• 410
    çok kritik bir dönem olduğunu düşünüyorum. artık suyu çıkan bu sene şampiyonluk çok önemli geyiği bence bu yıl da geçerliliğini koruyor. ali koç gidene kadar da bissaka, batshuayi, höjberg ya da dybala, griezmann, ilkay gibi transferlere gidip çok da hesap kitap yapmamalıyız.
    mourinho ile de şampiyon olamayınca işleri biter diye düşünüyorum. o yüzden gidebiliyorsak garanti performanslara gitmeliyiz. batshuayi de böyle bir transfer öznesi bence.
    inşallah sağ beke de bissaka’yı alabiliriz.
    genç, yatırımlık bir topçu dahi alacaksak hemen performans verecek bir genç olması lazım. onların da kaşesinde 15 milyon eurodan başlayan bonservislerle ibaresi var. öyle 1-2 milyona genç potansiyel bulayım gelişsin serpilsin zamanı değil. okan hoca da açıkladı. gençleri bu yarışmacı ortamda oynatamıyorum diye.
    netice olarak ben bissaka’nın ve batshuayi’nin performans vereceğine inanıyorum. ve yukarı da saydığım isimlerden de katkı alma şansımız çok yüksek. genç alıncaksa da mikautadze gibi gelince katkı verecek bonservisi pahalı gençler alınsın.
  • 411
    muslera, sanchez, nelsson, köhn, torreira, mertens, icardi + bats şu an kemik 8 yabancımız var.

    zaha, tete, ziyech bence bu üçlüden iki kesin gidecek hatta belki üçü gidecektir. o yüzden ikisinin gittiği senaryoda an itibariyle 9 yabancımız var.

    bu ekipten nelsson veya sanchez duruma göre biri gidebilir bu da cepte dursun. galatasarayın olası bir satışa göre yabancı genç stoper baktığını biliyorum ama emin faktörüde var. ordaki süreç nasıl ilerleyecek göreceğiz.

    sağ bek için wan bis, assignon, kumbedi ve iki alternatif daha var deniyor. bu profiller boey tarzı atletik savunması yüksek isimler bence oldukça doğru profiller olarak görüyorum. bu isimlerden biri gelirse 10. yabancımız olacak.

    geriye iki yabancı hakkımız kalacak. bu isimlerden biri 10 numara rotasyonuna mertens ile yarışacak bir topçu diğeri de 6-8 oynayabilen üst düzey bir futbolcu olacağı belli oldu.

    ilkay, kovacic, goretzka, kimmich, hojberg, fofana, amrabat ismi çıkan profiller var elimizde. bide camara, kjaergaard, reider vb.. genç isimler malum yerlerde gündem olarak karşımıza çıkıyor.
    orta saha profilleri de bana oldukça doğru geliyor ama yabancı sayısı 12 olması ordaki dengeler nasıl işleyecek merakla bekliyorum.

    bats transferinin bugün anlaşılması aslında tamamen okan hocanın istediği isimler gelecek ve planlama zaten gidecek - gelecek olarak çoktan yapılmış bu sevindirici bir durum. kerem gidecek deniyor ve yerine oğuz aydın hamlesi %70 bitti şeklinde haberler geçiyor. şimdiden bu hamleyi yapmakta oldukça sevindirici ve planlama üzerinden ilerlendiği gösteriliyor.

    10-15 gün içerisinde turnuvanın şekline göre bazı haberler özellikle orta saha durumu daha da netleşecektir.

    gideni geleni çok hızlı bir temmuz ayı bizleri bekliyor. bence temmuz ayında çoğu transfer bitecek ve ağustos ayına süpriz ayrılık yerini doldurma transferleri geçecek gibi duruyor. ilk defa galatasarayı transfer konusunda bu kadar hazır gördüm. bunun en büyük etkilerinden birisi 2-3 aydır bilinen (zaniolo, tete, kerem vb..) 40-50 kesin gelecek bonservis getirisi bilinci ve o parayı belirlenen isimlere tak diye harcama planlamasının olmasıdır.
  • 413
    gk: muslera/günay
    sğb: kaan
    stp: metehan
    stp: abdülkerim
    slb: köhn
    dos: torreira/berkan
    mo: demirbay/eyüp
    moo: mertens
    sğo: yunus
    slo:
    snt: icardi

    genç oyuncular hariç kesin kalmasını beklediğim oyuncular bunlar.

    kl: batuhan şen'in yeniden kiralanmasını veya artık bonservisi ile ayrılmasını bekliyorum.

    sğb: serge aurier gitti ve leo dubois ile de yollar ayrılır.

    stp: sağ stoperde davinson sanchez ve victor nelsson ikilisi var. ikisi de gidebilir, ikisi de gitmeyebilir. burasını hiç kestiremiyorum.

    stp: sol stoperde yedek olarak düşünülebilecek emin bayram ve mathias ross var ama onlar da oynamak istediği bir takıma gidebilir.

    slb: yedek olarak kazımcan karataş ile devam edilip edilmeyeceği hakkında da kararsızım. ben devam edilmesinden yanayım ama sanki devam edilmeyecek gibi.

    dos: taylan antalyalı'nın rotasyonda yer bulabileceğini sanmıyorum.

    mo: tanguy ndombele gitti. sergio oliveira ve alexandru cicaldau ile de yollar ayrılır muhtemelen.

    moo: nicolo zaniolo yüksek ihtimalle gidecek. olimpiu morutan'ın da kalacağını sanmam.

    sğk: hakim ziyech ve tete ikilisi de çok belirsiz. kalma gitme durumunu takip edeceğiz.

    slk: barış alper yılmaz, kerem aktürkoğlu ve wilfred zaha var ama hiçbirine kesin kalır diyemiyorum.

    snt: carlos vinicius gitti. halil ibrahim dervişoğlu da gidecektir.

    bir anda 21 oyuncunun takımdan ayrıldığını görebiliriz. çok kaotik bir transfer dönemi geliyor gibi hissediyorum.
  • 414
    kadromuzun eksikleri belli ve şimdiye kadar sızan isimlerden direk bu eksiklere yönetilmiş görünüyor. bu anlamda belki de son yıllarda en aklı başında dönemi geçiriyoruz diyebilirim kendi adıma. inşallah transferleri de uzatmadan hızlıca sonlandırırız.

    şu ana kadar çıkan isimlere bakarsak:
    orta saha için hojbjerg mc tominay gayet kaliteli ve nitelikli isimler. biraz pahalı belki ama para harcamaya değer pozisyon.

    sağ bek için bissaka beklentilerimizi karşılayacak hatta belki üzerinde bir isim. umarım kararlı davranırız ve kaliteye değer parayı verip işi sonlandırırız. alternatifi assignona da ilgimiz var sanırım. ikisi arasında dağlar kadar fark var. ilk ismin olmasını isterim ama adadan yapılacak ve potansiyeli olan her futbolcu zor transferin öznesi.

    yedek forvet pozisyonuna batshuayi transferi sanırım tamamlandı. bence galatasaray doğru yaptı. ne vereceği çok net, icardisiz icardili oyun oynayabilir hatta 9 olarak koysanız bile sırıtmayacak bir isme hakettiğini harcadı. transferi yapıp kapatmak kadar değerli bir durum yok hem de kamptan önce.

    oğuz aydın da transfer öznesi olan başka isim.
    gelen haberlere göre transferi çok istiyoruz ve baya da uğraşıyoruz. bence keremin olası transferinde devamlılık sağlamak adına doğru ve kritik isim. umarım olur.

    yukarda yazdıklarım boyutun ciddi olduğu isimler. başka yazılan isimler de var ama şu an söylenti ve veya asparagas habere konu olmuş gibi görünüyorlar.

    şu durumda tek can sıkıcı şey mertense alternatif isimlerin basında çıkmaması. umarım yönetim çok gizli çalıştığı için öğrenemiyoruzdur.
  • 416
    transfer obezliğine gerek olmayan dönem. sosyal medyada herkes yeni 11 kuruyor neredeyse. beklentiyi doğru ayarlamak gerekiyor yoksa güzel hamleler bile olsa taraftar gereksiz baskı oluşturabilir yönetim ve takım üstünde.

    batshuayi değil de daha düşük seviye bir oyuncu gelseydi on numaraya transfer beklentim olurdu ama batshuayi transferi bize ya batshuayi icardi ya da maça göre batshuayi mertens başlayacağını gösteriyor. tahminimce on numaraya genç bir yedek alacağız (belki de yusuf demir'e şans veririz bu bölgede, kampta okan hoca duruma bakar tahminimce).

    kanat olaraksa barış takımda tutulur, sadece kerem yerine oğuz aydın alınır. zaha ya da ziyech'ten birisi (muhtemelen zaha) takımda kalır, ve yunus da orayı yedekler. zaniolo ve tete'yle de yollar ayrılır büyük ihtimalle.

    ortasahaya kesinlikle world-class bir isim gelecek bundan eminim. oliviera, midjso vs ile yollar ayrılır ve büyük ihtimalle yedek bir ortasaha (mesela brevik) o bölgeye alternatif olarak eklenir (ve de şampiyonluk golümüzü atar).

    sağ bek transferi wan-bissaka olmazsa genç bir isim olur, zeki çelik bu şartlarda istenilen oyuncuya gidilemezse gündeme gelir, aksi taktirde çok düşüneceğimizi sanmıyorum.

    sol bekte bir iki maç hariç ortalama ya da iyi maçlar çıkarmasına rağmen garip bir şekilde bir anda eleştirilmeye başlanan köhn ile devam edilir tabii ki (piyasada sanki alabileceğimiz çok fazla sol bek varmış gibi) oyuncumuza biraz daha sabretmemiz gerekiyor. tabii genç bir alternatif eklenebilir transferin son günlerinde ama ana planlamada dubois sağ ve sol bek yedeği olacaktır.

    stoperlerde nelsson ya da davinson'dan birisi gider, emin bayram ve kaan ayhan'la burayı yedekleriz. eğer başka bir satış daha olursa o zaman gündeme gelebilir yeni transfer.

    kaleye de ben bu sezon transferin sonuna doğru altay hamlesi bekliyorum (aslında uğurcan bizi daha fazla istiyor ama trabzon bırakır mı onu bilemem). ama günay'la devam etme ihtimalimiz çok daha yüksek (em azından bir sezon daha).

    yani;

    batshuayi
    oğuz aydın
    ortasaha (6-8 oynayan bir oyuncu)
    yedek ortasaha
    sağ bek

    bunlar ana planlama;

    10 numara genç oyuncu
    sol bek genç alternatif
    yerli kaleci (en düşük ihtimal burası)

    bunlar da ihtimal dahilindeki transferler.

    demem o ki; beklentiyi o kadar arşa çıkartmaya gerek yok, doyumsuzluğa da gerek yok. gayet kaliteli bir kadro var ve eksiklerimiz zaten gün gibi ortada. fm de oynamıyoruz. artık bu kafadan çıkın, başarılı sezonlardan sonra yeni transferlerden çok oturmuş kadro şampiyonluk/başarı getirir bize. ama sosyal medya taraftarına kalsa icardi'yi bile satalım yeni bir yıldız getirelim der. çünkü en kaliteli oyuncak bile olsa şımarık çocuk çabuk sıkılır, yenisini ister.
App Store'dan indirin Google Play'den alın