• 101
    başarısızlığın hakettiği değeri yansıtan ihaledir. iptv, korsan yayın şu bu gibi şeyler gram zerre alakası yoktur. ülke futboluna siyaset karışmayı geçip yönetiyor durumda. sahaya baksanız hakem kalitesi yerlerde, oyun kalitesi deseniz daha beter. avrupa'da sıralama olarak batmaya devam ediyoruz. bunları göz önünde bulundurmayacakta neyi düşünecek ihaleye teklif yapan firmalar? iptv falan geçiniz bu işleri her şey ayan beyan ortada. rezalet ötesi bir futbol, rezalet ötesi bir federasyon ve inanılmaz siyasi bir yönetim şekli varken ne yazık ki gerçeğin yüzümüze vurulmasından başka bir şey değildir bu ihale.
  • 102
    bir numaralı sebep ip tv değildir. zira insanların büyük bölümünün buna yönelmesine sebep olan yönetim bir numaralı sebeptir. legal yayın ücretlerinin artmasında, hayat pahalılığında, zamlarda, kur'da sebep neyse odur. hatta bu tff vs başımıza getiren futbolu futbol hatta sporu spor olmaktan çıkaran kaliteyi yerin dibine sokan kimse neyse odur. ıp tv sebep değil sonuçtur.
    sadece futbolda değil topyekun çoğu alanda dibi gördük, görüyoruz. her yeri cahil cühela kaplamış durumda.
  • 103
    kazanani olmayacak ihaledir.

    ulkede adalet olmadigindan mutevellit futbolda da olmadigi icin kimse bu sarlatanliga para odemek istemiyor. sike olaylarinin aciga cikmasina kadar insanlar bir sekilde futbolun icinde kalip zevk aliyor ve imkani olan da parasini verip maclari izliyordu. ne zaman ki ulkede futbol icin buyuk temizligin yapilabilecegi sike operasyonu hali altina supuruldu, suclular cezalandirilmadi aksine odullendirildi iste o zaman herkes uyandi.

    hakemi silahla vuracaktim diyene odul verir, ligi dizayn edenleri basa getirir, renge gore karar alir, bir takimin basinda sevmediginiz kisi var diye o takimi kume dusurmeye calisir, insanlarin masumca sevdigi takimlari sahsi oyuncaginiza cevirip batirir sonra da cekip giderseniz kimse kusura bakmasin ederiniz en fazla ihaledeki rakamlar olur ki onlar da hala yuksek bana gore.

    sonuc olarak bes para etmeyecek lige verilecek tekliflerin toplandigi ihaledir, bir cacik da cikmaz...
  • 104
    kulüplerin insafına kalırsa hiçbir şekilde taraftarların yararına sonuçlanacağını düşünmediğim ihaledir.
    basit bir hazırlık maçını bile youtube üzerinden abone ol vs. butonu ile tek maç icin istediği fahiş fiyatla satan suyun öte tarafindan tüm sezonu taraftarını memnun edecek bir fiyatla satmasını beklemek hayalden öteye geçmeyecektir.
    bizim de aynı mantıkla yönetildiğimizi düşününce mevcut havuz sisteminin bozulmadan sürmesi ve ülkenin ekonomik gerçeklerini de göz önünde bulundurarak ihale fiyatının daha da yükselmeden yine beın ile devam edilmesi hepimizin hayrına diye düşünüyorum.
  • 105
    beinsports bu konu hakkinda aciklama yapmis bugün.

    https://beinsports.com.tr/...iyle-ilgili-aciklama

    --- alıntı ---
    süper lig'in ve 1. lig’in 2022 - 2023 sezonunu ve sonrasını kapsayan yayın hakları ihalesiyle ilgili olarak türkiye futbol federasyonu (tff) ve ihale komisyonu tarafından yapılan son açıklama, birçok açıdan kafa karıştırıcı olsa da yalın gerçekleri ortaya koydu.

    kamuoyunun da çok iyi bildiği üzere digiturk olarak, her paket için istisnasız en yüksek teklifi veren yayıncı olduk. öyle ki bazı paketlerde tek teklif veren yayıncı olarak, kulüplere garanti gelir taahhüt eden tekliflerimiz, ikinci sıradaki tekliflerin iki katıydı. ihale sürecinde kamuoyunun önünde yapılan bazı açıklamaların aksine, türk futboluna her zaman değer verdik, tüm taraflara saygı gösterdik ve iyi niyetle yaklaştık.

    tüm bunların yanı sıra, yirmi yılı aşkın süredir türkiye'de spor yayıncılığı yapan digiturk’ün teklifi, operasyonel açıdan kanıtlanmış gerçeklere dayanıyor.

    tff’nin kapalı zarf usulüyle iletilen teklifleri kamuoyuna açıklanmasıyla birlikte, biz de ticari çıkarlarımıza ve üyelerimizin menfaatlerine uygun hareket edeceğimizi belirtmek isteriz.

    digiturk olarak spor, eğlence, internet, ott ve diğer hizmetlerimizi kapsayan rasyonel ve uzun vadeli bir iş planına sahibiz ve aynı zamanda dünya çapında bir medya grubunun parçasıyız. faaliyetlerimizin uzun vadeli sürdürülebilirliği tek bir ihalenin sonucuna bağlı değil. alacağımız tüm kararlarda bu unsurları göz önünde bulunduracağımızı, kamuoyunun bilgisine sunarız.
    --- alıntı ---
  • 106
    bu ihalenin taraflarından biri olan saran group'un sahibi olduğu ajansspor.com sitesinin yaptığı habere göre, bugün mesai saati bitimi itibarıyla digiturk'ün en yüksek teklifi verdiği yedi paket için sözleşme imzalamaya gitmediği belirtiliyor. digiturk gerçekten ipleri koparma düzeyine bu kadar geldiyse, bu paketler için ikinci en yüksek teklifi veren taraflar imza için çağrılabilir.

    --- alıntı ---
    süper lig ve tff 1. lig’in üç sezonu kapsayan yeni yayın ihalesinde en yüksek 7 pakete teklif veren digitürk'e tanına süre bugün saat 17.00'de doldu. türkiye futbol federasyonu'nundan (tff) şu ana kadar digitürk'ün sözleşmeyi imzaladığına dair bir açıklama gelmedi. tff, digitürk'e geçen hafta pazartesi 7 paketi imzalaması için 7 gün süre vermişti. ancak bu süre dolduğu halde tff'den sözleşme imzalandığına dair bir açıklama yapılmadı. ajansspor'un elde ettiği bilgiye göre firma saat 17.00'ye kadar imza atmaya gitmiş değildi.
    --- alıntı ---

    https://ajansspor.com/...en-sure-doldu-598219
  • 109
    digiturk'un eski düzen tüm yayın haklarını kapsayan paket 4 teklifi (2.105.000.000 + kdv) zaten 28.02.2022 tarihinde tff tarafından kabul edilmemişti.

    alt paketlerden en büyüğü olan paket 1-a (810.000.000 + kdv) da yine sadece digiturk tarafından teklif edildiğinden tff tarafından iptal edilmiş daha sonra tekrar değerlendirileceği duyurulmuştu.

    bugünkü mevzu, paket 1-b/c/d/e/f ve paket 2, paket 3 içindi. bu paketler için digiturk'e verilen süre doldu. adamlar haklı olarak tamamını alamadıkları yayın ihalesinin görece getirisi olmayacak küçük paketleri için neden sözleşme imzalasın?

    paket 1-b/c/d/e/f paketlerinden trt sadece özet görüntüleri içeren paket 1/d ile paket 1/f'ye teklif verirken diğerlerine de saran teklif verdi. bugün kendilerine geçtiği söylenen hak bunlardan ibaret.

    şayet saran paket 1-b/c/e alt paketleri (540.000.000 tl +kdv) ile paket 2 ve paket 3 (11.000.000 dolar + kdv) için tff ile sözleşme imzalarsa daha sonra değerlendirileceği söylenen paket 1/a'yı da kendilerine verebilirler.

    ancak iptal edilen paket 1/a'yı saran, daha önce digiturk'un teklif ettiği 810.000.000 + kdv ile teklif yapıp alsa bile toplam ödeyeceği miktar (paket 2-3 hariç) 1.350.000.000 tl + kdv olacaktır.

    peki digiturk ne kadar teklif etmişti?. 2.105.000.000 tl + kdv. kayıp yaklaşık 800.000.000 tl + kdv.

    sen yıllarca canlı yayınlanan ihaleyi kapalı zarf usulü yapıp alttan yalan yanlış bilgileri ihalenin taraflarından birinin haber organıyla servis edilmesine engel olmazsan digiturk de ben bu oyunu bozarım der.
  • 110
    konuşulan paralara baktığımızda ve 5 yıl sonraki kur değerini hesaba kattığımızda açık bir biçimde türk futbolunun mali açıdan batışının ilanı olacak ihaledir.

    yeni girilen bu süreçte kulüplerin en büyük girdi kalemi olan yayın gelirlerinde bu kadar sert bir düşüş tüm kulüplerin işleyiş düzenlerini çok ciddi biçimde değiştirecek. yıllık 1.5 milyon euro'dan fazla maaşla oyuncu getirmek artık hiç rasyonel bir hedef değil.
  • 113
    katarlıların alamayacağı kesinleşmiş olan ihaledir. bence gereğinden fazla para verilip gereksiz yere harcamalar yapılarak hem çok para harcanıp hem de giderek daha kalitesiz bir lig izleyeceğimize daha az para harcanıp kalitesizliğe daha az üzüleceğimiz bir futbol ortamına kavuşacağız daha iyi olacak. her takım alt yapısından topçu yetiştirmeye odaklanacak ve türk futbolu yabancı topçu çöplüğü görüntüsünden sıyrılacak.
  • 114
    kim alırsa alsın kaybedenin türk futbolu olacağı ihaledir. fakat bugün geldiğimiz noktada türk futbolu bu kaybetmeye mahkumdur.

    2022 yılında hala türk futbolu'nun en üst seviyesi olan süper ligin bir sitesi yoktur. o tff'nin facia sitesinden veya yayıncı kuruluşun sitesinden bahsetmiyorum. dün kurulan tostçu dahi bir site açarken türkiye futbol liglerinin en üst seviyesini temsil eden resmi bir site bulunmamakta.
    aşağıda bazı avrupa liglerinin resmi sitelerini bırakıyorum.

    bundesliga - https://www.bundesliga.com/en/bundesliga
    premier league - https://www.premierleague.com/home
    serie a - https://www.legaseriea.it/en
    la liga - https://www.laliga.com/en-GB
    ligue 1 - https://www.ligue1.com/
    eredivise - https://eredivisie.nl/home/
    jupiler pro league - https://www.proleague.be/nl/jpl
    primeira liga - https://liganos.pt/
    eliteserien - https://www.eliteserien.no/
    super league greece - https://www.slgr.gr/en/

    bakın sadece en üst seviye olan premier league'den değil yunan super league greece'den norveç eliteserienden örnek vermeye çalıştım. tabii sadece site ile bitmiyor. sosyal medyanın en ufak noktalarına kadar kendi tanıtımlarını yapıyor bu ligler. sen ise bir tostçunun işletmesine verdiği değeri milyar liralık sektöre "eylemlerinle" vermediğini gösteriyorsun. senin hiçbir şekilde vermediğin değeri hangi ticari kurum neden versin?
  • 115
    yayın gelirlerinde yaşanacak büyük bir düşüşle birlikte ağustos 2023'te başlayan bankalar birliği ana para ödemelerini yapamaz hale gelme ihtimalimiz giderek artıyor. galatasaray'ın 2022 yazında faiz, 2023'ten itibaren 2030'a kadar hem faiz hem anapara ödeyebilecek kadar gelir yaratması gerekiyor. 2022-2023 sezonunda yayın gelirleri tl bazında dahi 2021-2022 gelirlerinin yarısına düşerse, böyle bir geliri sağlama ihtimalimiz kalmamış olacak diyebiliriz. bu ihaleyle birlikte sadece türk futbolunun değil, galatasaray'ın da geleceği çok büyük bir tehlikeye girmiş olacak.

    (bkz: türkiye bankalar birliği borç yapılanması/#3348005)
  • 116
    saran group'a ihaleyi aldığı tebliğ edildikten sonra sözleşme aşaması başlamış. 14 mart saat 17.00'ye kadar bein medya ile el altından görüşmelerin devam edeceğini düşünüyorum. zira ihaleye girip kazanan bir kurumun sağlam bir çekilme nedeni olmalı. muhtemelen ödeme planı konusunda ve ödenmeme durumundaki hukuki müeyyidelerde sıkıntı olmuştur.
  • 121
    umarim bein yerine baska bir firma bu sene ucuza kapatir da su igrenc anadolu kulupleri batar dedigim ihale. ozellikle galatasaray'a ve degerlerine durmadan saldiranlar icin diliyorum bunu. bir kac tanesi belki kume dusecek ama digerleri de bu sekilde batarlarsa anlarlar ligi bu sekilde degersizlestirip, cirkefliklerini bu sekilde sactiklarinda ne oldugunu. boylelikle buyuk camialarin taraftarlari sayesinde aldiklari paralarla buyuk camialara futbol disinda efelenme donemi biter belki.
  • 124
    (bkz: #3348461)

    ana paket olan 1-a'nın satışı saran'da değil. 1-a yeniden ihalendirilecek. bein group ile belki saran belki de türk telekom arasında geçecek yeni bir ihale söz konusu. bein' in birden bire kazandığı ihaleden çekilmesi bana garip gelmiş ve el altından bir şeylerin görüşüldüğü izlenimi uyandırmıştı. ben ana paket olan 1-a'nın kesinlikle bein group'da kalacağını düşünüyorum. türk telekom katılırsa tavşan atlet olacak başka bir tabirle bein'i satın almaya ikna için bak biz sana mecbur değiliz mesajı verilecek.
  • 125
    kapsamı aşağıdaki gibi bölünen yayın ihalesi:

    paket 1a: 8’i hafta sonuna denk gelen derbi olmak üzere, toplam 210 (2022-23 sezonu için 238 maç) hafta sonu süper lig maçının canlı yayın hakları
    paket 1b: 60 süper lig maçı, 4 hafta sonu derbisi
    paket 1c: 36 süper lig maçı, 4 hafta içi derbisi
    paket 1d: tff 1. lig maçlarının canlı yayın hakları ve özetleriyle süper lig maçlarının geniş özetleriyle haber amaçlı görüntü hakları
    paket 2: süper lig maçlarının uluslararası bahis platformlarında yayını
    paket 3: süper lig ve tff 1. lig maçlarının internet tv ve gsm operatörlerinde yayını
    paket 1e: dijital platformlardan süper lig kısa özet hakları
    paket 1f: süper lig ve tff 1. lig maçlarının radyo yayın hakları

    şimdiye kadar en avantajlı teklif ihaleden çekildiği için ikincilerle sözleşmeye davet aşamasına geçildi.
    bu aşamada aşağıdaki yayıncılar da artık belli olmuş oldu.
    saran group : paket 1-b, paket 1-c, paket 1-e, paket 2 ve paket 3
    https://www.bloomberght.com/...ini-imzaladi-2301418
    trt : paket 1d,paket 1f

    böylece yalnızca paket 1-a imzası eksik kalmış oldu.
    güncel gelen bilgilerle tff, paket 1-a için yeniden ihale yapılacağını bildirdi.
    https://www.haberturk.com/...gelisme-3374939-spor
    ihalenin ne zaman yapılacağı ile alakalı bir bilgi paylaşılmadı.

    şimdi konu şuna gitti:
    ihale kapsamı öyle bir bölünmüş ki, paket 1a'yı da saran grup almazssa, aynı maç için iki farklı yayıncı olacak.
    bu da muhtemelen şu demek: esas pasta olan paket 1-a 'nın değerini aşağı çekecektir.
    çünkü herkes tek yayıncı olmak ister, seçenek her zaman risk barındırır.
    bu da bence şu anlama geliyor; tff digitürk'ü gözden çıkarttı.
    konu yavaş yavaş sanki süperlig tv 'ye doğru kayıyor. hatta kaymakla da kalmıyor şu kararlarla kesinleşmiş bile olabilir.
    çünkü, bein 'in paket 1-a için teklifi 850 mio tl idi. yeni yapılacak ihalede bu teklifin üzerinde bir teklif gelmedikçe, tff 'nin paket bölmeleri, ihale iptalleri anlamsızlaşıyor. şu mantıkta 850 mio tl üzeri teklif gelir mi? çok zor.
    anca yeni biri ihaleye girerse belki o mertebede teklif gelebilir. ama türkiyenin güncel ekonomik durumu, kaçak yayın oranı dikkate alındığında yeni birinin topa gireceğini hiç sanmıyorum.

    galatasaray açısından bakalım:
    şampiyonluk sayımız ve iddiamızdan kaynaklı (bu sene olmasa da) en fazla yayın geliri bizde.
    şimdiye kadar alt ligler, yayın geliri paylaşımının anlamsızlığından kaynaklı, süperlig yayın gelirine hep yük oldular.
    burada bir gerçek de var: alt liglerde mücadele eden kulüplerin doğru dürüst tek geliri de yayın geliri.
    o zaman türk futbolu'nun yaşayabilmesi için, yayın geliri alt ligler için can suyu ve hayati öneme sahip.
    süperlig kulüpleri için de aynı şey geçerli.
    ilk bakıldığında ihale kapsamı saçma sapan bölünmüş gibi görünse de,
    eğer paket içerikleri, ilgili kulüplere dağılımları da içeriyorsa, ( yani lig olarak hangi pakette isen, ordan gelir elde edersin)
    durum rölatif olarak galatasaray'ın lehine olabilir.
    ama, ligden bağımsız, herkes her paketten gelir elde edecekse, bu kez galatasaray'ın aleyhine bir durum sözkonusudur.
    keşke tff daha şeffaf olsaydı da paket gelirlerinin nasıl bölüneceği, kendi payının ne olacağı ve sözleşme bedellerini falan açıklasaydı. adamlar sözleşme imzalıyor bedelini bile bilmiyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın