• 452
    dursun aydın özbek yönetiminin geçireceği transfer dönemi.

    takımın iki büyük eksikliğinin halen kapatılamadığı malum. dursun aydın özbek yönetimini de biliyoruz. çok bir beklentiye girmeye gerek yok açıkçası. faks nedeniyle transfer kaydettiremeyen, sağ bekini sattıktan sonra aldığı sağ bekin toplam 90 dk bile oynamadığı, en acilinden sol bek alıyoruz denilerek alınan adamın uefa listesine yetiştirilemediği bir yönetim. *.

    olacakları söyleyeyim:

    1. florya için yetki almamız gerekecek denilerek kamp başı geçirilecek.
    2. kamp ortalarına doğru bir adam getirttirilecek.
    3. ön eleme dönemine transfer yapılmayacak.
    4. eylül sonrasında ingiltereden çer çöp bakılacak ve kapanış
  • 453
    türkiye'nin bayern munih'i olacağız mottosu ile girdiğimiz yaz ayında süper lige yeni çıkmış dar bütçesi ile kadro kurmaya çalışan anadolu takımı gibi olduğumuz transfer dönemidir. şikeden ceza almış iki kulüp için ise samardzicler, goretzkalar konuşuluyor. bizi yükselmek için hazırlandığımız dönem aşağı çeken kimler varsa allah belalarını versin. başımızda başkan diye tuttuğumuz adamin da tek derdi gayrimenkul projesini satmak... hani kimsenin transferinde de gözüm yok ama bize çok yalan söylendi coook. çoğunu bazı sebeplerden sineye çektik ama benim için dayanilacak tarafi kalmadı.
  • 454
    sağ bek, merkez orta saha ve on numara. galatasaray taraftarları, galatasaray camiası ve teknik ekibin hep birlikte buraya müdahale edilmesi konusunda hemfikir.

    ilk önce buraya sağlam üç tane transfer yaparsın. geri kalanı da gidenlere göre planlarsın. her sene aynı şeyleri yaşıyoruz. bekliyoruz. lâkin sadece bekliyoruz. neden beklediğimizi mantıklı şekilde açıklayabilecek kimse de yok.

    iki yıldır şampiyonluk yaşamış, şampiyonlar ligi geliri elde etmiş, rekor ücret ile oyuncu satmış ve üstüne vitrininde yıldız oyuncular olan kulübümüz ts ya da bjk kulüplerinin gösterdiği refleksi gösteremiyor.

    yangıncı taraftar profilinden değilim. ama bu yaşanılanlar yetti artık. en azından üç tane acil çözüm bekleyen mevkilere transferler kampa yetişmeliydi. o zaman iyi niyetli olduklarını düşünürdüm.

    ne desek tesiri olmayacak. vizyonu olmayan, büyük düşünmeyen, ileri görüşlülüğü olmayan kabiliyetsiz insanların transferlerini bekliyoruz. evet sadece bekliyoruz.
  • 455
    boey'i ocak ayının sonlarına doğru sattık. yani 5 aydır sağ bek eksiğimiz var, yönetim 5 ayda bir tane sağ bekle anlaşıp da transfer sezonu açılınca imza attıramadı.

    aynı şekilde ndombele'nin tutmadığını, tutmayacağını ocak ayı itibarıyla herkes anladı. bir 5 aydır da 8 numara eksiğimiz var. yönetim yine bu süreçte 1 tane 8 numara bulup da takıma katamadı. hala piyasada 30 tane isim dolanıyor.

    her transfer sezonunda aynı terane. paramız olsa da aynı, 5 kuruşsuz kalsak da aynı. o yüzden avrupa'da kopenhag'ları, sparta prag'ları bile geçemiyoruz işte. plansız programsız, doğaçlama takılıyoruz.
  • 457
    yangın da yapılsa, yapılmasa da alınacak oyuncuların zamanı ağustos ve eylül olacak. üstelik maaşlar da azımsanmayacak seviyede olacak. kendi takımızda bir çok oyuncu 2.5 milyon euro üzeri alıyor artık, rakiplerde bir sürü para vererek oyuncu alıyorlar. türkiye'ye gelmek isteyen yabancı oyuncular da daha fazla para isteyecek çünkü kendilerine sunduğumuz bir vizyon program yok. 5 yılda bir bir oyuncu çıkarıp yüksek bedele satıyoruz diye yetiştiren yıldızlaştıran bir takım olmuyoruz.

    bir de bütün iş menajerler üzerinden veya menajer önerileri ile döndüğü için (buna biraz da bu alanda sorumlu insanların ya iş bilmemesinden ya da network kurma çabasından menajerlere yol vermesinden kaynaklanıyor) hep bir eski sevgili sendromu ile dönüp dönüp her yıl aynı isimler gündeme geliyor. bir isim bir yıl ortaya çıktıysa ve başka takımda parlayıp yol alamamışsa mutlaka o tekrar gündeme geliyor...

    kısaca bilindik isimlere para bayılarak alacağımız ancak bu da ağustos'tan önce nispeten zor olacak bir transfer dönemi... tek isteğim arzum, şampiynonlar ligi seviyesinde tempoyu kaldırabilecek fizik kapasiteye sahip oyuncu almaları...
  • 459
    galatasaray kadar kaotik geçiren bir takım var mıdır dünya üzerinde çok merak ediyorum. herkes yazılıyor, herkes yazıyor, herkes her şeyi biliyor ama hiçbir şeyi bilmiyor. taraftarın beklentisi arttırılıyor, manipüle ediliyor vs. bazen taraftar kendiliğinden bir şey uyduruyor. futbol galatasaray özelinde çok yorucu. transfer dönemleri iki kat yorucu.

    yine son güne kalmayalım da başka bir şey istemiyorum ama muhtemelen kalacağız. hiç sekmez çünkü.
  • 460
    kesin olarak gitmesi gereken oyuncular:

    dubois
    ross
    oliveira
    zaniolo
    cicaldau
    tete
    morutan

    gönderilirse iyi olacak olan oyuncular:

    kazımcan
    taylan
    zaha
    yusuf
    halil
    köhn

    iyi bir teklif gelirse gönderilebilir oyuncular:

    nelson
    ziyech
    kerem

    kadromuz o kadar şişkin ki, mutlaka takımdaki oyuncu sayısını azaltmamız lazım. bu yaz gelecekler kadar gidecekler de çok önemli. umarım yönetim bunun da farkındadır ve ona göre aksiyon alıyordur.
  • 461
    başkanımız dursun özbek’in euro 24’ü işaret ettiği transfer sezonu. danimarka da dün elendi sayın özbek, hojbjerg için şimdi nasıl bir bahane bulacaksınız? şimdi de ‘benim size euro 24 derken danimarka’yı kastettiğimi de kim söyledi?’ diyebilir, hazırlıklı olmak lazım.

    14 temmuz’da euro 24 bittikten sonra dahi kimsenin geleceğini düşünmüyorum. biz bunları buralara hep yazdık. euro 24 biter, cl ön elemesini bekliyoruz dönemi gelir. şampiyonlar ligi’ne kalırız, ince eleyip sık dokuyoruz dönemi gelir. bu hep böyle gider, asla bitmez.

    bu arada avrupa’da da transfer piyasası anormal derecede durgun. euro 24 ve copa america’nın aynı anda oynanması, piyasayı sonuna kadar etkiledi ki zaten bu tür turnuvaların 1 tanesi bile piyasayı durgunlaştırırdı, şimdi 2’si bir araya gelince hiçbir hareket kalmadı. dolayısıyla taraftarımızın yönetime baskı kurmasına çok gerek olduğunu düşünmüyorum. bazen bir şeylerin daha iyi olması için bir domino etkisine de ihtiyaç olabilir.
  • 462
    transfer dönemlerinde özellikle bazı haberler var tüylerimi diken diken ediyor.

    onlardan biri de, "transfer x'in satışına bağlı". şimdi de transferler zaniolo'nun satışına bağlıymış. artık bunun tamamen bir bahane olduğuna inanıyorum. yöneticilerin yeni bahaneler bulması gerekiyor vallahi artık gına geldi.

    sacha 35 milyon euro'ya gideli daha 6 ay olmadı. bu yaştan sonra muhasebeci taraftarcılık oynayacak halim yok. o para bankalar birliğine bilmem ne birliğine gitti demeyin bana. o parayla yönetim bir sağ bek, bir orta saha bir de 10 numara olmak üzere 3 tane çivi gibi futbolcuyu kampa götürmeli. beni ilgilendirmez kardeşim paranın nerede olduğu. ben taraftarım, benim en iyi oyuncum yüksek bedelle satılıyorsa ben yerine o kalitede futbolcular beklerim. getirmeyecekseniz de bunu dile getiririm.

    ben jardel gibi bir süperstar'ın gönderilip; sphear, horvath, mpenza gibi ne olduğu belirsiz adamların alındığı bir dönemin travması ile büyümüş galatasaraylıyım. eğer benim en iyi futbolcularımı satıyorsanız, en iyilerini de getireceksiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın