• 78
    an itibariyle kazanmaya sadece 4 maç uzakta olduğumuz şampiyonluk. sondan bir hafta önce fener ali sami yen'e geleceği için muhtemelen 3 maç. eğer anlık durum fenerin dizlerini titretirse 2 maç sonra bile gerçekleşebilir.

    26 nisan 2024 adana demirspor galatasaray maçının bitişiyle birlikte, son 4 haftaya en az 4 puan farkla önde girdiğimiz kesinleşti. yarın oynanacak fb - bjk derbisinin sonucuna göre puan farkı 6 ya da 7 de olabilir.

    genel averajda 2 gol öne geçtik.

    icardi, gol krallığında yarıştığı dzeko'nun önüne geçti.

    önümüzdeki 3 maç arka arkaya istanbul'da. iki ali sami yen, bir karagümrük deplasmanı.

    tarihin en şaibeli sezonunda tarihin en yüksek puanıyla tarihin en büyük şampiyonluğunu kazanmamıza çok çok az kaldı.

    allah'ım sen konuyu biliyorsun, amin!
  • 83
    henüz havaya girilmemesi gereken şampiyonluk. ama nispeten de belli olan şampiyonluk.

    kalan 3 maçta en kritik maç direkt rakibimiz olan fenerbahçe ile olan içerdeki maçımız. bu maçta yenilmediğimiz takdirde kalan üç maç toplamında fenerbahçe’nin alabileceği maksimum puan 7. buna fenerbahçe’yi 97 puana çıkarır.

    galatasaray’ın da alabileceği maksimum puan bu senaryoda 7 olur. bu 7 puandan sadece 1 puan aldığımız en kötü senaryoda bile puanlar eşitlenip, şampiyonluk genel averaja kalır. burada da an itibariyle 6 averajla öndeyiz.

    haftaya oynayacağımız karagümrük maçını kazandığımız takdirde kalan iki maçtan 1 puan almamız yetecek. bu durumda ya fenerbahçe maçında ya da konya maçında şampiyonluğumuzu resmen ilan etmiş olacağız.

    2 maç kalan şampiyonluk. duruma göre 1 de olabilir.

    (bkz: 12 mayıs 2024 karagümrük galatasaray maçı)
    (bkz: 12 mayıs 2024 fenerbahçe kayserispor maçı)
    (bkz: 6 mayıs 2024 konyaspor fenerbahçe maçı)
  • 84
    19 mayıs 2024 galatasaray fenerbahçe maçından sonra daha da bir anlam kazanmıştır.

    bu saatten sonra yapılması gereken bellidir. 26 mayıs 2024 konyaspor galatasaray maçını kazan, sahanda yapılacak şampiyonluk kutlamalarında sana dil uzatan bütün herkesin g*tünü yakacak şekilde kutla. o ali koç ile mert hakan şampiyonluk kutlamalarını izlerken keşke anamı sevselerdi de bunları görmeseydim demeli.
  • 85
    19 mayıs 2024 galatasaray fenerbahçe maçı sonrası bazı değişiklerin "gerçek şampiyon fenerbahçe'dir" şeklindeki zırvalarına denk geliyorum. lig bitmeden şampiyon belli olmaz. şampiyon olmadıkları halde bunu söylerlerse tıpkı 5 yıldız mevzusunda olduğu gibi kendi gerçeklik dışı dünyalarında tatlı bir avuntu olabilir, sikimde de değil ama maksat şimdi bunu söyleyerek galatasaray'ı baskı altına almak, konya deplasmanı öncesi tuzağa düşürmekse bu camia bunu yemez. küçük hesaplarının her zamanki gibi ellerinde kalacağını da bu ligi takip eden herkes az çok bilir.

    siz büyüdünüz de galatasaray'ı mı baskı altına almaya çalışıyorsunuz? :)
  • 88
    artık net şekilde gurur meselesi olmuştur. futbolcular ne yapip edip bu şampiyonluğu kazanmalıdır. bakmayın siz fenerlilerin biz zaten artık şampiyonuz gönüllerde demesine. hepsi içten içe mucize bekliyor. bu şampiyonluğu çok istiyorlar. biz alırsak o hayal kırıklığı onlara fazlasıyla yetecek. sonra kendilerini kandırmak için gönüllerin şampiyonu lafları devam edecek.
    o nedenle bu hafta herşeyi bir kenara bırakıyoruz. ve sonuna kadar her bir hucremizle konsantrasyonu bozmuyoruz.
  • 90
    acikcasi sampiyonluk kutlamalarini gram umursayan biri degilim, tum sezon yuksek duygu yogunlugu yasarim ama sampiyon olunca asla farkli bir mutluluk yasadigimi hatirlamiyorum. kucuk yastan beri boyle, belki de kucuk yaslarim galatasaray'in en iyi donemine geldigi icindir bilmiyorum. su anda da vardigin yerden cok, o yolculuk tatli geliyor, ama tabi istedigimiz yere de varmak kosuluyla. acikcasi genel taraftar profilimizde de bunu goruyorum, hatta derbiden once de arkadaslarimla onu konusmustuk. muhtemelen 2-3 gun sampiyonluk sevinci yasayacagiz, ama sonra kulupteki secim, muhtemel erden timur ayriligi, genel sezon elestirileri derken resetlenecegiz. hatta ezeli rakibimiz erden timurun ayrilmasina, bizim sampiyonluk sevincimizden daha fazla sevinc yasar diye dusunuyordum, e kendilerinin de secimi var, yeni yonetim, belki yeni hoca ve yeni transferler derken bir anda sifirlanacaklar ve malum modlarina gireceklerdir. artik kaniksadik bunu, her kulubun kendi yapisi var.

    derbi maglubiyeti ve sonrasinda yasananlar elbette duygularimizi cok degistirdi, hirslandik, sampiyonluk sevincimiz insallah daha anlamli olacak. kulubumuzun kurulus amaci turk olmayan takimlari yenmek, bu dusturda devam edelim. herkes alacagini almis olsun, rakibimiz icin bizi yenmek, laf sokmak mutluluk sebebi, biz kupamizi alalim, sampiyonlar ligi biletimizi alalim, hele de format degisiyorken, gruplarda 8 mac yapilacakken orada olmak, hem maddi hem manevi buyuk kazanc olacaktir. gerisi gercekten muhim degil, fenerbahceye had bildirmek, onlarla ayni seviyeye inmek bize yaramaz, malesef ki muhattap oluyoruz, ama zor olani yapip isimize bakmamiz lazim. pazar gunu geregini yapip kupamizi alalim allah'in izniyle...
  • 91
    https://x.com/.../1794776252550934793

    bilek hakkıyla kazanılmıştır.

    https://youtu.be/KbSkYKiXIb0

    ne şike ne para
    ne el ne de kolla
    cimbom sampiyon
    bilek hakkıyla
    galatasaray...tarifsiz sevda
    senin için varız
    bu yalan dünyada

    cimbombom cimbombom
    sensin yine şampiyon
    cimbombom cimbombom
    sensin gerçek şampiyon

    sarı kırmızıyla
    alın akıyla
    canım fedadır
    rengin uğruna
    galatasaray...taraftar senle
    gideriz peşinden
    istersen ölüme

    cimbombom cimbombom
    sensin yine şampiyon
    cimbombom cimbombom
    sensin gerçek şampiyon
  • 92
    https://x.com/.../1795170798849675677

    --- alıntı ---

    şampiyon olmamız aldatmasın bu sezon inanılmaz hakkımız yendi. ıcardi’ye yapılan penaltılar, verilmeyen banko nizami gollerimiz, atılan tekmeler daha dün şampiyonluk maçında barış’a yapılan net penaltı çalınmadı. böyle bir ortamda rekor puanla şampiyonluk kazandık.

    --- alıntı ---

    tam olarak bunlar yaşandı.
  • 93
    benim adıma izlediğim dönemde alınmış “en kıymetli” 3 şampiyonluktan biridir.

    2005/06 ve 2011/12’nin yanına yazarım.

    her türlü belaltının, saldırının, iftiranın ve hakaretin alçakça icra edildiği, envai çeşit hukuksuzluk ve tezgahın alenen ortaya döküldüğü; bir holdingin galatasaray’ın karşısına dikilip tüm bileşenleri galatasaray şampiyon olmasın diye paraya boğduğu bir sezonda üstelik rekor puanla alınan şampiyonluğu asla unutmaz bu taraftar.

    teşekkürler okan hoca, teşekkürler takım. var olun!
  • 94
    çok zor bir şampiyonluktu. 102 puan topluyorsun ancak son hafta şampiyon olabiliyorsun. tüm maçları kazanmak zorundasın. hakem, sakatlık, saha dışı etmenlerin tamamıyla mücadele ederek kazanmak zorunluluğu var üstelik, çünkü ensende rakip var.

    teknik ekip, futbolcular ve taraftarlar için aşırı stres içeren, oldukça yorucu bir şampiyonluk oldu. herkesin emeğine sağlık.
  • 95
    aleyhimize olabilecek bütün hataların ardı ardına yapıldığı, en yakın rakibinin ise su götürmez desteklendiği ancak ne hikmetse haksız şampiyonluk aldığımız algısı pompalandığı bambaşka bir sezon oldu.
    en az 15 puan önde ve nisan ayı gibi ligi bitirecekken rakibin olağan üstü saha dışı desteği almasıyla son maça kadar kaldı şampiyonluğumuz.
    eğer yarın öbür gün biri merak eder de o sezon ne olmuş diye araştırmaya başlarsa sözlüğümüz mükemmel bir ansiklopedi görevi görecektir.

    (bkz: 2023-2024 sezonu fenerbahçe lehine hakem hataları)
  • 96
    2006 ve 2008 imkansızlıklara rağmen alınan şampiyonluklar. 2012, 2023 ve 2024 ise organize yapılan haksızlıklara, kötülüklere rağmen alınan şampiyonluklardır. bu yüzden 2006 ve 2008'de sevinç, mutluluk, gurur, 2012, 2023 ve 2024'de sinir boşalması, hırs ağır bastı. futbolcular bile kupa töreninde hırsla göğüslerine vuruyordu.

    2023 cumhuriyetimizin yüzüncü yılı olmasından dolayı ayrı bir kıymetli. ayrıca geçen sene yapılan haksızlıkların ve kötülüklerin bu senenin sadece fragmanı olduğunu bilmiyorduk. bu sene malum herif ve camiası kendilerini aştılar. düşünün küfür tespiti için görevli olan kişi küfür korosuna katıldı ve hiç bir şey olmadı adama. üstelik bu en ufak şeylerden biriydi. öyle bir şampiyonluktur bu.
  • 97
    fenerbahçe'nin denizli travması için şunları karalamıştım geçenlerde: (bkz: #3927646) 2006, fenerbahçe'nin kırılma sezonuydu. o sezonu kazanabilseler, bizimle ve diğer rakiplerle arayı inanılmaz seviyede açıp uçacaklardı. bunu bildikleri için sezona elle kolla atılan gollerle, garantilenmiş hakem skandalları ve şaibeleriyle başladılar, bunu bütün sezon sürdürdüler ve son maçta nefesleri yetmediği için bütün bir sezon müthiş bir ısrarla takip eden galatasaray'a ligi kaptırdılar.

    2023-2024 ise galatasaray'ın kırılma senesiydi. herkesin bütün gücüyle bize bu kadar yüklenmesinin, karşımızda bu kadar konsolide olmasının sebebi buydu. bu ligde rakibini domine etmek demek mevcut piyasadaki paranın aslan payını almak demek. dominasyonu galatasaray'ın kurması, anadolu takımlarının ve diğer oluşumlarının arkasındaki mafyatik yapılanmaların o paradan payını alamaması demek. çok kritik bir sezondu, allah'a şükür kazandık.

    şu an galatasaray'ın maddi açıdan, repütasyon açısından ve psikolojik olarak müthiş bir üstünlük kurması mümkün. buna ket vurabilecek tek yapı da galatasaray dinamikleri. kulübün iç politikası. burada sürekli yazılıyor, bizim kulüp ne zaman çıkışa geçse bir şekilde o çıkış kulüp içinden baltalanıyor ve rakiplere gün doğuyor. bu kez bu yapılmazsa, caima kulübün sınıf atlamasına engel olmazsa gelecek ciddi anlamda parlak.

    icardi'nin, mertens'in, torreira'nın çılgınca sevdiği bir cl takımına dünya kadar kaliteli transfer yapabilirsin.

    boey'i, kerem aktürkoğlu'nu, barış alper yılmaz'ı yetiştiren kulübe rahatlıkla wonderkid getirebilirsin. (yaşı wonderkid olmasa da köhn'ün bizi bu kadar istemesinin sebebi de bu zaten.)

    ligini domine eden bir kulüp olduğunda rakiplerine çekiştiğin hemen her transferi kazanabilirsin. (sadece para için karakterini satanlar karşıya gider, onlar zaten gitsin.)

    ligde dominasyonunu artırdığında avrupa'ya daha rahat konsantre olabilir, düzenli olarak avrupa'da boy gösterdikçe de eninde sonunda başarılı olabilirsin.

    şu an kadro iyi, hoca iyi, maddi durumlar fena değil, taraftar kıvamında. 2023-24 şampiyonluğunun çok ciddi bir kaldıraç olma ihtimali var. bu fırsat kaçmamalı. galatasaray caimasında kulübü baltalayan o iç dinamikler her neyse bu kez oturduğu yerde oturup kulübün büyümesine izin vermeli.
  • 98
    fenerbahçelilerin konuşulmadığını iddia ettiği şampiyonluk.

    geçen sene ankara'da kutlama için katılacak konvoy bulamayıp havaalanına gitmiş, takımı uğurlamıştık. bu sene yer yerinden oynadı. sokaklar insan almadı. kars'tan izmir'e sinop'tan hatay'a bütün türkiye sokaklara döküldü, hep birlikte gördük.

    kulüp tüm zamanların en görkemli kutlamalarını yaptı. istanbul semalarında dronelarla unutulmaz resimler çizildi.

    camia ve futbolcular günlerce parti üstüne parti yaptı.

    kulübün sosyal medya hesapları günlerce özel prodüksiyonlu filmler, animasyonlar hazırlayıp yayınladı.

    şampiyonluk avrupa basınında uzun uzun anlatıldı. (mocuishle sağ olsun*)

    futbolcular yerli yabancı basına röportajlar verdi, sosyal medya paylaşımları yaptı. okan hoca açıklamalarda bulundu.

    şampiyonluk ve rekor puan yabancı sosyal medya platformlarında gündem oldu. dünya kadar eski futbolcumuz artık alakamız kalmamasına rağmen tebrik paylaşımları yaptı.

    daha nasıl konuşulacaktı amk?

    iki ihtimal var: ya her zamanki şizofrenlikleriyle olmayan şeyler uydurmayı sürdürüyorlar ya da biz şampiyon olur olmaz saddam gibi sığınaklarına saklanıp ağladıkları için kutlamaları duymadılar.

    gerçi şimdi düşününce ikisi birden olma ihtimali daha yüksek.*
  • 99
    fb başkanına ve taraftarlarına göre 48 saat konuşulmuş şampiyonluk.

    vallahi şahsım adına söyleyim. şampiyonluğu aldığımız konyaspor maçından yaklaşık üç saat sonra benim için bitti gitti kutlamalar. ya ben aşırı alışkınım şampiyon olmaya ya da bazı şeyler eksik bünyede. arkadaş ne yapacaktık acaba 40 gün 40 gece eğlence mi tertipleyecektik? kuzey kıbrıs ve tüm dış temsilciliklerde partiler mi verecektik? vallahi bu adamlar nasıl bir kafa yaşıyorlar anlamak güç. çok merak ediyorum kazara şampiyon olsalar ne yapacaklardı acaba? vallahi komedi filmi gibi bir camia. işin kötüsü tüm bunlar ne kadar dipte olduklarını gösteriyor ama biz bundan daha kötü olmazlar dedikçe daha da dibe batıyorlar. enteresan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın