• 36
    bu sezon oynadığımız * şampiyonlar ligindeki manchester united maçında 2-1 geriye düştüğümüzde hava almak için balkona çıktım. gökyüzüne baktım ,yıldızlar ve ay. aklıma erden timur geldi ,yaptığı transferler. sonra dünya iyi insanların hatırına dönüyor dedim erden timur özelinde. maçı kazanacağımıza inandım. gerçekten öyle oldu. önce penaltı ,sonra gol. demem o ki inanın ve isteyin.
  • 2
    avrupa kupası umrumda değil artık. bu sezonu şampiyon tamamlamak zorundayız her açıdan. bu kadar iğrençliğin olduğu sezonda diğer itici takımın şampiyon olmaması lazım.

    galatasaraylıyım ama objektif olarak bakmaya çalışıyorum bu zamana kadar yaşanmış olaylara. neresinden baksam elimde kalıyor.

    “ali koç’un son sezonu, şampiyonluğu kazandıracaklar, o da başarısız olarak bırakmayacak” gibisinden komplo teorilerine inanmaya başlıyorum. paralel de yönetimden ses çıkmaması da düşündürücü.
  • 37
    yönetim tarafından çok da umursanmadığına maalesef bugün bir kez daha kani olduğumuz, öte yandan teminatımız okan buruk'un sezon içerisindeki en büyük hedefi olan lig şampiyonluğu. bu takım şampiyon olacaksa okan hoca'nın 96-00/11-12 terim mentalitelerine sahip olmasıyla olacak. özeleştirisini en çok kendisi veriyor, basın toplantılarında saha dışına nadiren çıkıyor. aklı sürekli saha içinde. bu zihni, irfan hocayı ve de scout şefimiz ali yiğit kardeşimizi(geçen sezonun önemli figürlerindendi hatırlamakta fayda var) yenmek güç.

    bakmayin iki puan önde olanların momentumu aldık geyiğine. iki maça bakar bu işler. 24 aralık fenerbahçe galatasaray maçında gördük kim daha "büyük" ve iyi takım. süper final skandalından önce gördük kim daha çok korkuyor. sucu reyis'in önemli vecizi "alayına k... şampiyon olcaz" modunu açmamız gerek. gs baylar gs. g ve de s.
  • 46
    eğer olur da sezon sonu bunu başaramazsak okan buruk ve futbolcularının emeği hiçe sayılıp "zaten haketmemiştik" denebilir. bu şampiyonluğu ancak hakemler ve futbol ortamı sebebiyle kaybedebiliriz. geçen sene* bir tane beşiktaş maçı kaybettik diye ben sözlükte de okudum "zaten haketmedik" temalı yazıları. o yüzden bana sözlükte çoğu yapılan yangın samimi gelmiyor.

    mevcut kadronun bu sezon şampiyon olamama ihtimali yok ama takviye de gerekiyor bunu inkar etmek son derece yanlış. fakat bazı şeylerin şeyi çıkıyor işte.
  • 45
    kirilma yaratacak sampiyonluktur.

    galatasaray olursa, seneye ali koc yok ve fenerbahce kongre ve yeniden yapilandirma yasayacak. para kazanmayacagi, sadece para harcayacagi bir ise girecekse ancak saran girer. o da parasindan olur basarilar gelene kadar.

    ayrica, biz oldugumuz takdirde ulayip 5 seneye cikarabiliriz ust uste sampiyonlugu. terim'in ofisinin panosundaki 5. yildiz dolacak. 6. icin kupa alacagiz.

    anadolu kulupleri, ts ve besiktas avrupa gelirlerinden mahrum sekilde daha da kotulesecektir.
  • 68
    olum bu sezon şampiyon olursak inanılmaz bir başarı olacak.

    yemin ederim bak elim ayağım titriyor.

    dünkü fener maçı'nda yapılan haksızlıklar rüyama girdi bu gece.

    olacak iş değil. ben bu sezonki fener kadar ömrümde bu kadar kayırılan bir takım görmedim. her hücremle nefret ediyorum.

    psikolojileri mahvolmuş bunların. her maç çirkeflik, hakemi baskı altına alma, tonla kayırılma, uydurma penaltı ile zor bela kazanıyorlar.

    neden çirkeflik yapıyorlar çünkü puan kaybederlerse helva gibi dağılacaklarını iyi biliyorlar.
    neden helva gibi dağılmaktan korkuyorlar çünkü galatasaray'ın şampiyon olması ihtimaline karşı tavuk gibi tir tir titriyorlar.

    allah'ın izniyle bam güm vura vura bu sene de şampiyon olursak çok çok anlamlı olacak çoook!
  • 20
    ligin yarısı bitti. an itibariyle bir maç fazlası olan lider fener'in 3 puan gerisindeyiz. biz maçımızı aldığımız andan itibaren averajın önemi kalmayacak. unutulmamalıdır ki fener en az 4 puan önde sami yen'e gelmek zorunda. yoksa averajı +150 de olsa bizim 1-0 skor ile alacağımız galibiyet bile bizi şampiyon yapacak.
    şu an ense karartmaya gerek yok. son maça en az hasarla çıkmamız lazım ki şampiyon olalım.
    hiç mi takılmayacaklar? hiç mi küme düşmeme yarışı yapana puan vermeyecekler? illa ki yaşayacağız bunları da.
    bizim karşımızda sadece 1 rakip yok. rakipler ordusu var. hem de çoğu haddi değilken rakip gibi görünmeye çalışıyor.
    rize, sivas, kasımpaşa, hatay, adana demirspor ve saymakla bitiremeyeceğimiz niceleri.
    fark etmez. yeter ki biz son maça diri kalalım. onların da asıl korkusu bu aslında. bir an önce arayı açıp bizi düşürmek istiyorlar. sami yen'e şampiyon gelmek istiyorlar.
    oyuna gelmemeliyiz ve 2023-2024 sezonu şampiyonluğuna inanmalıyız.

    edit: mocuishle uyarısıyla düzeltme yapıldı.
  • 54
    dağılmadan odaklanılması gerekendir. olan oldu artık. eleştiri hakkımızı bu yaza saklı tutalım. kazanılması gereken bir şampiyonluk var. erden timur'un gelecek transfer döneminde hatalarını telafi edeceğine inanıyorum. bu yaz doğru aksiyonlar alınmazsa daha sert eleştirelim. ancak günü bugün değil.

    elimizde avcumuzda bir galatasaray var. onu da ite köpeğe yem etmenin manası yok. burası ortadoğu. burda gereksiz objektifliğe giren kaybeder. yok icardi billurlarına temas etti, etmedi vs. gibi değişik tartışmalar içinde sözlük. sahiden bu mu ya mevzumuz? iktidarı, oligarkları, troll orduları, pfdk'sı, satılık kalemleri, yayıncı kuruluşu, şike suçlarının üzerini gölgeleyen yargı anlayışı, federasyonu, mhk'sı derken içerden dışardan binbir dert ile uğraşırken sahiden mevzumuz icardi'nin hareketi konusunda dürüst olmak mı? isviçre mi burası veya norveç mi? coğrafya kaderse bizim de fazla naifliği artık bir kenara koyma zamanımız geldi.

    bu saatten sonra herkesi her türlü baskı altına alıp önümüze çıkarılan tüm engelleri yıkıp geçmemiz lazım.
  • 76
    galatasaray kazanmazsa yüzyılın şikesi olarak kayıtlara geçecek sezon. ben bu kadar organize ve herkesin şımarık bir zengin çocuğunu başarılı göstermek için iğrenç şeyler yapılıyor. kimisi çıkar amaçlı, kimisi de şampiyon olsun da kurtulalım derdinde.

    sanki şampiyon olsa seneye katlanarak devam etmeyecekmiş gibi.

    saldırıların, tehditlerin cezasız kaldığı, küfürlerin gözlemci raporlarına yazılmadığı, 10-12 puan olamayan penaltılarla yarışta tutulduğu bir ortam var. adam beni daha fazla kollamalısınız diye süper kupa maçına u19 ile çıkıp gol yiyince maçtan kaçtı.

    uefa başkanı ile görüştü akabinde istedikleri yabancı hakemler var’a getirildi. üstelik şaibeli portekizli hakemler atandı. uefa dahil bu kadar organize bir pislik görmedim hayatımda.

    yönetim ve taraftar ayık olması lazım.
    özellikle 19 mayıs 2024 galatasaray fenerbahçe maçında sahaya atlayabilecek galatasaray taraftarı görünümlü tiplere. bu fener bizi sahada adil bir ortamda yenemez. trabzon maçında yaptıkları gibi hükmen galip gelmeye çalışabilirler.
  • 33
    bize her sene çelme takılırdı, bir şekilde mücadeleye devam ederdik. takımımız da hep temiz ve üstün oynadığı için hakemlik çok durum olmuyor hala.

    bu sene, asıl geçen senelere göre dozu arttırılmış olan olay anadolu kulüplerinin her ama her maç fener'e yatması. bununla baş etmenin yolu yok. bir gün elbet kokusu çıkacak ama şu anda dünyada bizden başka hiçbir camianın saha içinde baş edemeyeceği bir kötülükle karşı karşıyayız.

    çok çok az umudumuz var. geçen sene de öyleydi ama okan hoca ve icardi'nin büyüsüyle ipi göğüslemiştik.

    bu sene rakibin saha dışı hamleleri daha aktif. bizim saha içi performansımız daha çalkantılı.

    işimiz zor. imkansız değil. ama şu an umuttan çok alarma ihtiyacımız var. bu senenin parolası umut değil; uyanıklık, disiplin ve isyan.

    aklı başında olan insan, şu futbol ikliminde umuda tutunmaz...
  • 22
    bugüne kadar zerrece kuşkumun olmadığı şampiyonluktu ancak artık bence zora girdi. yönetim maalesef ama maalesef müdahil olmuyor mu olamıyor mu bilemiyorum ancak hakikaten zora girmiştir nazarımda. ben ki 2-3 hafta önce mart ayında 5-6 puan farkla önde gireriz demiştim (bkz: #3805509) ancak artık diyemiyorum çünkü hakikaten gözün gördüğü bir şey var devlet kurumları dahil *tüm türkiye birlikte hareket ederek rakibimizi şampiyon yapmak istiyor.
    twitter'da dün bir şey görmüştüm "fenerbahçe'nin 12. adamı devlet olmuştur." diye artık mevzu çok net galatasaray şampiyon olmasın isteniyor bu durumun bu kadar gözler önüne serildiği başka hiç bir yıl olmamıştır. 2022-2023 sezonunda hakemlere rağmen şampiyon olmuştuk ki bu durum bence ülke futbolunda bir ilkti.
    nasıl çıkarız bu girdaptan bilmiyorum ama bugün oynanacak (bkz: 11 ocak 2024 sivasspor galatasaray maçı) kazanmamız bu yıl şampiyonluk için inanılmaz kritik hale gelmiştir.
  • 74
    ligdeki toplam 23 şampiyonluğumuzun her biri muhakkak ki çok değerli.
    bunların 17'sine canlı şahitlik etmiş birisi olarak en çok istediğim ve en mutlu olduğum/olacağım şampiyonluklar listesinde ilk 5'e koyacağım bir şampiyonluk olacak bu sezonki inşallah.
    zira yaşamadığımız rezillik, skandal, adaletsizlik, hukuksuzluk ......vs. kalmadı, ve bunların bedelinin ilgili kurum ve şahıslara bu şekilde ödetileceğini düşünüyorum.
    ayrıca görmeyi en çok istediğim şey de parasıyla her platformu dizayn edebileceğini sanan şahsın allah'ın izniyle alacağımız bu şampiyonluğumuzdan sonra k.çına teneke bağlanarak kulübünden gönderilmesi olacak.
    (gerçi şimdiden yalısının önünde "taraftarız biz çekeriz cefa - ali başkan bizi bırakma" tezahüratlarını da duyar gibi oluyorum, yani gitmez de bu...)
  • 14
    şampiyon kim olursa olsun,

    galatasaray'ın sürekli olarak arkasından konuşan, kapalı kapılar arkasında aleyhine işler çeviren bazı anadolu takımlarını iç saha - deplasman fark etmeksizin eze eze, perişan edercesine yenmesi gerekli olan sezondur.

    bu şampiyonluk mücadelesinde galatasaray'ın karşılaştığı esas ve en büyük problem fenerbahçe, tff değil, sürekli olarak saha içinde ve saha dışında galatasaray'ı fitne fücurla bozmaya çalışan bazı istanbul ve anadolu takımlarıdır.

    gereken cevap saha içinde en ağır şekilde verilmelidir.
  • 65
    herkesi yıpratan, çelik gibi sinirleri olanın kazanacağı şapmiyonluk.

    galatasaray camiasını hakem hataları, anadolu kulüplerinin rakibe devamlı yatması, yeni transferlerin gerekli verimi sağlamaması yıprattı.

    okan hocamı sürekli sigara paketinden mevki oluşturma çabası yıprattı.

    ismail kartalı sadece ve sadece farkında olduğu yetersizliği ve bunun üzerini kapatma çabası perişan etti. kendisi de biliyor bu işi beceremediğini, sürekli kamufle etme derdinde. artık dayanamıyor.

    fb taraftarını yıllardır süren galatasaray hegamonyası ve uzun soluklu başarısızlık yıprattı.

    umarsız bir zaha ve ziyech savunucusu olan ben bile şuraya 2 satır yazamayacak hale geldim. çünkü her hafta aynı savaş yeniden başlıyor ve sürekli dinamikler değişiyor.

    demem o ki bütün bu yıpranmışlıkların içinde mental olarak ayakta kalan bu ipi göğüsleyecek. ve bu konuda içim çok rahat. çünkü (bkz: we have okan buruk, they don't) .

    okan hocam profesyonelliği ve futbol bilgisi ile bu ipi rakiplerinden önce göğüsleyecek. rakipler için (bkz: fb, tff, mhk, anadolu kulüpleri) anadolu kulüplerine bjk de dahil bu arada.

    haydi büyük galatasaray camiası. ihtiyacımız olan son bir gayret.
  • 39
    fener aşırı kırılgan bir camia ve başında lider bir hoca yok. şimdilik onlar adına işler iyi gidiyor. kazanmaya devam etmeliyiz. biz kazandıkça baskı artacak ilk puan kaybında homurdanmaya başlayacaklar. ellerindeki en büyük koz ali koç ve serveti. şampiyonluk için tüm tuşlara basıyorlar. avrupa mavrupa umurlarında değil, varsa yoksa şampiyonluk. öte yandan sakatlar ve cezalılar geri dönünce bırak feneri, isterse iki tane fener gelsin, önümüzde duramazlar. ligin en iyi top oynayan takımı biziz. kimseye bakmadan işimize odaklanacağız. önceliğimiz avrupa ligi. bayern‘e iki maçta da kök söktüren bir galatasaray var bu sene. kupayı 2. kez müzemize götürmek için elimizden geleni yapacağız. şampiyonluk mu, avrupa ligi kupası mı diye sorsam tamamınız avrupa kupası der, zira galatasaraylı olmak bunu gerektirir.
  • 43
    gün doğmadan neler doğar, pes edilecek bir durum yok. malesef hakem kararlarıni yenemedik 3 beraberlik bir de mağlubiyet aldık

    fenerbahçe veteran karması, fizyolojisi kaldırmaz maratonu. bizim yapmamız gereken koşuya devam, meşaleyi taşi.

    ali koç ve koç holding ajanslarınin algı ajanlarına prim verme.

    tarihe hepsi not düşülüyor. önemli olmak beraberce halatı çekmeye devam etmek. az kaldı 1 2 seneye kimse galatasaray'ı finansmandan veya projelerden baskılayamayacak.

    renktaşlar galatasaray çok zengin bir birikime sahip insanların takımı. madden değil entellektüellik olarak, bakın arayı feci açacağiz.

    tüm çabaları biz vites arttırmadan 4. yıldızı bari taktırmak.

    2000lerden bu hana 1 milyar$ dan fazla bonservis ve imza parasi vs harcadı fenerbahçe. senelik 50milyon$ ve ellerinde olana bakın.

    korkunç bir atılımı heba ettiler. ali koç 5 senede 150 200milyon$ servet eritti.

    buna da tablo yaptırtmayın rica ediyorum*.

    sporda zafer inananlarındır. elinizde icardi var 3 senelik kontratiyla, inanmamak ayip.

    düzeltme, birisi de trilyon yazmissin milyar yerine demiyor. bir an dedim ne trilyonu *
  • 70
    tarihin en kritik şampiyonluğu olabilir. kur bu kadar yüksekken ve şampiyoınlar ligi geliri bu kadar belirleyiciyken nazarımda tarihin en önemli sezonunu oynuyoruz. biraz daha açma gerekirse, birleşmiş bir galatasaray yönetimi, bankalar birliğinden çıkış, yeni ve modern antrenman tesisine geçiş, kulüp tarihin en büyük gayrimenkul yatırımının gerçekleşiyor olması gibi nedenlerle kopup gideceğimiz sezon bu sezondur. karşıdaki güruhun bütün tuşlara basmasını, karşımızda kutsal haçlı ittifakı gibi durmalarının sebebi işte bu ekonomik farkın açılma ihtimali. zira bunları gerçekleştirmeyi başarabilirsek ben lyon, bayern munich, juventus gibi 10 yıllık bir dönem kapatma kapısında olduğumuzu görüyorum. sahaya giden gidemeyen tüm renkdaşlardan isteğim takıma kayıtsız şartsız destek vermeleridir. önümüzde 7 maç kaldı ve avantaj her türlü bizde. yeter ki içeriden çatlamayalım bize dokunma şansları yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın