• 352
    muslera, nelsson (ya da sanchez), kohn, torreira, mertens, icardi takimda olmasi kesin yabancilar, yani 6 isim net. stoperlerden hicbiri satilmazsa ya da satilanin yerine yine yabanci alinirsa ki buyuk olasilik, toplam sayi 7.

    sag bek yabanci olacak, zeki disinda yerli opsiyon yok, 8.
    8 numara yabanci olacak, herhangi bir yerli opsiyon yok, 9.
    icardi'nin yedegi ve yeni 10 numara'nin da yabanci olacagini dusunursek, sayimiz 11 oldu.

    kaldi bir tane yabanci hakkimiz. elimizdekiler zaha, ziyech, dubois, tete, zaniolo, oliviera. bu gruptan z ile baslayanlar toptan elden cikarilirsa, kerem'in de gidisini dusundugumuzde kanat problemi olusacak, yine bir yabanci transeferine bakacagiz. benim tahminim sadece ziyech'in kalacagi yonunde ama okan hoca sanki hem sagi hem solu yedekleyen dubois'i da tutmak istiyor gibi. bu durumda da bir yabanciyla daha vedalasmasi ya da eksik yerlere yerli cozum uretmesi gerekecek. nasil isin icinden cikilacak bilemiyorum.
  • 359
    şu günlerde çıkan söylentilerin oyalama, taraftar eğleme odaklı olduğu kanaatindeyim.

    uçuk isimler çıkıyor. daha satış yapmamışken bu uçuk isimler komik duruyor. galatasaray’da haziran ayında transfer olmaz. belki sağ bek veya oğuz aydın tarzı bir iç piyasa topçusu gelebilir.

    scout transferi yapsak haziran’da transferi bile bitirirdik ama baktığımız oyuncular pazarda herkesin ilgilendiği oyuncular oluyor. bizim gibi kulüplerin transfer felsefesi akşam pazarıdır. genç, dinamik topçu alsan hemen getirirsin ama kaşar topçuları beklemek zorundasın.
  • 360
    borç harç zerre umurumda değil, yönetimin umurunda olsa erden timur ne yapılıp edilip florya'da tutulurdu. parası neyse verip en iyilerini getirsinler. sözde rakibimiz 10 yıldır şampiyon olamıyor, en son şampiyonlar ligi gelirini 17 yıl önce elde etti. buna rağmen bir yolunu bulup hala yarışabiliyorlar bizimle. en iyilerini alacaksınız, zorundasınız bu taraftar bunu hak ediyor. artık sonuna kadar yangın tayfadayım, taraftar dışında kimsenin galatasaray'ın bekasını falan düşündüğüne inanmıyorum. bu nedenle sahada en iyileri görmek istiyorum.
  • 361
    yıllardır transferlerde geç form tutanlar, son güne bırakılanlar, sakat gelenler diye diye ömrümüz çürüdü.

    eğer durum böyleyse marcao, barış alper, kerem aktürkoğlu gibi adını hiç duymadığımız potansiyel vadeden oyuncular olsun fakat ilk 11 için oyuncu istiyorsak yaz kampına katılacak hazır futbolcular olması gerekli. yedek kulübesinde yeni transfer görmek istemiyorum artık.

    dursun aydın özbek sağolsun transferleri yetiştiremeyeceğiz sinyali göndermiş. kimden ne bekliyorsak…
  • 365
    taraftar ve fenerbahçe gazına gelip anlamsız aksiyonlara girişilmemesi gereken dönemdir. 20 milyon, 30 milyonluk oyuncular bizim kalibremizi aşan transferlerdir. eğer öyle bir oyuncu almayı düşünüyorsak da -bu bir tane olur- tartışmasız bir star olur. orta sahada savaşçı futbolcuya, sağ ve sol beklere verecek o kadar paramız yok ve anlamsz şekilde ultra lüks. biz birine 30 milyon vereceksek o oyuncu bizim maradonamız olmalı. icardi tarzı tek başına şampiyon yapabilecek isimde ve kalitede olmalı hatta icardi'den de yüksek kalibrede olmalı. bu ülkenin seviyesini bilmeden yorum yapmamak gerekiyor. bizim genç yatırımımız 10 milyonu geçmemeli. o da olmuş genç. geleceği riske atacak paramız yok. onu ancak fenerbahçe yapar, plansız programsız.
  • 367
    hiç ümitli olmadığım sezondur. kuvvetle muhtemel rezalet bir transfer sezonu geçireceğiz. şimdiden yavaş yavaş yolunu yapıyorlar zaten. erden timur olmadan hiçbir heyecanı yok. ne 10 numara alınacak adam akıllı ne de 8 numara. son dakikalarda yine kiralarız birini gibi geliyor.

    hele cenk ergün falan. boşuna strese girmenin alemi yok. renkdaşlarıma da tavsiyem bu yönde benim.
  • 368
    gurmesaraylılar bilir ki başlangıcında goretzkaların, bissekaların, dybalaların konuşulduğu bu transfer sezonunu yusuf yazıcı, göbekli bir 6-8 ve içi geçmiş eski yıldız oyuncuyla süsleriz.

    büyük beklentilere girip de sonradan mutsuz olmaktansa düşük beklentilerle sezonu açıp mutlu olmaya bakalım derim. şaşırt bizi dursun başkan bu sefer.
  • 369
    türkiye'nin en büyük camiası olan galatasaray transferde yıllardır eksik olan bölgeye gerekirse 15-20 milyon bandında transfer yapamıyorsa ya yönetim yetersizdir ya da çalışılan profesyoneller yetersizdir. bu kulüp kimsenin pr yapması için bir fırsat değildir ve olmamalıdır. finansal durumlar vs vs diyecekler için kulübede oturan oyunculara milyonlarca euro saçıp, icardi'ye 10 milyon civarında maaş ödüyorsak (bildirilen düşük lakin sponsorluk vs vs ile o civarda olduğu biliniyor) ki varsın hadi 6 milyon olsun, ihtiyaç olan bölgeye de gereken yatırımı yapmalıyız. rakibimiz olan malum kulüp her türlü sponsorla, topla tüfekle transfer yaparak güçleniyor. galatasaray camiasının büyükleri de gereken kaynakları yaratıp bu transfer sürecinde hikaye anlatmadan doğru hamleleri yapmalıdır.

    beklentiyi yükselten başta başkan dursun özbek, akabinde değerli hocamız okan buruk olmuştur. o nedenle eğer düşük profilde isimler gelecekse ya şimdiden algıyı değiştirmeliler ya da hayal satmaktan vazgeçmeliler. eksik bölgeleri yamayarak değil kalite ve geleceğe umut veren profillere tamamlamız gereken dönemdir.
  • 370
    galatasaray taraftarını sabır olarak sonuna kadar sınar. hep söylerim, taraftar kombineleri transferler tamamen bittikten sonra yenilemeli, önce sahada izleyeceği oyuncuları görmeli, o zamana kadar da alınmamalı. vefa, kulüp, aşkımız renklere vb, geçilmeli bunlar. her sene kombinelere %200 zam getirirken sizi düşünüyorlar mı? bunları aklına getirmeli insanlar. kombineleri alıp oralarda galatasaray’ın kasasına para girecek şekilde harcama yapan insanlar, sırf galatasaray lisesi mezunu diye hayatında hiçbir baltaya sap olamamış ama kulüpte liyakati olmadığı halde herhangi bir göreve getirilmiş insanların maaşlarını ödüyorlar, ödüyoruz. yok canlarla, belki de çoluğuna çocuğuna alacağından kısarak yapılan fedakarlığı yöneticilerin ya da oyuncuların hangisi yapıyor? ya da siz hiç kıyafet almaya gittiğinizde misal bir pantolonu üzerinize denemeden alıyor musunuz? hayır. peki neden? çünkü para veriyorsunuz.

    https://x.com/...160784396857596?s=46

    ve hiç şaşmaz, kronolojik olarak anlatacağım şekilde geçer. transfer sezonu başlar ve ilk demeç transferlerin hepsi kampa yetişecek olur, sanki bugüne kadar böyle bir şey olmuş gibi insanların aklıyla alay edilir. sonra ince eleyip sık dokuyoruz dönemi gelir, atamalar vb henüz yapılmamıştır, çünkü transfer dönemi başlamamıştır. ve ne hikmetse avrupa’dan bu işi bilen, saygınlığı olan ve bağlantıları oldukça kuvvetli bir sportif direktör ile çalışılmaz zira galatasaray lisesi öyle bir yerdir ki bu konuda da elit kişiler yetiştirmiştir kesin. oradan hayatının çoğunluğunu asalak olarak geçirmiş, kımıl zararlısı, futboldan zerre anlamayan biri göreve getirilir, ve hayır bu asla torpil falan değildir.

    daha sonra alacağımız oyuncuların bazıları euro 24’te, onları bekliyoruz masalı başlar. ama muslera’nın copa amerika’dayken bize imza atmışlığı unutulur yani bu asla bir bahane olmamalıdır ama oluyordur. euro 24 biter alacağımız öyle bir adam var ki şampiyonlar ligi’ne girmemizi bekliyor yalanları başlar. ve finale geldiğimizde akşam pazarından da umduğunu bulamayan dünyanın nedense galatasaray taraftarına yalanı en kolay söyleyen yöneticilerinin olduğu galatasaray yönetimleri, ndombele vibe’ı bir oyuncuyla da kapanışı gerçekleştirir.

    yukarıdaki linkten de göreceğiniz gibi biz şu an 2’nci aşamaya geldik. uyumaya devam edebiliriz. bugün akşama doğru taraftarın 1 gün daha oyalanacağı isim de sosyal medyaya düşecektir, merak etmeyin.
  • 371
    taraftarın ne istediğini takmadan okan buruk kimi istiyorsa alınarak kapatılması gereken dönemdir. bırakın taraftar yangın yapsın. sezon sonunda başarı gelirse susar, pişman olur. hoca ve ekibi kimi istiyorsa almazsan asıl ihanet odur. neden taraftara kulak asılmamalı. galatasaray sözlük başlıklarında biraz geriye gidince görünen bir kaç küçük örnek*:

    başlık felipe melo:

    --- alıntı ---
    mustafa sarp'ın topu ayağının burnu ile değil ayak içi ile kontrol edenidir. gerisi mi? aynı mustafa sarp. cambiasso ile aynı cümle içinde bile kullanılmamalıdır. en adiyim cana buna 1000 basar.
    --- alıntı ---

    --- alıntı ---
    kendisi salak bu çocuk valla gerizekalı insanıdır. arkadaşım senin ne işin var brezilya milli takımında ya. elano'ma kurban olayım ben.
    --- alıntı ---

    başlık fernando muslera:

    --- alıntı ---
    kendisinde futbolcu tipi yoktur, kaleci tipi hiç yoktur. onun dışında 1,90 boyundadır ve sağlam refleksleri vardır.
    --- alıntı ---

    --- alıntı ---
    yerine 100 kere frey'i tercih edeceğim kalecidir. dilerim hayırlı olur, ön yargılarım beyhude çıkar.
    --- alıntı ---

    başlık mauro icardi:

    --- alıntı ---
    2022-2023 sezonu yaz transfer döneminde yapılan diğer transferin aksine mertens ile birlikte futboldan ziyade şov amaçlı transfer edilmek istenen forvet. maliyeti bir yana avrupa’da olmadığımız bir sezon için anlamsız bir transfer olur harcanacak bir paramız var ise yerli kadromuzu güçlendirmek için kullanmamız daha yerinde olur sanıyorum.
    --- alıntı ---

    --- alıntı ---

    hiçbir fiziksel özelliği ile öne çıkmayan tipik ceza sahası golcüsüdür.

    bedelsiz olması dışında kendisinin takımımıza katılmasını asla istemem. bu profildeki futbolcuların galatasaray'da iş yapma şansları düşük. illa bir forvet alınacaksa ya fiziksel özellikleri ile vurup geçecek ya da tekniği ile fark yaratacak bir profil olmalıdır.
    --- alıntı ---
  • 372
    adam akıllı bir transfer listemiz olduğunu düşünmüyorum. ihtiyacımız olan hemen her mevkide çıkan isimler hep piyasada ismi dönen adamlar. amrabat, ndidi, batshuayi, onuachu...

    listede biraz özgünlük, biraz scouting görelim istiyorum. ansızın çıkıp gelen kimsenin tanımadığı onyekuru gibi adam istiyorum. ama yok, illa ismi kaşarlanmış adamların peşinde koşup duracağız. yönetimler, hocalar değişiyor ama bizim transfer zihniyeti bir türlü değişmiyor.
  • 374
    erden timur’un harcandigi bir ortamda sapkadan tavsak cikaracak birinin yoklugu hissediliyor. bu yaz transfer donemi ile ilgili oldukca karamsarim. ne almayi ne de satmayi dogru duzgun beceremeyecegiz gibi bir goruntu var. umarim yaniliyorumdur.

    bunun yanisira kadromuzda para kazanabilecegimiz cok sayida isim mevcut. sahsen ziyech-tete-zaha-zaniolo dortlusunu direk gondermemiz gerektigini dusunuyorum. sirf buradan cok rahat 50milyon euro gelir elde edebiliriz. keza oliviera’nin katkisi olmayacak ne yazik ki. aldigi maasi dusundugumuzde zorda olsa yollari ayirmaliyiz. boey tarzi aygir bir sag bek alinmali dusuk maliyetle ve dubois kalmali. yeri geldiginde her iki beki yedekliyor.

    kadronun geri kalanini oldugu gibi korudugumuz bir senaryoda nacizane ihtiyaclarimiz sunlar…

    cok cok ust duzey 8 numara
    cok cok ust duzey iki kanatta da oynayabilecek kanat oyuncusu.
    1 adet forvet arkasi( genc, yaratici ve mucadeleci)
    1 adet forvet (michy batshuayi)
    1 adet genc potansiyel sag bek

    kanaatimce yukarida belirttiklerim haricinde hic bir ihtiyacimiz yok. umarim kadronun geri kalanini korumayi basaririz yoksa yerlerini dolduralim derken transfer sayisi arttikca daha da basarisiz bir transfer sezonu gecirecegimizi hissediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın