• 676
    yönetim neden bekliyor? şu anda bir aksiyon almasını engelleyen ne? süper kupa finali, şl ön eleme maçları ve lig başlıyor. bunlara yetişmemesinin nedeni neydi?

    bekliyoruz. neden beklendiğini kimse bilmiyor. ne olacak? listemizdeki isimler için kulüpleri çok beklediniz hadi alın mı diyecek?

    ligde yarışacağımız üç ekip var. birinin kadrosunun kalitesi belli sınırda. diğerinin defansı evlere şenlik. geriye fb kalıyor. merkez orta saha ve sol bek hariç diğer mevkilerde kalite üstünlüğümüz var. hoca, kadro ve oyun uyumları da hazır değil.

    hâl böyle iken merkez orta sahayı alıp hazırlanmasını sağlamak bizi ileri atardı. lâkin bekliyoruz. sadece bekliyoruz. nedenini kimse bilmiyor.
  • 677
    son iki yıldır üst üste şampiyon olan biziz, şampiyonlar liginde oynayıp uefadan büyük gelir elde eden biziz, türk futbol tarihinin en pahalı satışını gerçekleştiren biziz, her maç tribünleri fulleyip kombineleri bitiren biziz, forma satış rekorları kıran biziz; tüm pozitif verilere rağmen ihtiyaç duyulan bölgelere hak edilen kalitede oyuncuyu getiremeyende biziz.

    on kusur yıldır şampiyon olamayan, şampiyonlar ligine katılamayan rakibimiz ise tarihinin en pahalı transferini yapıyor; diğer başarısız rakip aynı şekilde tarihlerinin en pahalı transferlerini yapıyor; trabzon santrafor bölgesine weghorst ve onuachu indiriyor.

    bizim adımıza gerçekten büyük bir yönetim başarısızlığı var.
  • 678
    galatasaray’ın en büyük probleminin transferden ziyade başka şeyler olduğunu gösteren dönem. tamam erdem timur artısıyla eksisiyle ayrıldı, elbette yerini doldurabilecek, kasa kolaylığı sağlayacak, transfere sponsor olabilecek birilerini getirecek yönetici bulabilirsin yerine. bulamıyorsun. euro 2024’te turnuva boyunca barış alper yılmaz’a her türlü lafı ediyor fbjk camiası. yutuyorsun. paris 2024’te voleybol takımına ilkin aydın dahil ediliyor. her türlü hakaret var, sessizsin. tff seçimi sonrası herifler kurullara istediği adamları koyuyor, elin kolun bağlı, acizsin. keşke tüm problemimiz 8 numara, yedek sol bek, yedek 10 numara olsa. bu kulübün en büyük problemi yıllardır süregelen yönetim basiretsizliğidir.
  • 679
    galatasaray futbol kulübü için tamamen plansızlıkla yönetilen görüşülen liste oyuncularının çoğundan olumlu dönüş alınmamasıyla katmerlenen, listenin diğer isimlerinden bile geri dönüş alınmamasıyla çürüyen ve ölmüş bir transfer dönemidir. bu saatten sonra gelecek olan oyuncuların teknik ekibin istediği oyuncular olmadığını bilerek izleriz.
  • 681
    neden transfer yapılamadığına dair konuşulan bir durum var. nakit yok diye yavaş yavaş dillendirilmeye başlanan durumla ilgili iddia ise şu:

    yönetim ilk seçildiğinde yeni kadro kurulması için paraya ihtiyaç vardır. parayı erden timur ve dursun özbek koyar. erden timur koyduğu parayı geri istemez. dursun özbek ise kasa kolaylığı yani geri alınabilir olarak koyar.

    ilk yıl yeterli seviyede gelir olmayınca dursun özbek parasını geri alamaz. transferde limit sorunuyla karşılaşılır, sponsorluk vs. gelirler artar. en son boey'dan para gelince de dursun özbek sağladığı kasa kolaylığını, seçim de olduğu gerekçesiyle, geri alır. bu tutarın 12 milyon euro civarı olduğunu söyleyen de var, önceden aldıklarıyla beraber 20 milyon euro olduğunu söyleyen de. sağ bek alınmama sebebi de budur.

    sezon sonu gelip, erden timur ayrıldıktan sonra teknik ekip ve yönetim transfer toplantısı yapar. teknik ekip belirlediği oyunculardan liste yapmak için bütçenin ne kadar olacağını sorar. sağ bek, 8 numara ve barış/kerem ayrılık ihtimaline karşı yerli kanat olarak transferi düşünülen planlamadır ve kampa yetiştirilmesi istenmektedir. diğer transferlere sonra bakılacaktır. yönetim sağ bek ve 8 numara için 30-35 milyon bütçe ayırabileceklerini söyler. yerli kanat için düşünülen oğuz'u da başkan kendisinin ilgileneceğini ayrıca belirtir. sağ bek için 10, orta saha için 20 milyon bandında planlama yapar teknik ekip, buna göre liste belirler. bu seviyede bonservis verilebileceği için daha hazır, takımlarında oynayan üst seviye isimler yazılır.

    ama kulüpte para yoktur. dursun özbek'in düşüncesi florya'dan gelecek peşin paranın bir kısmıyla bu transferleri yapmaktır. gerekirse bu para gelene kadar kasa kolaylığı sağlayacaktır. ancak işler istediği gibi gitmez ve blokajlı yetki alır. bu sebeple kasa kolaylığı sağlamaktan vazgeçer.

    ikilem ise bu noktada başlıyor. çünkü teknik ekibin listesi hazır ve takımlarında oynayan oyunculardan kurulu. dolayısıyla takımları hem yüksek bonservis hem de yüksek peşinat istiyor. ama galatasaray'da verebilecek peşin para yok. çok para verse de bunu uzun vadede ödemek istiyor. kulüpleri de doğal olarak en azından şimdilik buna yanaşmıyor. buna kopenhag yanaştı ve jelert alındı. onlar da zaten yedek duruma düşmüş oyuncularını iyi fiyata okuttuklarını düşündükleri için yanaştılar.

    orta saha transferinde ise bu sebeple açmaz oluştu. wendel istiyorsun adamın 11 oyuncusu, diyor ki bir 10-15 peşinat göreyim, rios desen öyle. bir mctominay var onda da manchester bir diğer teklifleri görelim diyor. bu arada cenk bey yüksek maaşlarla oyuncuları ikna ediyor. rusya'da 2,5'a oynayan wendel'e 5, mctominay'a 6 milyonluk teklif yapmış bonuslarla. hatta rabiot'un 10 milyonluk maaş isteğini kabul etmişler ama oyuncu premier ligi bekliyormuş.

    bu isimler doğal olarak olmayınca teknik ekibe menajer önerisi oyuncularla gitmiş bizim transfer komitesi. ancak teknik ekip soğuk. berge, mario falan bu isimlerden galiba. kulüpleri taksitli satışı onaylıyormuş.

    işin sonunda ya taksitli satışı kabul eden bir topçu alınacak ya da şampiyonlar ligine kalınıp son gün riskine girilecek. o güne kadar muhabirler farklı isimlerle taraftarı oyalayacak.
  • 682
    anladığım kadarıyla okan buruk’un talebiyle takımın ana yapısını bozmadan (kerem dahil önemli parçalardan kimseyi göndermeden) sadece eksik yerleri tamamlaya yönelik bir çalışma yapıyorlar. bunu da gecen sene bizimle olmayan veya ihtiyaç duyulmayan oyuncularımızı satarak veya kiralayarak finanse etmeye çalışıyorlar (zaniolo, emin, tete ve olası yunus akgun satışı).

    eksik yerlerimiz belli: sag bek, 8 numara elzem, ilaveten olursa mertens’in arkasına bir 10 numara. sag beke jelert geldi. 8 ve olası 10 transferlerini bekliyoruz. belki sol bek yedeği de düşünülebilirdi ama yabancı kararından sonra oraya para harcamayıp dubois’i denemeyi planlıyorlar sanırım.

    eğer olaya gerçekten bu şekilde bakıyorlarsa, ben de dahil yönetime bu kadar sayıp sövmüşken, transfer dönemi kapandığında geri dönüp bakıp aslında fena iş yapmamışlar noktasına gelebiliriz. davinson, kerem hatta barış gibi kesin gideceğini düşündüğümüz adamları koruyup üstüne eksik mevkileri kapatmış olabiliriz. tabi bunun için jelert’in iyi çıkması ve gelicek 8 numaranın çok iyi bir oyuncu olması belirleyici kriter olacak.

    gerçi her durumda yine bir yönetimsel iletişim zaafiyeti var. şayet strateji yukarıdaki gibiyse niye bir allahın kulu çıkıp da şunu güzelce taraftara anlatamaz…
  • 683
    genel kanının aksine çok transferin çok pozitif bir şey olduğunu düşünmemekle birlikte orta saha eksiğimiz 2-3 sezondur barizken hala o bölgeye doğru oyuncunun bulunamaması çok ciddi bir iş bilmezliğie işaret ediyor.

    onun dışında her sene yapılan 8-9 takviyenin çok azı katkı veriyor, özellikle de oturmuş takımlara. geçen sezon da şampiyon olan çekirdek bir önceki sezonun oyuncularıydı. o yüzden iyi giden takımın dengesini çok transferle bozmaya gerek yok, tabii bu demek değildir ki hiç takviye yapılmasın.
  • 690
    geçen gün kazan dairesi yayınında çağlar abi birisine 20 25 hatta 30 bile sıkabiliriz yeterki karşı taraf taksite ikna olsun demişti.
    transferlere bu açıdan bakarsak madem 20 veriyorduk neden x oyuncuyu almıyoruz-alamadık gibi soruların cevabı böylelikle cok basitleşmiş oluyor.
    bir de malum sitede araba bakarken 500k bütçemizin olduğunu söylediğimiz halde beğendiğimiz arabaya onu almak yerine az daha koy şunu al diyen arkadaş çevresinin gazıyla her defasında aynı şeyi yapıp fiyatı yükselte yükselte kendimizi 10 milyonluk mercedes ilanlarının içinde kaybolmuş halde bulmak gibi transferde oyuncu seçmeye döndü taraftarımız.
  • 692
    aaron wan bisakka, adrien rabiot gibi namlı, 4 milyon euro üstü maaş alacak oyuncuları kadroya katmamamızın çok iyi olduğu dönem. jelert, gabriel sara gibi maaş/arkadaşlık dengesini bozmayacak genç heyecanlı oyuncularımız olacak.

    sergio oliviera ve bir mucize olsa zaha’nın kontratından çıksak iyice normalleşiriz. başarısız olsak bile hamle şansımız devam eder. beşiktaş ve fener’in kontratları o enkazı zor kaldırır.

    kalan sürede altay, rıdvan gibi yerli olarak alınabilecek 2 oyuncuyu kadromuza katsak, bide diri bir 6 numara muhteşem olur. çünkü gabriel sara bildiğin 10 numara. toreira’yı 8 oynatacak veya toreira olmadığında yerine oynayacak bir 6 numaraya ekmek su gibi ihtiyacımız var.

    batshuayi darbemiz süper, oğuz aydın’ı kaçırmamız da aşırı kötü oldu malesef.
  • 695
    haziran ayında ilk 11’e 2 orta saha 1 sağ bek ihtiyacımız vardı. işte daha yeni sara ve jelert alındı.

    şimdi 1 tane fiziği iyi 6/8 alınması gerekiyor. alırlar mı ? sanmam. çünkü ne yönetim ne de hoca bu takımın neye ihtiyacı olduğunun farkında değil.

    sezon başından beri de çok yazdık sezon sonu ziyech ve zaha’dan çıkılmalı diye ama bu yönetimde o dirayet yok.
  • 698
    öncelikle hocaya yardımcı olma babında zaha, ziyech, köhn, yunus ve sergio oliveira'nın satılması gerekiyor. hatta nelsson ve kerem aktürkoğlu için de ciddi şekilde müşteri bakarım. 10'ar milyon euroya bırakırım, zorlamam.

    bunun yanında bir adet net sol bek, bir adet stoper de oynayabilen yedek sol bek, bir adet yedek sağ bek, bir adet net tartışmasız bir box to box, birer adet de sağ ve sol kanat olmak üzere 6 takviye şart.

    zaten şarttı da görmek istemeyenler ağırlıkta olduğu için 2-3 takviyeyle bu iş yürür sanıldı. beşiktaş'tan 5 yedikten sonra insanların gözü açılmıştır sanıyorum.

    misal;
    bradley locko
    yasin özcan
    zeki çelik
    nicolas dominguez
    nicola zalewski
    roland sallai

    bu takım anca adam olur. sara mıdır nedir, onu da aldık sayıyorum.
  • 700
    hakiki bir budama gerektiğini gördük.

    acil 2 sağ bek, 1 sol bek, 1 ön libero, 2 tane 8 numara, as seviyede 10 numara, 1 sağ 1 sol kanat ve 1 forvet toplam 10 transfere ihtiyacımız varmış meğer.

    gün itibariyle dubois, oliveira, zaha (hoca sağolsun), kerem aktürkoğlu ve yunus akgün ile de vedalaşılmalı.

    forvet, 1 orta saha, 1 sağ bek ile toplam 3 transfer yapılabildi. ayrılması gerekenlerle beraber minimum 6-7 transfere ihtiyacımız var. ancak bi aksiyon almayacağız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın