksiklerimiz devam edeceği anlamına gelir ki, bu küçük çaplı bir sıkıntıdır.
    galatasaray'ın transfer anlamında eksikliği/zafiyeti var ancak "hocanın elinde çok kötü bir kadro var" gibi ön kabule gerek yok. bu ön kabul gerçekleşme olasılığı olan bazı olumsuz sonuçlara şimdiden bir kılıf uydurmak veya bahane üretmek için yapılıyorsa, bunun hiçbir mantıki dayanağı yok. ben şimdiden söyleyeyim. galatasaray'ın 15 ağustos 2024 günü sahip olduğu kadro ligde şampiyonluk yarışını sonuna kadar verecek kalitededir. galatasaray bugün sahip olduğu kadro şampiyonlar ligi ön elemesini de rahatlıkla atlayacak kalitededir. kopenhag ve prag mağlubiyetleri geçen sezon bir şekilde transfer zafiyeti üzerinden okundu, kısmen ben de hak verdim, ancak bu sezonki young boys eşleşmesinin hiçbir mazereti olamaz. bu eşleşmeyi transfer üzerinden okumak kendimizi kandırmak olur ki zaten temel hamlelerimiz gerçekten de 3 ağustos itibari ile tamamlanmış vaziyette. hocanın elinde zayıf bir kadro yok, hiç de fena sayılmayacak bir kadro var. doğru oyunda ve doğru taktikte ısrar edilmesi şartı ile tabi bu durum geçerli. bunu yapabilir miyiz peki? hep birlikte göreceğiz.
  • 734
    kalan süreçte şişik olan kadroyu çok daha fazla şişirmeden sadece tempo olarak barış alper, köhn temposuna yakın futbolcular almamız gereken dönem.

    mertens, oliviera, icardi, ziyech, k.demirbay, kaan, dubois hepsi tekniği, oyun bilgisi veya bitiriciliği ile ön planda oyuncular.

    yapacağımız oyuncuları tempolu takım oyuncusu karakterinde yaparsak üstteki isimlerden alacağımız katkı da artması olağan.

    berkan bile süper lig seviyesinde tempo ve dayanıklılığı ile katkı verdi. cl için berkan'ın 1 seviye üstü tempolu futbolcular katmamız gerekiyor.

    1 tane beke olabilir, 1 tane merkeze olabilir veya kerem, zaha ayrılırsa rashica modeli 1 tane kanat olabilir.

    disiplinli, takım oyuncusu ve tempolu isimler.

    okan hoca fazlasıyla farkındadır, çünkü takıma fazlasıyla hakim. young boys maçlarında okan buruk farkını izleyeceğiz.

    okan hoca temmuz ve ağustos başı transfere de fazla mesai harcadığı için sahaya odaklanamıyor çok fazla ama yakında tamamen sahaya motive olduğunda çok özel maçlar izleyeceğiz.
  • 735
    maalesef kötü geçirdik. gelen oyuncular için demiyorum. gerçekten de iyi oyuncular geldi.

    lâkin eksik bölgelerin hâlâ doldurulmaması ve kimlerin gideceği hâlâ belirsiz.

    kerem, zaha, sergio ve köhn gibi isimlerle yolların ayrılacağı konuşuluyor. gidecekler mi belli değil. giderlerse yerlerini ne kadar zamanda dolduracağız konusu can sıkıyor.

    kadronun biraz karıştığını düşünüyorum. şimdiye kadar bu işleri bitirip kendi düzenimize dönmeliydik. örneğin kadro tamamlanıp sadece on numara için fırsat transferi kovalama durumuna gelseydik sorun yoktu. umarım en kısa zamanda düzenimizi oturturuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın