• 508
    kaleci: nando/günay/jankat
    sağ stoper: davi/mete/*
    sol stoper: apo/trans/*
    sağ bek: trans/kaan/ali
    sol bek: köhn/trans/*
    6 no: torr/berkan/*
    8 no: trans/demir/*
    10 no: trans/mert/*
    sağ açık: ziyech/yunus/*
    sol açık: zaha/bay/aktürk
    forvet: icardi/bats/*

    yerli üretim stoper yedeği ile gurbetçi sol bek veya gurbetçi stoper ile yerli üretim sol bek, yabancı sağ bek, yabancı 8 no ve yabancı 10 no ile kapatılması gereken dönem. takım içerisinden yerli üretim stoper problemini emin bayram ve yabancı 10 no problemi yusuf demir ile çözülüp yerli üretim veya gurbetçi sol bek, yabancı sağ bek ve yabancı 8 numara ile transfer kapatılabilir ama özellikle 10 no kısmı baya riskli olur. ayrıca tff'ye yazılabilecek ama uefa'ya yazılamayacak bir oyunculuk kontenjan kalıyor. orayı da boş bırakmak en mantıklısı. fazla kalabalığa gerek yok. bu rotasyon yeterli.
  • 509
    sağ bek ve merkez orta saha transferinden sonra takımdan gidecek olanları iyi ayarlamamız gereken sezon. kim satılacak, kim kiralık gidecek, iyi hesaplamak lazım. 23-24 sezonu yaz transfer dönemindeki hataları tekrarlamamamız lazım. son dakikada transfer yapmış olmak için hazır olmayan oyuncuyu almayınız lütfen. bırakın bari eskisi dursun. türkiye'deki her taraftar gibi transfere bağımlı bir taraftarımız ve taraftarı transfer haberleriyle kandıran yönetim anlayışımız var. ama geçmiş yılların aksine nokta transfer yapıp kadrodaki şişkin bölgeleri azaltmak lazım. 40 tane oyuncusu olan takım önce satsın bir zahmet. sonra son dakikada geçen sezon olduğu gibi işe yarayacak olan yunuslar, berkanlar da arada kaynıyor gidiyor.

    24-25 sezonunda yine en büyük kozumuz kadro iskeleti olacak, zaten iyi bir kadromuz var. bazı oyuncular tıpkı mertens gibi ikinci sezonunda performansını artırabilir. önceliğimiz istikrardan ve elimizdekinin değerini bilmekten yana olmalı. transfer işi zor, transferin tutma meselesi daha zor. dikkatli olmakta fayda var.
  • 510
    erden timur'un ayrıldıktan sonra verdiği demeçte içim rahatlamıştı, kendisi ''bütün çalışmalar yapıldı, görüşmeler bile yapıldı, galatasaray taraftarı huzursuz olmasın.'' demişti.
    ben de kendisine güvendiğim için en azından adam giderken takımı yaz dönemine dımdızlak ve plansız bir şekilde bırakmadan gitti diye düşünmüştüm.
    ilk başlarda hojbjerg - wan-bissakka gibi isimler çıkınca tamam bunlar erden timur'un düşündüğü görüştüğü adamlardır demiştim.
    fakat gelinen noktada artık tek dileğim bir tane sağ bek alınsın, kadro iskeletini korusunlar başka hiçbir şey istemiyorum diyorum.
    bari güç kaybetmeyelim.
    şimdi bu yönetim para gördüğünde dayanamadığı için barış, sanchez, nelsson, kerem vs... kime teklif gelse hiç düşünmeden gönderebilir.
    dursun özbek'e hiç inanmadığım için ''satmıyorum ya satmıyorum zorla mı?'' sözlerini de gerçekçi bulmuyorum.
  • 511
    2023-2024 sezonundaki şampiyonluğa rağmen, transferde yürütülmüş olan stratejinin 2023 yazından beri temelinin yanlış olduğunu düşünüyorum.
    galatasaray'ın ilgilenebileceği, transfer edebileceği oyuncu düzeyi bellidir. ödeyebileceği bonservis ücreti, ilgili futbolcuya ödeyebileceği yıllık ücret bellidir. limitleri, sınırları belli olan bir kulübüz. biz bu sınırların, bu limitlerin çok üzerinde olan futbolcularla ilgilenmeyi tercih ediyoruz sürekli. bu noktada yetkili isim önemli değil; erden timur, ibrahim hatipoğlu, cenk ergün fark etmiyor. bu "bekle ve gör" diyebileceğimiz stratejimizin tek dayanak noktası icardi transferi; bu transferin dışında aynı strateji ile hareket ettiğimiz bütün isimlerde fiyasko yaşadık ve çaresiz kalarak ndombele benzeri tercihleri avunmak zorunda kaldık. ndombele transferinin tam olarak böyle yapıldığını fatih altaylı'nın programında bizzat erden timur ifade etti ama galatasaray'ın kurumsal zekası aynı yanlış stratejide ısrar ediyor. galatasaray sağ bek için aaron wan-bissaka'yı veya o düzeyde bir futbolcuyu, orta saha için de scott mctominay'ı veya o düzeyde bir futbolcuyu bekliyor ise, yanlış yapıyor demektir. bu futbolcuların maddi şartları galatasaray'ı aştığı gibi, bu futbolcular özelinde maddi şartlar sağlandığı takdirde dahi futbolcuların ilk tercihi biz olmayız. dolayısıyla bu düzeyde oyuncularda ısrar etmek bir vizyon göstergesi değil, sadece bir zaman kaybıdır. okan hocamızın da iki senedir ifade ettiği "fırsatlar çıkacaktır, beklemek lazım" cümlesinin bu stratejiye destek amaçlı olduğunu düşünüyorum ve yanlış buluyorum. bu gibi oyunculara takılı kalıp bir fırsat, bir imkan çıkacağı ümidi ile beklemek kumar oynamaktır. bu kumar sadece icardi'de tutmuştur ve başka hiçbir oyuncuda tutmamıştır. 12 temmuz itibariyle bu kumardan hala vazgeçilebilir. hiçbir şey için geç değil, vaktimiz var. ama temmuz, ağustos ayları bu yanlış stratejide diretilerek heba edilmemeli. limitimizi, sınırımızı dikkate alarak hareket etmeliyiz ve hayallerimizi bir nebze olsun bastırmayı başarabilmeliyiz kulüp olarak. transfer ve takım planlaması sadece hayaller, hülyalar üzerinde yapılmamalıdır.
  • 514
    sezon bittiğinde takımın çok öncelikli iki ihtiyacı vardı. orta saha ve sağ bek. temmuz'un ortasına geldik bu iki öncelikli ihtiyaç duruyor. erinç bilican demiş ki üst düzey oyuncuları almak için ağustos'u beklemek zorundasınız. evet haklı da. peki ben de şunu merak ediyorum, neden kendini her şeyin en iyisine laik gören şımarık çocuklar gibi üst düzey oyuncu kovalıyoruz her transfer döneminde? şampiyonlar ligi finali falan mı kovalayacağız? elbette ki galatasaray çıtayı her zaman yükseğe koyar ama bu bir anda bir transfer sezonunda yapabileceğin transferlerle mümkün değil. biz mesela neden bir kez de doğru zamana doğru profildeki ama o kadar da üst düzey olmayan oyuncuları önceliklemiyoruz? şu anki transfer modelinde ya ağustos'ta torreira'yı çekersin yada bir iki futbolcunun peşine takılıp alamayınca son dakikada ndombele getirirsin. gerçekten bu riski almaya ihtiyacımız var mı yani?

    birde şunu anlamıyorum. sürekli aynı oyuncuların etrafında dolanıp duruyoruz. bakıyorsun sağ beke birkaç ismin etrafında dönüp duruyoruz. oyuncu havuzumuz neden bu kadar dar bizim mesela? kamp başlamış sağ bek oynayabilen tek bir oyuncumuz bile yok. birde sürekli bu oyuncuların piyasa değerinden düşük teklifler verip farklı sonuçlar bekliyoruz. e bu yönetim daha 6 ay önce sacha boey'i satıp doğru düzgün transfer yapamamasını bankalar birliğinden çıkma ve yeni sezona yüksek transfer bütçesiyle girme olarak açıklamadı mı? sen bu vaatlerle seçime girip kazandın birde. eee kulübün 1.5 ayda bir sağ bek alabilecek parası yoksa bu vaatleri neden verdin mesela?

    daha orta saha-sağ bek dışında yedek sol-sağ bekimiz yok, on numarada mertens'i kim yedekleyecek belirsiz. kaan ayhan birkaç ay olmayacak deniyor. bu mevkilere olabildiğince çok yerli transfer yapmalıyız yeni yabancı kuralından dolayı. bakıyorsun medyada çıkan yerli isimlere, oğuz aydın! çok merak ediyorum buralara bir planımız var mı acaba yoksa kervanı yolda mı düzüyoruz yine.
  • 515
    herkesin malumu gelecekler kadar gideceklerin durumu da çok önemli. zira gidenlerin yerine transferler gerekebilir.
    isim bazında gidersek;
    kale: muslera günay jankat olacak. transfer gerekmiyor.
    sağ bek: transfer kaan ve metehan
    sağ stoper: nelson sanchez
    sol stoper: apo emin
    sol bek: köhn berkan maalesef kazımcan
    ön libero: torreira berkan kaan
    merkez orta saha: transfer kerem
    sağ açık:ziyech barış tete yunus
    sol açık: kerem zaha eren
    10 numara: mertens yusuf gökdeniz
    santrafor: icardi batshuayi
    şampiyonlar ligi sebebiyle altyapıdan hamza efe kadroda olur.
    12 yabancı hakkımı kullandım. kalanların gitmesi lazım. sergio, cicaldau, morutan

    ziyech, tete giderse sağ kanadımız yerli olur. barışta giderse bu durumda yunus, yusuf ve transfer edersek oğuz olur.
    davidson giderse yerine emin olur. nelson da giderse transfer şart.
    kerem giderse ve barışta gitmişse oğuz transferi şart oluyor.
    sağ bek ve merkez orta saha transferi şart. başka transfer gerekmez. ama gidecek isimler olursa davinson, kerem, barış, nellson gibi isimler o zaman transfer yapmamız gerekecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın