• 480
    bütçe dar tutulacaksa tüm hakkımızı sağ beke harcama taraftarıyım. aradığımız 8 numarayı bu saatten sonra uygun fiyata bulabileceğimizi düşünmüyorum. verim alamadığımız oyunculardan bir kademe daha fazla verim alabildiğimiz durumda dahi ciddi transferler yapmış oluruz. sürekli yeni transfer yapmak her ne kadar rekabet ortamı yaratsa da takımın dnasında bozulmalara yol açıyor. okan hoca oyun şablonunu oturttu fakat henüz bir takım hüviyetine bürünemedik. bu sezonun kalanında buna yoğunlaşmak daha faydalı olabilir.
  • 481
    galatasaray yönetimi’nin çok da becerili olmadığını gösterdiği üst üste 2’nci transfer dönemi. 3 aydır angelino’nun gideceği belli, boey’in cl’deki performansından sonra olası talipleri olacağı çok açık, kerem demirbay ve ndombele berbat performans göstermiş, oliviera hem sakat hem çok istikrarsız, şampiyonlar ligi’nde merkez orta sahada stoper yedeği diye aldığın kaan ayhan’ı oynatmışsın, 10 numara pozisyonunda sol açık kerem aktürkoğlu’nu oynatmış ve oyun anlamında hiç verim alamamışsın ama son günlere girilirken yapılan transfer sayısı 0. bu fotoğraftan ya ortada çok büyük bir beceriksizlik var ya da okan buruk’u yemeye çalışıyorlar sonuçlarından başka bir şey çıkmıyor.

    nasıl olduysa ilk sene nokta atışı transferler yapıldı ama sonrası davinson sanchez ve biraz da zaha harici tam bir fiyasko. kimse bana ‘en iyisi için çalışıyorlar’ demesin lütfen. gördük yaz transfer döneminin son günündeki ‘daha iyisi’ni.
  • 482
    bizim icin husran olacaga benziyor. 2 ay oncesinden (kendin de aciklamisken) sol bekinden devre arasi cikacagin belliyken, ofansif ortasaha ihtiyacin barizken ustune sag bekini satip o bolgeni de bosaltip 2 gun kala hala tek bir ihtiyacini doldurmamissan, maalesef basarisizsindir. yaz doneminden hicbir sekilde ders alinmamis. eger yonetim ben bankalar birliginden cikacagim, bonservis harcamayacagim zaten rakibi kopek gibi kolluyor bizi asagi cekiyorlar tam firsati deseydi, taraftar da bos yere beklentiye girmezdi.
  • 484
    ben bu dönemi takviye yapmadık sadece leo dubois geri geldi diye düşünüp yangıncı taraftar gözüyle yorumlamak istiyorum. kadroya takviye yapılmadı diyelim ancak sasha’dan gelen para düzenli olarak ödemek koşuluyla oyuncu maaşlarına, bankalar birliği borcunun bir kısmına ve bir kısmının da kemerburgaz tesisine harcandığını düşünmek istiyorum.
    şimdi soru şöyle, ne kaybederiz ?
    1. şampiyonluk; o da belki. örnek olarak
    dubois sağ bek, yedeği kaan ayhan
    barış sol bek, yedeği berkan
    kadromuz ne kadar eksik desek, oyuncuları çokça eleştirsek de bu ligin çok çok üstünde.
    varsayalımki ligi kaybettik, hiç umrumda olmaz. zaten her 2-3 senede biz şampiyon oluyoruz :) benim için önemli olan şampiyonlar ligine katılabilmek. bu sene ikinci olarak şampiyonlar ligine gidebiliyoruz. sanırım sadece elemelerden katılmış oluyoruz. eleme maçlarının zorluk derecesini bilmiyorum şuan o yüzden bir şey diyemiyorum.
    2. uefa kupasından erken elenme. bu kişisel bir yorum ve ayrıca da biraz ukalaca gelebilir özellikle belirtiyim. benim için galatasaray şampiyonlar ligi takımı ve benim takımımın hedefi de sadece burda kalıcı olup kupayı almak olmalı. yani elensek de hiç üzülmem. dünya ne kadar sallıyor sevilla’yı sizce ?

    transfer ile ilgili bir örnek daha vermek istiyorum. misal okan buruk’un istediği vecino’yu almadık ya da alamadık. ne oldu? kendi vecinomuzu kaan ayhan ile içerden yarattık. vecino’yu izlemiş olanlar bilirler ki vecino kaan ayhan’ın verdiğinden çok daha fazlasını vaad eden bir oyuncu değil. biz ne yaptık risk alıp ndombele’yi aldık. ne oldu diyebilirsiniz, haklısınız olmadı ama eğer ndombele’den olsaydı buralar ndombele diye yıkılıyordu, zaten gruplardan da kesin çıkmış olup çeyrek final kovalıyor olurduk.

    kısaca söylemek gerekirse ben nordi mukiele gibi davidson sanchez etkisi yapabilecek ya da potansiyeli sasha boey gibi bayernlere arsenallere transfer yapabilme ihtimali olan kumbedi gibi oyuncuların peşinden gitme taraftarıyım. bizim hedefimiz önümüzdeki sene en azından şampiyonlar ligi gruplarından çıkabilmek olmalı. bunun için de transferlerde çok titiz olmamız gerekli diye düşünüyorum.
  • 488
    yine yeniden galatasaraylıların kandırıldığı bir dönem olma yolunda ilerliyor. biz bu işleri çok gördüğümüz için artık şaşırmıyoruz.

    ünal aysal döneminden sonra en çok gelir kazandığımız dönemde galatasaray uefa ve şampiyonluk yolunda as sağ bek ve sol bekini 6 aylık kiralık oyuncularla geçirecek diye algılar başladı.

    1. şampiyonluk gelirleri
    2.şampiyonlar ligi gelirleri
    3.şampiyonlar ligi maç gelirleri
    4.store gelirleri
    5.sponsorluk gelirleri ki sözde en yüksek olduğu dönemmiş
    6.bedelli sermaye artışı
    7.kombine gelirleri
    8.yeniden satılan loca gelirleri
    9.mecidiyeköy ve diğer satışlardan gelen gelirler
    10.oyuncu kiralama ve satışları
    11. sacha boey'den gelen gelir

    yukarıda saydığım bu kadar gelir varken siz koskoca galatasaray kulübünü taraftar uefa iddiası ve şampiyonluk iddiası varken 6 aylık kiralık adamlarla geçiştirirseniz hadi avrupayı geçtim ama şampiyonluk giderse hesap vermeniz zor olur. ben demiyorum ki iki oyuncuya bonservis verilsin. hadi sağ bek için dubois'i çağır ama 4 aydır sol bek alacağın belliyken sen bir aday bulamadıysan senin aklında zaten sol bek almak yok demektir.
  • 489
    barış alper, kerem, morutan, cicaldau, mostafa mohamed, nelsson, marcao, luyindama, telles, bruma, boey son yıllardaki tutan ve oturmayan genç scout transferlerimiz. 50 milyon euroya 11 deneme yapmışız. ortalama neredeyse 4 milyon euro.

    30'a oyuncu sattık. 6'sı eski takımlarına, kalanın yarısı bankalar birliğine gitse 12 kalıyor. 2si ile de oyuncu alacakları ödesen 10 kalıyor. çok rahat iki beke scout transferi yaparsın.

    hal böyle olunca ister istemez insanın aklına acaba fenerbahçe'nin şampiyon olması mı isteniyor sorusu geliyor. 30 milyonluk satış yapıldı, 30 milyon da şl'den geldi, bir 30 da lider olsan şl'den tekrar gelecek, yöneticiler ffp, bankalar birliği diyerek transfer yapmayacak gibi gözüküyor, hiç mantıklı değil.
  • 491
    mevcut yönetimin söz konusu dönemde transfer yapmadı-parayı sokağa atmadı diye savunulmasına itirazım var.
    şunda herkes hemfikirdir sanıyorum, en azından mantıklı hiç bir galatasaray taraftarı atıyorum sırf transfer olsun diye serge aurier'e 3 milyon bonservis 2 milyon yıllık ücret verilmesini istemez.
    transfer isteyen taraftar makul-mantıklı ücretlerle takımı ileriye taşıyacak transfer istiyordur.
    burada şunu sormak bence herkesin hakkı, angelino ekim'den beri oynatılmazken; boey'in en iyi ihtimalle sezon sonu gideceği kesinken yerlerine hiç mi alternatif bakılmadı?
    uygun bütçeyle gelebilecek kimseyi mi bulamadı scout ekibi?
    transfer yapmadık, parayı sokağa atmadık diyelim ki; bu mantığa göre, sezon sonu ya 2. olursak.
    mevcut sezonda şampiyonlar yolundan elemelere katılıp molde'yi elerken ecel terleri döken takımımız şampiyon olmayan takımların yolundan ilerlediği durumda mesela arsenal'le karşılaşıp elenirse; o zaman da 'iyi ki transfer yapıp paraları sokağa atmamışız, zaten arsenal'i eleyemezdik' mi diyeceksiniz?
    şampiyonlar liginden bu sene kazandığımız 30 milyonluk kazançtan önümüzdeki sezon mahrum kalma riskimizi düşünmüyor musunuz?
  • 493
    dostlar bi uyanalım artık ya. ne başarılar gördük, ne rekorlar kırdık. hocaya, erden başkana, dursun başkana güvenmeyi ne zaman öğreneceğiz acaba?

    bakın yaz dönemi transfer sezonu bittikten sonra erden başkan çıktı açıklama yaptı. paramız yoktu transferler şl'den gelen parayla yapıldı dedi. biz sandık ki bu süreci hiç önemsemediler. sonra bi çoğumuz hak verdi adama.

    sonra okan hocayı ele alalım. istediği adamları veto ettik meğer sistemine uygun adam istemiş. oyunu gördükçe hak verdik. bir de şunu eklemeliyim okan hoca bize gelmeden de hocalık karakterinde, sistem oyunuyla parlattığı bir sürü adam vardı. bize geldiğinde de topclass oyunculara evrildiler bazıları. özellikle; örneğin bayern maçlarında takımı kaleye yaslayıp 4-5 gol yesek o iyi deseydi hangi oyuncu sivrilebilirdi? oyuncuların potansiyellerini yükseltmekte bi harika okan hocam. boey örneği en bariz olan. çalıştı etti peki tamam da bu adam kaç hoca gördü ama onun oynayabileceği sistemi kuran yine okan hocaydı.

    gelelim can alıcı yere. dursun başkan ilk dönemi gibi değil çok itidalli açıklamaları var. kimi zaman dedi ki; milleti birbirine düşman etmeyin, kimi zaman da sacedece sustu. bazen susmak büyüklük göstergesidir bazen de rakibine en ağır cezadır, umursamamaktır. hakeme şiddet olaylarıyla gördük ki haklıymış.

    işin esas noktası şu. başkan bonservis vermeden transfer yapalım dedi diye kızıyorlar. yahu adam ne desin. gelen parayı basıcaz, efsane transferler mi yapacağız desin? zaten millet aç kurt gibi boey'den gelen 30milyona çökmek istiyor. takımın iki tane beki yok. takım zor durumda diye 1 eden adama 5 istiyorlar.
    bu harika bi taktik. belki de dursun başkanın yaptığı en akıllıca açıklama buydu.

    yönetim öyle güzel iş yapıyor ki; yaz döneminde de şimdi de basına sızan doğru dürüst bi isim yok. bu sessizlik de taraftarı galeyana getiriyor. önceleri bi çok adama son dakika bastık parayı, hep elimizde patladı, diğer sezonu da yaktık. panik transferlerinden bıktık.

    ben sakinim ve hocaya da yönetime de güveniyorum. bakalım neler olacak cumaya...
  • 494
    hatırlanacağı üzere davinson sanchez, yaz transfer döneminin son günü takıma katılmış ve 9 milyon euro bonservis bedeli ödenmişti. bu bedelin 17-18 milyon eurolardan düştüğü de açıklanmıştı erden timur tarafından. sonuç olarak davinson takıma son katılan oyuncuydu ama oynar oynamaz performans vermişti. angelino takıma ilk katılan oyuncuydu, kampa katıldı vs. ama beklenileni vermek bir kenara umut bile bağlatmadı kendisine sağ olsun. halbuki kendisi en çok istenilen en gerekli bölgenin transferiydi. bu transfer gerçekleşirken de bir çoğumuz bugün böyle olacağını düşünmedik muhtemelen. buradan çıkacak sonuç, bir futbolcu geldiği gibi katkıda verebilir, zaman da alabilir, hiç vermeyedebilir. bu 3 denklemin tamamını şimdiye kadar yaşadık.

    leo dubois'i sistem bir şekilde sezon başı dışarı attı. solda angelino ve kazım, sağda boey ve kaan denklemi kuruldu. boey'in devre arası satılması bir yana sözleşme uzatması gündemdeydi. kesinlikle planların arasında bu satışın olduğunu düşünmüyorum. fm de bile bayern 15 teklif etti diyelim siz onu 30 yapıp pazarlık ettiğinizde bir anda yeşil yanınca afallar şaşırırsınız, istemeden de olsa o teklifi kabul edersiniz. reddettiğiniz anda boey bir sıkıntısını sizinle paylaşmak istiyor diye bildirim okursunuz çünkü. içeriği de malum beni niye göndermediniz? siz ona kulüpte kalman için ne yapmamız gerekiyor dersiniz ve gelen cevap genellikle teşekkür ederim ama yapacağınız hiç bir teklif beni kulüpte kalmaya ikna edemez olacaktır. boey bayern süreci tam olarak budur. çünkü o bayern, 3. tercihi olan beke 30 u basar alır geçer. biz ise liste başındaki adama o paraları veremeyiz.

    şimdi cuma günü isim bildiricez hiç hareket yok, yönetim uyuyor, basına hangi isim düşse, çöp, kronik, yaşı geçmiş, içi çürümüş, bu adama yatırım mı yapılır, şu kadar euroya oynucaksa öyle gelsin, üste para verse olmaz, aradığımız profil değil bla bla bla...

    cuma gününe mutlaka transfer olacak eksik yerlerin önemli kısmı kapatılmış ve liste bildirilmiş olacaktır. çarşamba günü 5m olan adamı cuma günü 4m e almak varken neden beklenmesin ? 2-3 günde mi uyum sürecini atlatıcak şehre alışacak. adam topçuysa çıkar oynar, katkı da verir. biraz şansı biraz mevkisinin gereklilikleri bu durumun belirleyicisi olacaktır. bir de ara dönemde kimse düzenli oynayan oyuncusunu vermek istemez. hem genç hem potansiyelli hem de hazır adam istiyoruz. hem de maliyeti düşük, ucuza oynasın istiyoruz. ne güzel hayaller keşke olsa...
  • 496
    erden timur ekim ya da kasım ayında ‘harcama limitimiz yoktu, bu durumu kulüplerle pazarlık yapabilmek için söylemedik, şampiyonlar ligine katılım kesinleşene kadar’ demişti. şu an ki bahane nedir, angelino’yu 3 ay önce kadro dışı bırakmışsın hala daha sol bek peşindesin. üstelik senin oyun planına uyan sol bek profili takımında var zaten *. oyun planıyla alakası olmayan dubois, angelino gibi bekler transfer ediliyor sonra çözüm takım içinden çıkıyor, bu takımın transfer politikası neye göre oluşturuluyor? yazın kanatlar yüzünden orta saha sahipsiz kalmıştı şimdi de bekler yüzünden olacak.
    ayrıca yapılan anlaşmalar o kadar saçma ki, maaşını ödediğin oyuncuyu geri çağıramıyorsun, başka bir takımın kurtulmak istediği yeter ki al biraz oynat dediği oyuncuyu geri gönderemiyorsun, o oyuncunun maaşından dolayı da başka orta saha transferi yapamayız diyorsun. sen devre arası gönderebilme opsiyonu koysaydın tottenham vermeyecek miydi ndombele’yi. vermesin, zaten iş olsun diye yaptığın o kadar belliydi ki , vecino’dan sonra ndombele ne alaka, bir de iş olsun diye yaptığın bu hamleyle devre arası düzeltme şansını baltalıyorsun.
  • 497
    transferlerin geç kalması yada yapılmaması durumunu acaba fenerbahçe şampiyon olsun mu isteniyor olarak düşünen tarftarımız ile kerem aktürkoğlunu ıslıklayan taraftarın aynı kişiler olduğunu düşünüyorum.

    eleştiri, sorgulamak bu takımın bu taraftarın genlerinde var ve çok mutluyum fakat bu kadar değil dostlar.

    bir şirketi finansal açıdan yönetmek kolay iş değil. yönetimin 30m euromuz yok bonservisle oyuncu almayacağız algısını yaratmasıda gayet doğru bir ifade.
    x kişisine peşin 6m euro vermek mi istersiniz yoksa 1+5 mi vermek istersiniz? ilkini seçen arkadaşlar şuan oturup ndombele, ziyech, angelino transferlerini düşünsünler.
  • 498
    bu sezon transferde avrupa ülkeleri gibi ıslak imza gereksinimi kalkacak deniyordu ama bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı? eğer ıslak imza gerekli olacaksa avrupa ligi oyuncu kaydına yetişmesi için yarın öğlene kadar vaktimiz olacaktır. buraya gelip imza atması gerekiyor veya sözleşmenin imzalatıp gelmesi gerekiyor. her halükarda ıslak imza olması gerekiyordu. umarım bu gereksinim kalkmıştır ve gece saat 23:59'a kadar vaktimiz olur. en azından ümidimiz olur.
  • 499
    yine erden timur'un varlığını unutan izleyicileri görmemizi sağlayan dönemdir. bana göre rakiplerden daha çok zarar veren bir durum bu. bize izleyici gerekmiyor, o suyun öteki tarafında var zaten senelerdir izliyorlar.

    'ben taraftarım!' diyorsanız transfer, taktik, yönetim vs. sizin bunlarla işiniz yok! sizin işiniz forma almak, destek vermek, stada gidiyorsanız bağırmak!

    galatasaray yönetimi gereğini yapar. konsantre olamayacaksınız, trene binmekten korkuyorsanız, şampiyonluğa inanmıyorsanız; herkes gibi siz de gidin, biz kalırız. biz galatasaray'lıyız.
  • 500
    net olarak yönetimin sınıfta kaldığı dönemdir. övdüğümüz kadar eleştireceğiz de. nitekim okan hocanın da basın toplantısında bunu dile getirdiğini gördük. şimdiye kadar okan hoca hep yönetim koruma amaçlı konuşurdu ama bu kez ilk defa fatih terim gibi yönetimi ortaya attı, çok da doğru yaptı.

    boey ve angelino'nun gidecekleri az çok belliydi. bu oyuncuların alternatiflerinin çok önceden bulunup takıma kazandırılması gerekirdi. hadi boey son dakikada gitti diyelim sol bek ne oldu?

    fb ihtiyacı olmadığı halde hala kadrosunda pat pat güçlendirirken biz seyretmekle yetiniyoruz ve inanılmaz bir şekilde eksik durumdayız. kanat bekleri olmayan takım ben hayatımda ilk defa görüyorum. her kanadın bir asıl ve bir yedek oyuncusu olmalı.
    okan hocanın devşirme bek bulması çekirge misalidir bir sıçrar iki sıçrar...
App Store'dan indirin Google Play'den alın