• 727
    galatasaray'ın iki kanat oyuncusu hakkında transfer haberleri çıkan dönem. birazcık karşılaştırma yapmak istedim.

    wilfred zaha 31 yaşında, kerem aktürkoğlu 25 yaşında.

    zaha 6.5 milyon euro civarı bir maaş alıyor, kerem ise 650 bin euro civarı bir maaş alıyor.

    zaha ile kerem'in 23-24 sezonu performanslarını daha önce karşılaştırdım ama yine burada belirteyim kerem'in zaha'dan daha iyi istatistiğe sahip olduğunu ve daha çok maça etki ettiğini söylemekle beraber, kerem daha çok oynadığı için kafa kafaya diyelim. hoş süreklilik de bir nevi meziyet de neyse.

    zaha giderse yerini dünya pazarından istediğin uyruktan istediğin şekilde doldurabilirsin. kerem giderse ülkede yetişmiş bir oyuncu olduğundan yerini yine bu şekilde bir oyuncu ile doldurmak gerekir ki avrupa'ya kadro yazarken sıkıntı yaşama.

    vallaha şartlar bunlar. seçim size kalmış.
  • 729
    büyük ihtimal kapattık. ayrılık durumları falan da gerçekçi gelmiyor. yönetim kendince oyalama taktiğine geçti. hoca mevcut kadroyla idare etmek zorunda. hepsinden yine verim almaya bakacak. evlatçılıkla suçlanacak, futbolcularını taraftarın önüne atmayla suçlanacak vs. kimse demeyecek bu adam iki senedir bu takımla çalışıyor az biraz takım hakkında fikri olsun diye.
  • 731
    zaha’yı da kerem’i de satmasak ve zaha’yı kerem yerine mertens ile alternatifli kullansak kim bilir belki de sorunlar büyük ölçüde çözülecek. trabzon maçında zaha, mertens pozisyonunda harika oynamıştı. bu durum hem mertens’i rahatlatır, hem kerem’in “pozisyonumu kaybettim” ajitasyonunu bir nebze önler, hem de belki zaha’ya pozitif bir anlam yükler? hem artık sara da var ekipte. torreira ile bağlantıyı daha sıkı tutabileceğiz. zaha bu şekilde bir oyuna evrilirse büyük can yakabilir forvet arkasında. o fizik, hız ve tecrübeyle rakiplerin topla çıkması zor hale gelecektir. hem bats de o mevki + santrfor oynuyor. ilginç olabilir, yeter ki zaha biraz açık fikirli olsun.
  • 732
    belki 1 yedek solbek 1 adet orta saha alırız. benim başka bir beklentim yok. zaten takımda şişkince bir oyuncu grubu var. bazı oyuncuların durumları da ne olacak belirli değil. hatta hoca güveniyorsa dubois bile kalabilir çünkü yerine oyuncu alabilecek durumu görmüyorum.
    muslera, dubuois, jelert, köhn, sanchez, nellson, torreria, sara, ziyech, mertens, zaha, bathsuai, icardi 13 yabancı yapıyor. oliviera, cicaldau, morutan çıkış yaparız. yusuf demir ve yunus akgün'e hoca karar verir. halil devrişoğlu da gönderildi mi tamamdır. yapacak bir şey yok. bu süreci böyle götüreceğiz.
  • 733
    bazı bölgelerde nitelik anlamında eksiklerimizin devam ettiği sezon. ama ortada karamsarlığa kapılacak bir tablo da yok. 2020, 2021 ve 2022 yazındaki gibi zayıf ve yetersiz bir kadro yok elimizde. geçtiğimiz sezondan kaybettiğimiz bir tek önemli futbolcu yok. geçtiğimiz sezon kadroda olmayan ancak 2024-2025 sezonunda faydalanabileceğimiz leo dubois, michy batshuayi, jelias elert ve gabriel sara var elimizde. ligin başlangıç santrası yapılmadan yedek forvetimizi aldık, sağ bekimizi aldık, orta sahamızı da aldık. barış, davinson ve köhn arasından da 99% ayrılan olmayacak gibi gözüküyor. ayrılık sadece zaha ve/veya kerem aktürkoğlu ekseninde olabilir. bir ayrılık veya birden fazla ayrılık olması durumunda; sol bek, sağ veya sol kanat ve hatta orta saha transferi yapacağımız da çok açık. ayrılık olmaz ise, fırsat transferi dışında bir hamlemizin olması zor gözüküyor. bu da bazı niteliksel eksiklerimiz devam edeceği anlamına gelir ki, bu küçük çaplı bir sıkıntıdır.
    galatasaray'ın transfer anlamında eksikliği/zafiyeti var ancak "hocanın elinde çok kötü bir kadro var" gibi ön kabule gerek yok. bu ön kabul gerçekleşme olasılığı olan bazı olumsuz sonuçlara şimdiden bir kılıf uydurmak veya bahane üretmek için yapılıyorsa, bunun hiçbir mantıki dayanağı yok. ben şimdiden söyleyeyim. galatasaray'ın 15 ağustos 2024 günü sahip olduğu kadro ligde şampiyonluk yarışını sonuna kadar verecek kalitededir. galatasaray bugün sahip olduğu kadro şampiyonlar ligi ön elemesini de rahatlıkla atlayacak kalitededir. kopenhag ve prag mağlubiyetleri geçen sezon bir şekilde transfer zafiyeti üzerinden okundu, kısmen ben de hak verdim, ancak bu sezonki young boys eşleşmesinin hiçbir mazereti olamaz. bu eşleşmeyi transfer üzerinden okumak kendimizi kandırmak olur ki zaten temel hamlelerimiz gerçekten de 3 ağustos itibari ile tamamlanmış vaziyette. hocanın elinde zayıf bir kadro yok, hiç de fena sayılmayacak bir kadro var. doğru oyunda ve doğru taktikte ısrar edilmesi şartı ile tabi bu durum geçerli. bunu yapabilir miyiz peki? hep birlikte göreceğiz.
  • 734
    kalan süreçte şişik olan kadroyu çok daha fazla şişirmeden sadece tempo olarak barış alper, köhn temposuna yakın futbolcular almamız gereken dönem.

    mertens, oliviera, icardi, ziyech, k.demirbay, kaan, dubois hepsi tekniği, oyun bilgisi veya bitiriciliği ile ön planda oyuncular.

    yapacağımız oyuncuları tempolu takım oyuncusu karakterinde yaparsak üstteki isimlerden alacağımız katkı da artması olağan.

    berkan bile süper lig seviyesinde tempo ve dayanıklılığı ile katkı verdi. cl için berkan'ın 1 seviye üstü tempolu futbolcular katmamız gerekiyor.

    1 tane beke olabilir, 1 tane merkeze olabilir veya kerem, zaha ayrılırsa rashica modeli 1 tane kanat olabilir.

    disiplinli, takım oyuncusu ve tempolu isimler.

    okan hoca fazlasıyla farkındadır, çünkü takıma fazlasıyla hakim. young boys maçlarında okan buruk farkını izleyeceğiz.

    okan hoca temmuz ve ağustos başı transfere de fazla mesai harcadığı için sahaya odaklanamıyor çok fazla ama yakında tamamen sahaya motive olduğunda çok özel maçlar izleyeceğiz.
  • 735
    maalesef kötü geçirdik. gelen oyuncular için demiyorum. gerçekten de iyi oyuncular geldi.

    lâkin eksik bölgelerin hâlâ doldurulmaması ve kimlerin gideceği hâlâ belirsiz.

    kerem, zaha, sergio ve köhn gibi isimlerle yolların ayrılacağı konuşuluyor. gidecekler mi belli değil. giderlerse yerlerini ne kadar zamanda dolduracağız konusu can sıkıyor.

    kadronun biraz karıştığını düşünüyorum. şimdiye kadar bu işleri bitirip kendi düzenimize dönmeliydik. örneğin kadro tamamlanıp sadece on numara için fırsat transferi kovalama durumuna gelseydik sorun yoktu. umarım en kısa zamanda düzenimizi oturturuz.
  • 736
    21.08.2024 tarihi itibarı ile kiralık veya bonservisiyle gönderilmesi gereken 10-12 adet oyuncu bulunurken bu konu hakkında yaprak kıpırtamayan dönem. öyle bir durgunluk var ki başlığa neredeyse 1 haftadır bir şey de yazılmamış. takımda neredeyse hiç süre alamayacak 6-7 tane oyuncu var ama ilginç bir şekilde hareket yok. taylan, halil, eren aydın, cicaldau, eyüp, gökdeniz, sıraçhan, ali yeşilyurt. bunlar bu takımda kıytırık bir türkiye kupası maçında taş çatlasa 50-60 dakika süre alırlar. neden bu kuru kalabalığa müsade ediliyor ilginç bir durum. oliveira konusu ayrı bir trajik vaka olduğu için yazmadım.
  • 737
    uyuduğumuz dönem. tek doğru transfer batshuayi. jelert ve sara çok iyi oyuncular ama savunmaları sıkıntılı. o verilen bonservisleri eder mi eder ancak bizim o paralara 3-4 tane bonservisi yüksek maaşı düşük atlet, savunmacı tempolu adamlar almamız lazımdı.

    şu anki durumda kimi alabiliriz bilmiyorum ama defansif solbek- orta daha-stoper şart
  • 739
    dünkü maçtan (bkz: 21 ağustos 2024 young boys galatasaray maçı) sonra hala hatalarımızı görüp geri dönebileceğimiz dönem.

    1) batshuayi
    tek kelime etmeye gerek yok. 10/10 transferdir.

    2) jelert ve sara
    bu adamlar okan hocanın hayal ettiği 3. bölgede sonuçlandırılamayan atağın devamında top kaybından sonra hemen rakibe basacak, top çalacak ve yeniden atak başlatacak profile uygun olabilirler ancak yarattıkları handikapların önüne geçilmeli. nedir bunlar?

    - rakip jelert tarafında fiziki üstünlük kuracak bir kanat oyuncusu oynattığında savunma dengemiz bozuluyor. davinson bu tip açıkları daha iyi kapatacaktır fakat önlerinde hava hakimiyeti yüksek, topla dikine çıkabilecek doğru düzgün bir 6 numara alınmazsa 5 hafta sonra davinson da satılsın yangını yaparız buralarda.

    - sara'nın torreira pres yapmaya gittiğinde kapatması gereken alanlar çok artıyor. çözüm yine alan kapatacak 6 numara.

    - her ikisi de boey'in gidişiyle epey aşağı düşen atletizm ortalamamızı yukarı çekemez. bilin bakalım çözüm ne? bingo... 6 numara.

    3) mutlaka ama mutlaka zaha'dan çıkmamız gerekiyor. zaha bu maçta süre bulup bizleri beklentiye sokmayacaksa ne zaman sokacak bu adam? sabır sabır ama tükendik artık. kendisi gönderilip yerine atlet ve "doğal savunmacı" bir adam alınmalı. (bkz: rashica)

    4) abdülkerim bardakçı

    kendisine forma rekabeti için 1 türk seçenek alınmalı. aslında bu iş için biçilmiş kaftan emin bayram idi. ne oldu da sattık bilmiyorum. altyapıdan yetişen 21 yaşındaki adam da gideceğim diyince önüne geçemiyorsak vay bizim halimize. neyse artık olan oldu. şu andan sonra ahmetcan'a gidilmeli. alınması hem abdülkerimi yukarı çeker, hem de opsiyon yaratmış oluruz.

    5) muslera

    muhtemelen son sezonu olacak...
  • 741
    çok kötü geçirilmiş transfer dönemidir. 27 milyon euroya yakın para harcandı hala aynı bölgelerde güven yok. batshuayi harici şu ana kadar güvenilir bir hamle yapıldığını düşünmüyorum. ilerde futbolcular form tutmaya başlar o zaman başka şeyler konuşulur ama hala eksik bir kadromuz var ve şampiyonlar ligi ön elemesine çıkıyoruz. neymiş turu geçersek transfer yapılacakmış. çünkü kasada beş kuruş nakit yok.
  • 742
    gelmiş geçmiş en kötü transfer dönemlerinden birisi. 4 ağustos 2024 günü gabriel sara’yı transfer ettiğimizden beri ne gelen var ne giden. young boys maçına kadar da kimsenin gelmeyeceğini farz edersek 23 gündür ne transfer var ne bir hareketlilik.

    gitmesi gerekenler bile hala takımla idmana çıkıyor.
    zaha’ya mobbing yapıp sonra antrenmanlara çıkartıp iyi performans vermesini bekliyoruz.

    avrupada transfer dönemi bittikten sonra birilerine salça olacağız belli ki. bugüne kadar transferin son günlerinde yapabildiğimiz tek iyi transfer mauro icardi. onu almak için de aylarca wanda ile görüşmüştü erden timur.

    hali hazırda iyi olan hiçbir futbolcunun eylül ayında transfer yapacağını sanmıyorum. pazardaki çürük çarık malı yine bize kakalayacaklar. ndombele gibi 3,30 milyon euro maaş verip 2 kere forma verir geri göndeririz.

    bu sosyal medyada kitleye sahip galatasaray’lı yayıncıların rahatlığına da anlam veremiyorum.
    tansel taşanlar demiş ki “geçen sene de sol bek yoktu, ama yangın yoktu bu kadar. “

    geçen sene sol bek angelino vardı. angelino gibi bir oyuncun varsa çok da yangın yapmıyorsun. geçen sezon orta sahamız yoktu, sara’ya rağmen hala orta sahamız yok. sara kötü olduğundan değil. torreira ile birbirlerini tamamlamıyorlar. bir fernando - ndiaye değil mesela.

    yayıncılar sürekli yangın yapan taraftar salak falan diyor da, biz bu takımı tutmaya dün başlamadık.

    bunca senedir yaşattıkları transfer skandalları buramıza kadar geldi. hala da yaşatmaya devam ediyorlar.

    buna yangın yapmayıp, isyan etmeyip neye edeceğiz?
  • 743
    teknik direktörümüz okan buruk’un istediği şekilde geçmekte olan transfer dönemidir. isteyenler istedikleri hayal dünyasında artniyete dayalı beklentileri sonucu icardi’nin, davinson’un, torreira’nın, barış’ın, nelsson’un ve başkalarının satıldığını veya satılacaklarını iddia edebilirler ancak gerçek dünyada as kadrodan ayrılan bir tane bile futbolcu olmamıştır. sayılan isimler takımda kalmış; kerem, zaha ve köhn arasında da henüz giden olmamıştır. okan hoca en büyük transferi şampiyon kadronun korunması olarak defaatle açıklamıştır ve şampiyon 2023-2024 sezonu kadrosu florya’dadır. tıpkı hocamızın istediği gibi. üstüne de batshuayi, jelert ve sara transfer edilmiştir. tıpkı okan hocamızın istediği gibi. sağ beki vardır, orta sahası vardır, forveti vardır. doğru formasyonda oynatmak teknik heyetin işidir bu oyuncuları. eksikleri de elbette ki vardır ama bu eksikler young boys eşleşmesi için bahane edilemez. “boys’u eleyemedik çünkü bek yoktu” demek komik olma çabasından ibaret olur ama hiç de gülünç değildir. özetle ne çok iyi ne çok kötü geçirilen bir transfer dönemidir ancak hocanın istediklerinin büyük oranda uygulandığı kesindir. bunu hiçbir baskı altında kalmadan hoca da kendi ağzı ile birçok kez ifade etmiştir. bu kadro ile young boys takımını elemek hocamızın işidir, yönetimin değil.
  • 745
    galatasaray futbol takımı'nın mevcut yabancı oyuncuları:

    1- (bkz: fernando muslera)
    2- (bkz: elias jelert)
    3- (bkz: leo dubois)
    4- (bkz: victor nelsson)
    5- (bkz: davinson sanchez mina)
    6- (bkz: derrick köhn)
    7- (bkz: lucas torreira)
    8- (bkz: sergio oliveira)
    9- (bkz: alexandru cicaldau)
    10- (bkz: gabriel sara)
    11- (bkz: hakim ziyech)
    12- (bkz: olimpiu vasile morutan)
    13- (bkz: wilfried zaha)
    14- (bkz: dries mertens)
    15- (bkz: michy batshuayi)
    16- (bkz: mauro icardi)

    yabancı oyuncu sınırı kaç?
    cevap: 12 + 2

    deniliyor ki galatasarayımız eğer şampiyonlar ligi'ne kalabilir ise transfer yapılacak.
    nereye yapıyorsun kardeşim, hâli hazırda sözleşmeli 2 oyuncu fazlalığın bile var.

    morutan ve cicaldau'nun gideceği kesin dersek, transfer yapabilmek için en az 1 oyuncu daha yollamak lazım.
    en olası isimler oliveira ve bir ihtimal dubois.

    transfer gündemimizdeki oyuncunun mevkisi nedir?
    sol bek aksıyor, yedeği yok.
    sol stoper aksıyor, yedeği yok.
    sağ bek yedeği dubois giderse yedeği yok.
    oliveira giderse orta sahaya transfer yapılmayacak mı?
    zaha giderse kanat forvet eksiğimiz olmayacak mı?

    bana göre dubois, köhn, oliveira, zaha gönderilmeli.
    bir sol bek, bir sağ bek, bir defansif orta saha ve bir kanat forvet daha alınmalı.

    tabi bu oyuncuları zararsız gönderebilecek yönetim yok maalesef.
    gönderse de yerlerine düzgün adam alabilecek kapasite de yok bunlarda.

    son gün gidip dombili bir ndombele daha bulur bu vasıfsızlar.

    edit:
    endofworld uyardı, bir de yusuf demir var.
  • 746
    muslera/günay
    aurier/ali turap
    davinson/nelsson
    abdülkerim
    köhn
    torreira/berkan/kaan
    demirbay/oliveira/ndombele
    mertens
    ziyech/barış alper/tete
    aktürkoğlu/zaha
    icardi/vinicius

    bu rotasyonla 23/24 sezonu bitti. şöyle bir bakalım sağ bek, bek yedeği, dördüncü stoper, orta sahanın nicelik olarak kalabalık ama nitelik olarak olarak istenen seviyede olmaması, on numara problemi, kanat rotasyonunun da kağıt üzerinde iyi ama saha üzerinde kötü olması, yedek forvet problemleri ile bu transfer dönemine girildi.

    sağ bek problemi elias jelert ile çözülmeye çalışıldı. zaman bize çözülüp çözülmediğini gösterecek.

    dördüncü stoper problemini içimizden metehan baltacı ile çözdük.

    on numara problemi bana göre gabriel sara ile çözülmeye çalışıldı. zaman bize çözülüp çözülmediğini gösterecek.

    yedek forvet problemi michy batshuayi ile çözdük diyebiliriz.

    bek yedeği hala yok.

    orta saha problemi hala mevcut.

    kanat rotasyonunun hala iyileştirilmesi lazım.

    her iki bekte de oynayabilen bir bek, 6 numara ve bir kanat oyuncusuna takımımız tamamlanır. gönderilmesi gereken oyuncular da bir an önce gönderilmelidir. özellikle yüksek maaş alıp verim konusunda sıkıntılı olanlar.

    muslera¹/günay'/atakan*
    davinson²/metehan*
    abdülkerim°/nelsson³
    jelert⁴/ali*
    köhn⁵/homegrown°
    yabancı⁶/kaan'
    torreira⁷/berkan'/demirbay'
    sara⁸/mertens⁹
    yabancı¹⁰/ziyech¹¹/yunus*
    barış°/aktürkoğlu°
    icardi¹²/batshuayi¹³

    şöyle bir rotasyona hayır demem.

    not: sayılar yabancıları, ' işareti gurbetçileri, * işareti altyapı oyuncularını ve ° işareti ülkemizde yetişmiş oyuncuları göstermektedir.
  • 748
    sayı saymayı bilmeyen basın tarafından her gün yeni yabancı transferi haberi verilen transfer dönemi. şu anda maç kadrosuna yazılacak yabancılar şöyle:
    1- fernando muslera
    2- davinson sánchez
    3- victor nelsson
    4- derrick köhn
    5- elias jelert
    6- lucas torreira
    7- gabriel sara
    8- hakim ziyech
    9- dries mertens
    10- mauro ıcardi
    11- michy batshuayi
    12- wilfried zaha

    sakatlık olmadığı durumda, bu 'yedek bek oyuncusu' yokluğunda (beğenmesek de) léo dubois'i bile kadroya yazamıyoruz. wilfried zaha ve hakim ziyech'i eleştiriyor olsak da tribüne gönderilecek oyuncu değiller.

    13- léo dubois
    14- sérgio oliveira
    15- yusuf demir
    16- alexandru cicâldău
App Store'dan indirin Google Play'den alın