• 494
    aşağıdaki oyuncular 12 yapar. direkt yabancı sınırını ifade eder.
    bu bağlamda 10 numara transferi yatar ama bence inanılmaz elzem bir şekilde olmazsa olmaz transferi 10 numara transferidir.
    her ne kadar 10.07.2024 saat 11.00'da okan hocam 2 yabancı transferi yapacağız dese de ben kanat ya da stoper hattından bir yabancı oyuncunun satışıyla 10 numara bölgesine yabancı transferinin geleceğini düşünüyorum.
    muslera - köhn -nellson- sanchez- sağbek - torreria - 8 numara - mertens - ziyech - zaha - bathsuai - icardi

    bu oyuncuların gönderileceği de gün gibi aşikar bir durum.
    - mathias ross
    - léo dubois
    - sérgio oliveira
    - alexandru cicâldău
    - tetê
    - yusuf demir
    - olimpia morutan

    keşke can uzun'u alsaydık direkt genç ve potansiyelli 10 numara yerli ateş eden oyuncumuz olurdu. ama olmadı.
    alabileceğimiz yerli oyuncular da direkt ilk 11'de ya da rotasyonda oynatabileceğimiz isimler bana göre şöyle.
    zeki çelik: alınması bence elzem hem sağbek yedekler hem de yerli havuzunu genişletir.
    okay yokuşlu: olsa da olmasa da kabulümdür. hatta ben olsam eyüp aydın'a ve hamza akman'a süre vermek adına almam.
    yusuf yazıcı: can uzun olmuyorsa pek oyun tarzını sevmesem de uygun maliyetli ise alırım. ama burada ki uygun maliyet cidden 1.5 milyon euro civarında maksimum oda.
    bertuğ yıldırım: gayet iyi oyuncu genç potansiyelli fakat forvet bölgesinde icardı, bats, barış alper yılmaz ve zaha bile varken gereksiz harcama ve kadro şişmesi olur mantıksız.
    emirhan topçu: rizespor'dan oyuncu almak zor ama alınmasını isterdim.
    emirhan ilkhan : orta saha 8 , torreria, kerem demirbay, berkan kutlu, hamza akman, eyüp aydın var o bölgede. uygun maliyetli yine de alınmasını isterim. çünkü eldeki oyunculardan daha farklı bir profil umarım düşünürüz.
    oğuz aydın: olas ziyech ve kesin tete ayrılığından sonra oğuz aydın transferi çok elzem olur. kerem aktürkoğlu, barış alper yılmaz, zaha, yunus akgün olarak düşünürsek kanat oyuncularmızı kesinlikle isterim çünkü hem barış hem de kerem için her an yüksek bonservis bedelleri gelebilir. umarım bu oyunucu da kulüpte olur.

    kısacası, zeki çelik, emirhan topçu, emirhan ilkhan, oğuz aydın yerli transferlerinin takıma faydalı olacağını düşünmekteyim.
  • 495
    benim de tahminim fırsat transferi olmadığı ve ayrılıklar yaşanmadığı sürece on numara transferi olmayacağı yönünde. mertens harici ziyech'i de orada kullanabiliyor hocamız, artı kerem demirbay da eski bir on numara. nispeten kolay maçlara iki forvetli bile çıkabiliriz. bu sayede orada bats ve barış alper'i bile kullanabilir hoca. avrupa maçları ve derbilerde orta sahayı sağlama almak ve öndeki presi arttırmak için daha orta saha orjinli bir adamla da oynayabilir.
  • 499
    süper ligde şu ana kadar gerçekleşen 200 kusur transfer gerçekleşmiş. 4 büyükler haricinde ödenen bonservisler şu şekilde:

    başakşehir:
    jerome opökü : -1,5 milyon euro

    bodrum fk
    zdravko dimitrov: -200 bin euro
    yusuf sertkaya: -185 bin euro

    çaykur rizespor
    giannis papanikolaou : -500 bin euro

    hiçbiri süper lig içinde dönen transfer değil. böyle sıradan ingiliz takımları birbirine oyuncu sattıkları zaman imrenerek bakıyorum. bizde süper ligdeki iki anadolu takımının birbirine bonservisiyle oyuncu sattığı örnek son 10 senede herhalde bir elin parmağını geçmez.

    öyle milyon eurolardan da bahsetmiyorum 50bin 100bin euro bonservisle bile alışveriş yok. yani sadece galatasaray satamıyor diye bir durum yok. kimse kimseden bonservisiyle oyuncu almıyor. herkes her sene 20 30 oyuncu alıp gönderiyor ama nedense hepsi bonservissiz. sanki kulüpler birliği kendi arasında böyle bir karar almış.

    halbuki şu ligde kulüpler kendi aralarında para döndürmeye başlasalar oyuncu kalitesi de kulüplerin ekonomik durumları da düzelecek ama farkında değiller.

    bugün mesela oğuz aydın için alanyaspor'a 6 milyon vereyim tutmazsa seneye 4 milyona konyaspor'a satabiliriz diyebilecek konumda olsaydık rahatça o rakamlara çıkardık ama şimdi 4 milyon bile versek biliyorsunuz ki o paranın geri dönüşü asla olmayacak.

    o nedenle 4 büyükler de artık büyük paralar verip riske girmek istemiyorlar. zararı da anadolu kulüpleri yine kendileri görüyor.
  • 502
    ağustos ayında kulübün 2024 2025 sezonundaki seyrini belirleyecek ve maddi anlamda büyük önemi olan şampiyonlar ligi elemesi var. en azından bek transferi bu maça kadar yetiştirilmelidir. 8 numara için yine son haftayı beklemek demek ise ligin başlangıcını yine eksik ve idare eden isimlerle sürdürmek demektir. yönetimdeki kişiler yangına gerek yok, sabırlı olun derken bizi korkutan daha önceki icraatlarıdır. çünkü geçen sene transferlerde yüksek oranda başarısız olan yönetime rağmen teknik direktörümüzün büyük çabasıyla, kadroda önceden yer alan bazı futbolcuların artan performansıyla kazanılmış bir şampiyonluk yaşadık.

    temmuz ayı içerisinde 2 eksik bölgeyi tamamlayamamak yönetime yakışmamaktadır. hele ki yüksek bonservisle satışın olduğu bir dönemin ardından.
  • 503
    galatasaray taraftarı hem yıldız istiyor, hem ucuz olsun istiyor üstüne üstlük temmuzda da gelsin diyor transferler. yahu takımımızdaki mevcut yıldızların hangisi temmuzda gelmiş? bazen yaşadığımız ülkeyi unutuyoruz. oyuncular seçeneklerini görmek istiyorlar doğal olarak ve süreç uzuyor. her kulüp için uzuyor. yakın çok uzun yıllar sonra dört başı mamur şekilde ilk etap kampı yaşıyor mutlu olunacağına hala daha birilerine saydırmak ve giydirmek derdimiz. geçen yıl para derdimiz vardı ama bu yıl yok. merak etmeyin en geç ağustos ayında gelir orta saha. gerçekten inanamıyorum ya. sosyal medyanın hali tamam da sözlüğün bu kadar tüketici olması çok yazık gerçekten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın