• 600
    bizim adımıza oldukça vizyon yoksunu bir şekilde geçen dönemdir. galatasaray ne zaman başarılı olsa, proaktif bir şekilde daha da güçlenip hem ligde rakipleriyle arasını açma, hem de avrupa'da daha iyilerini yapmak için hırslanmak yerine muazzam bir rehavet ortamına bürüyor.

    öncelikle transfer delisi bir insan değilim. yıllar içinde futbolu takip ede ede başarının aslında küçük, çekirdek kadrolarla geldiğini, gelişmeye aç, hırslı genç yetenekler ile karakterli, lider özellikli tecrübeli oyuncuların bir harmonisini kurabilmenin en önemlisi olduğunu anlamış durumdayım. ancak futbolda en yapılmaması gereken şey durmaktır. real madrid nerdeyse her sene şampiyonlar ligi şampiyonu olmasına rağmen gidip dünyanın her yerinden 18'lik genç yetenekler transfer ediyor. bu adamların dünyanın en iyilerini alacak gücü mü yok? olay o değil.

    bakın sağ bekten, orta sahadan da geçtim. bizim elimizdeki en büyük aset an itibariyle barış alper yılmaz. bu sene gitmese bile seneye gideceği kesin gibi, elimizde tutamayız. bizim hemen bugün yeni barış alper'imizi bulup getiriyor olmamız lazım. takımda çok kanat var demek akıl almaz derecede vizyonsuz bir cümle. elindeki bütün kanat oyuncuları yarın gidebilir. tete zaten fazlalık, zaha'nın ziyech'in yaşı başı belli, kerem'in mental durumu belli, gitmek istediği belli, yunus oynamak istiyor, ayrılabilir vs vs. o yüzden oğuz aydın'ları, eren dinkçi'leri 1-2 milyon euro'na kıyamadın diye kaptırmak bence ahmakca. yarın bay'ı sattığında o gün parlamış olan yeni oğuz aydın'ı almak istediğinde "sen barış'ı 30'a sattın paran da var gel bakalım kucağımıza" diyecek karşındaki.

    bu sadece bir örnek. mertens'i 40 yaşında bu mucizevi performansını sürdüreceğine güvenip bugünden yedeği olacak, seneye de onun yerini alabilecek birini düşünmemek, galatasaray çapında bir kulüp için akıl almaz hareketler. tam da bu mentalitemiz nedeniyle 1-2 sene başarılı olup sonra çöküşe geçip sil baştan yapmak zorunda kalıyoruz.
  • 601
    birinci lig kulüplerinden bir tanesinin transfer sürecine yakından şahit oldum bu sezon. biraz tesadüfen gelişti aslında fakat benim açımdan oldukça öğretici oldu. şimdiye kadar spor alanında sıfır deneyimli, fakat çok başarılı bir işadamı olan ortağımdan kulübe duyduğu sempati sebebiyle böyle bir ricada bulunuldu.

    oyuncuyu ikna süreci, menejerler ile ilişkiler, türkiye'nin konumu gibi konu başlıkları her transferde tekrardan yaşanıyor gibi hissettirdi bana bu yaz boyu. ben yoruldum, fakat abim yılmadı, paris'ten atladı monaco'ya gitti, orada ağırladı oyuncu temsilcilerini, menejerin teknesinin yakıtına kadar ilgilendi ve projeye ikna etti. çünkü dedi ki hocamız bu 3 oyuncuyu mutlaka istiyor.

    tek sezonluk gözlem ile büyük kanılara varılmaz, fakat az çok şahidim ki, spordan anlamaya dahi gerek yok, önce sen kendin inanacaksın projeye, sonra da karşındaki kişiyi ikna kabiliyetin olacak, tabii bütçen dahilinde. bir de egon kulübe sevginden küçük olacak.

    yerel basından birkaç tanıdığım var, çok rica ettiler, en azından imza töreninden önce haber ver, çok faydasını görürüz diye, benim de içimden gelmedi değil, fakat çok net hayır dedi bahsi geçen abi, bizim işimiz şov yapmak değil.

    anlayana..
  • 603
    günden güne transfer için düşündüğümüz oyuncu sayısının düştüğü dönem. önce okan buruk 4-5 oyuncu transfer edeceğiz dedi, ibrahim hatipoğlu ise 21 temmuz'da yaptığı açıklamalarda bu sayıyı 2 olarak belirtti. herhalde 1 hafta kadar sonra 1'e inecek ve sonra bu sayı 0'a inecek ve "transfere ihtiyacımız yok", "transfer yapmış olmak için yapmayacağız" denecek.

    11 haziran'da okan buruk:

    --- alıntı ---
    4 transfer düşündüklerini anlatan galatasaray teknik direktörü okan buruk, gündemde bulunan sofyan amrabat ve rafa silva hakkında konuştu.
    --- alıntı ---

    21 temmuz'da ibrahim hatipoğlu:
    --- alıntı ---
    bu sene çok büyük bir transfer listemiz yok. 2 mevki için transfer çalışmaları yapıyoruz.
    --- alıntı ---
  • 604
    21 temmuz 2024 ıbrahim hatipoğlu açıklamaları sonrası anladık ki vizyonsuzluk, kalitesizlik, plansızlık almış yürümüş durumda.

    demek ki bu takımı son iki senedir ayakta tutabilen sadece bir kişiymiş ve koltuk sevdası yüzünden bu adamı kaçırıp saf dışı bırakmışız.

    gözüken o ki bu saatten sonra sadece kendilerini kurtarmak için kulübün paralarını çar çur etmekten çekinmeyecekler,

    artık iki transfere toplamda 50 milyon euro bağlarsak şaşırmam.

    allah galatasaray taraftarına sabır versin...
  • 605
    galatasaray futbol takımı'nın eksiklerinin bilerek, isteyerek ve kasten kapatılmadığı dönemdir. hepi topu iki oyuncu alacakken iki aydır tek bir hamle yapamazsanız bunun adı beceriksizlik de değil, direkt art niyettir.

    en parasız zamanlarında bile bir şekilde topçu getirebilen bir kulübe iki aydır hamle yapamayan adamlar galatasaraylı falan değildir. onların beslemesi olup taraftara sallayan sosyal medya maymunları da taraftarın sinir uçlarına basmaya devam ediyor.

    galatasaray'ın geleceğinin karartıldığı, arayı açma şansının bizzat başkan ve yalakaları tarafından engellendiği dönem olarak tarihe geçecektir.
  • 606
    çıkın para yok deyin, kadroyu koruyacağız deyin bu iş gitsin bitsin sağ bek de debois'e gidin sen as beksin ona göre oyna derseniz verim alırsınız. boş boş gezinmeye gerek yok, gereksiz maaşlar vermeye gerek yok profesyonellere.. taraftar size destek verir siz borçları kapatalım, tesisleşme yapalım deyin. bunların hiç biri yoksa yazıklar olsun sağ bek 7 aydır yok gidip dolanıp dolanıp 20 yaşındaki bebe sizi ve daha önemlisi kulübü rezil etti. adamların uçaklar havadan inmiyor siz bir orta saha birtane de sağ bek alacaksınız bu kadar. 8 aydır gündem aynı siz ama son gün vecino mu dombili mi diye akşam pazarına kalıyorsunuz.
  • 607
    her transfer dönemi ayrı hikaye, "sen delikanlı adamsın yaparsın transferleri hadi koçum benim" mantalitesiyle bu iş bir yere kadar. bunun için kurumsal bir yapı şart, sportif direktör mü olur, profesyonel transfer komitesi mi olur bilmem ama tekrar seçilen yönetim bile durmadan buraları değiştirirse 2 adım yol gidemeyiz. kurumsal hafızan olmaz, uzun süreli ilişkilerin olmaz, sonuç da belli bir seviyenin üstünde olmaz. bu transfer döneminde bunu net görüyoruz; daha önce tecrübesi olmayan, tecrübeli ve başarısızı aldı yanına şov yapıyorlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın